پیوند هنر و حقیقت درتاریخ اسلام تمدن ساز و فرهنگ ساز بوده است

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان تفاوت های هنر معنوی و سرمایه داری در دوران معاصرگفت: پیوند هنر و حقیقت در تاریخ اسلام تمدن ساز و فرهنگ ساز بوده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان ازمشهد، غلامعلی حدادعادل، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی شب گذشته (اول اسفند) در مراسم اختتامیه دومین دوسالانه تذهیب های قرآنی در مشهد با بیان اینکه اسلام با دو زبان عقل که همان اندیشه و حکمت است و زبان هنر با مردم سخن می گوید، گفت :در واقع این دو زبان هیچوقت از هم جدا نمی شوند، چرا که سراسر قرآن دعوت به تعقل و تفکر است و درقرآن خرافات دیده نمی شود.


وی افزود: قرآن کتاب حکمت و اندیشه است و این کلام حکیمانه الهی به فصیح ترین بیان نازل شده است و از همان ابتدا این کتاب درجامه هنری پیچیده شده، به طوریکه فصاحت و بلاغت را معجزه این کلام آسمانی می دانند.


وی در ادامه گفت: خداوند حقیقت قرآن را زیبا نازل کرده است و این کلام الهی به صورت هنری عرضه شده است به طوریکه هنر از حقیقت جدا نمی شود و این مسئله درتاریخ اسلام تمدن ساز و فرهنگ ساز بوده است.


رئیس فرهنگستان ادب و هنر ایران، قرآن را ترکیب اندیشه و هنر دانست و خاطرنشان ساخت: حضور هنر دراین سرمایه گرانبها سبب شده است که به پیامی برای جهانیان تبدیل شود چرا که از آغاز اسلام هنرمندان دستورات این کتاب الهی را که در لفظ فصیح ترین و بلیغ ترین است، به صورت هنرمندانه مکتوب کردند تا همگان از آمیزه های دلنشین این پیام آسمانی بهره مند شوند.


رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه در دنیای امروز انسان بیش از هر چیز به معنویت نیازمنداست، اذعان داشت: زمانیکه این هنر قرآنی را و جایگاه آن را در اسلام با آنچه امروز در دنیا به نام هنر معرفی می شود مقایسه می کنید درمی یابید که هنر نوین درخدمت سرمایه داری است درحالیکه هنر شما تذهیب کاران درخدمت تعالی انسان است.


وی با بیان اینکه در هنر تذهیب های قرآنی با نگاه به نقش و نگارها احساس شهودی وحدت درکثرت و کثرت در وحدت را شاهد هستید، تصریح کرد: این احساس که همان ادامه تفکراسلامی است شما را به بهترین حقیقت هستی که همان خدای یگانه است، رهنمون می سازد و همه چیز ذات باریتعالی است.


وی در ادامه با بیان اینکه آستان قدس رضوی بیش از یک هزارو 200 سال است که کانون آفرینش های هنری مسلمانان، شیعیان و ایرانیان است، تصریح کرد: این مجموعه درگستره جغرافیایی و در امتداد تاریخی خودش یک موزه زنده، دائمی و معنوی است که به صورت یک نمایشگاه پایدار درآمده است.


وی با اشاره به این مطلب که تعداد هنرهای اسلامی که در این مجموعه ظهور پیدا کرده است از یکصد هزار افزون تراست، گفت: گمان نمی کنم که هنری درتاریخ اسلام وجود داشته باشد که نمونه آن درآستان قدس رضوی نباشد.


رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به زیبایی های مسجد گوهرشاد تصریح کرد: هماهنگی، استواری، عظمت، چشم نوازی و زیبایی این مسجد به اندازه ای است که به راستی می توان آن را از سرمایه های هنری آستان قدس رضوی دانست.


وی در ادامه برای انتشار یک کتاب وی‍ژه مسجد گوهرشاد از سوی موسسه آفرینش های آستان قدس رضوی پیشنهاد داد و اذعان داشت: این بنای تاریخی در هرکجای دنیا قرار می گرفت تاکنون زیبایی های آن به دنیا معرفی شده بود.


وی افزود: باید افرادی با نگاه هنرمندانه مسجد گوهرشاد را دریک کتاب نفیس به دنیا معرفی کنند تا همگان با جزیی از سرمایه های هنری آستان قدس رضوی آشنا شوند.


حدادعادل درادامه با اشاره به وضعیت آستان قدس رضوی درسال های قبل از انقلاب و بعد از آن گفت: درطی این 32 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی همه ارزش های پنهانی آستان قدس که ناشناخته مانده بود درجهت معرفی به دنیا قرارگرفته است و مردم ایران نیز با سرمایه های خودشان درآستان قدس رضوی آشنا می شوند.

 

 

 

 

پایان پیام/

 

کد خبر 22106

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha