به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر دهشیری، معاون پژوهش و آموزش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی امروز شنبه 14 بهمن در مراسم رونمایی از کتاب کلمه طیبه گزیده بیانات مقام معظم رهبری و ترجمه کتاب دموکراسی دینی به زبانهای عربی و انگلیسی که در حسینیه الزهرا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، گفت: دو نگرش به انقلاب وجود دارد؛ نگرش اول نگرشی از برون به درون انقلاب است که در کتاب انقلاب اسلامی از دیدگاه اندیشمندان روس مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
دکتر دهشیری ادامه داد: نگاه اندیشمندان به انقلاب اسلامی حکایت از این دارد که خودباوری و روحیه استقلال ملت ایران مورد تمجید جهانیان قرار گرفته است و الگوپردازیهایی در اثر انقلاب به وجود آمده است.
به گفته معاون پژوهش و آموزش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بهترین شیوه مطالعه انقلاب اسلامی مطالعه میانرشتهای است زیرا در این مطالعه جنبههای مختلف انقلاب مورد نظر و بررسی قرار میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: دومین نگرشی که به انقلاب اسلامی وجود دارد نگرش درون به برون است، در این نگرش تبیین میشود که ما چطور ارزشهای انقلاب را به بیرون معرفی کنیم تا انقلاب اسلامی به عنوان نماد مردمسالاری دینی مورد توجه جهانیان قرار گیرد و با توجه به گسترش بیداری اسلامی چگونه این الگو را معرفی کنیم.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تصریح کرد: در مصر و تونس شاهد این هستیم که بیداری اسلامی از مرحله جنبشی عبور کرده و به مرحله نهادسازی رسیده است.
دهشیری با بیان اینکه انقلاب اسلامی توانسته به سؤال افلاطونی چه کسی باید حکومت کند پاسخ دهد، ادامه داد: انقلاب اسلامی مشخص کرد که فردی باید حکومت کند که درایت و خبرگی داشته باشد و جمع آرا داشته باشد و دارای صلاحیت باشد، در این زمینه انقلاب اسلامی الگوی خوبی را ارایه کرده است.
وی اظهار داشت: انقلاب اسلامی به این سؤال که چگونه باید حکومت کرد نیز پاسخ داد، برای شیوه حکومتداری باید در تعامل با مردم بود، در حین اینکه حقانیت برخواسته از شریعت است به نوعی پیوند حقانیت شرعی و کارآمدی اخلاقی و مشارکت سه ضلع دموکراسی دینی است.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان اینکه دموکراسی همیشه از جریانهای اسلامگرا بیرون آمده است، گفت: از دل صندوقهای رأی اسلامگراها بیرون آمدهاند، دموکراسی دینی میتواند نه تنها الگویی برای جهان اسلام بلکه الگویی برای تمام جهانیان باشد.
وی با اشاره به اینکه زبان فارسی بهترین روش برای شناساندن انقلاب اسلامی به جهانیان است، اظهار داشت: با زبان فارسی میتوان پیام تشیع را به گوش جهانیان رساند و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان پلی بین نخبگان و اندیشمندان داخلی و خارجی تلاش میکند تا با چاپ و ترجمه آثار پیام انقلاب و تشیع را به گوش جهانیان برساند.
دکتر دهشیری ضمن تشکر از انتشارات الهدی گفت: در آینده با انتشارات سمت نیز همکاری خواهیم داشت و تلاش میکنیم برای توزیع اندیشههای اسلامی گامهای مؤثری برداریم.
پایان پیام/
نظر شما