به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، محمود احمدینژاد، رییسجمهور کشورمان در جلسه نوبت عصر امروز یکشنبه 15 بهمن و در دفاع از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با استناد به اصل 138 قانون اساسی گفت: در کجای این اصل اجازه داده شده است که مصوبات دولت لغو شود، این جلسه در محضر خدا و ملت است، من دارم درد کشور را به شما بگویم، من آمدهام با شما درددل کنم، کجای قانون نوشته شده است که رییسجمهور میتواند مصوبات دولت را لغو کند.
لاریجانی در واکنش به این سخن احمدینژاد گفت: اگر مصلحت بدانید آقای رییسجمهور در موضوع صحبت کنید، اینها مواردی است که همیشه وجود دارد.
احمدینژاد با بیان اینکه این استیضاح از کجا سرچشمه میگیرد، گفت: نگویید قانون هست دهنتان را ببندید، رییس مجلس نه تنها میخواهد در مجلس حاکم شود بلکه بر کل دولت نیز حاکم شده است.
در این هنگام نمایندگان قصد دادن تذکراتی را داشتند که لاریجانی مانع از ارایه تذکرات آنها شد.
احمدینژاد با بیان اینکه رییس مجلس به دولت و مجلس میخواهد حاکم شود، گفت: خب رییس مجلس را جای رییسجمهور میگذاشتند تا مردم مستقیم وی را انتخاب کنند، اگر قرار است قانون اساسی عوض شود و قانون اساسی را تعمیر کنیم قانون خودش راهاش را نشان داده است.
وی بیان کرد: این دولت میخواهد مصوبات شما را در کشور اجرایی کند، وقتی عزل و نصبها را نیز از دست دولت میگیرد برای دولت چه میماند که بخواهد اجرا کند، این یک بحث دردمندانه است که آنها را مطرح کردم و شما بنشینید بررسی کنید و برای آن راهحل پیدا کنید والا این اتهامزنیهای متقابل ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه بنده ریشه درد کشور را گفتهام و همه باید در چهارچوب قانون حرکت کنند، گفت: اگر دیوان عدالت اداری اشتباه کرد من باید به چه کسی از دیوان در این کشور شکایت کنم، راهاش را نیز که بستهاند و میگویند به خودمان شکایت کن، من چگونه از خود شما به خود شما شکایت کنم یعنی بالاخره هیئت عمومی دیوان هیچگاه دچار اشتباه نمیشود؟
وی یادآور شد: من از موضع نماینده ملت و رییسجمهور خدمت شما مطالب را بیان میکنم و نوکر شما و ملت هستم و در حال حاضر از حقوق اساسی ملت دفاع میکنم، ملت رأی دادند و رییسجمهور انتخاب کردند، به ملت بگویید آقا رییسجمهوری که میخواهید انتخاب کنید باید تحت امر رییس مجلس باشد چه ایرادی دارد.
احمدینژاد تأکید کرد: اگر بنا است دیوان عدالت در انتصابات دولت دخالت کند به خدا اینها در تاریخ میمانند و در قیامت که بماند اما فردا روز این رفتارهای ما را در کشور تحلیل میکنند و میگویند اینها چگونه عمل کردهاند، قطعا ما باید به قانون اساسی برگردیم.
وی تصریح کرد: بحث من دفاع از شخص مرتضوی نیست، من معتقدم باید کارها را ریشهای در جامعه حل کنیم، من از یک روند بحث میکنم و از حقوق اساسی بحث میکنم، بالاخره کسی بنویسد دولت در این کشور چکاره است؟
احمدینژاد ادامه داد: ما سه قوه مستقل در کشور داریم و استقلال قوه مجریه کجاست، وقتی مصوبات و انتصابات دولت لغو میشود دولت باید چهکار کند، مثلا یک معاون میگذارد میگویند نباید بگذارید، یک استاندار میگذارد میگویند نگذارید، عزیزان من به خدا این موضوعات به ضرر کشور است.
وی اضافه کرد: کسی خیال نکند که ما حالا یک اختیارات بیشتری برای دولت گرفتهایم که به نفعمان شود.
وی یادآور شد: بالاخره آقای شیخالاسلام را همه شما میشناسید و فکر نمیکنم در حضور وی نیاز باشد که من بیشتر صحبت کنم و مسئله مرتضوی هم فردی است مثل دیگر افراد جامعه، هزاران نفر در این کشور مدیر هستند و وی یکی از این مدیران است، چرا اینقدر حساسیت در این موضوعات است؟
احمدینژاد ادامه داد: من میخواستم اینجا یک نواری را بگذارم تا شما ببینید اما برخی دوستان و از جمله آقای ابوترابی و دیگران آمدند و گفتند که نگو بالاخره به ما میگویند بگو بگو و وقتی که میخواهیم بگوییم میگویند نگو نگو، بگویید بالاخره چهکار کنیم؟
لاریجانی خطاب به احمدینژاد گفت: اگر چیزی را لازم میدانید بگویید نگذارید چیزی بماند، نوار هم دارید بگذارید.
یکی از نمایندگان نیز در صحن علنی فریاد زد که یک بار برای همیشه بگویید.
احمدینژاد ادامه داد: من فکر میکنم یک مسایلی پشت صحنهها میگذرد که نه شما خبر دارید و نه من و وقتی به میدان کشور میآید به عناوین دیگر تغییر پیدا میکند و باعث دعوای ما میشود، ما چه دعوایی با هم داریم، ما چه اختلافی با هم داریم، بنده کوچکترین خادم ملت هستم، شما نیز میخواهید برای مردم کار کنید.
احمدینژاد ادامه داد: یک ملاقاتهایی اتفاق افتاده است که خواهش میکنم رییس مجلس نیز تأمل کنند و ما باید در اینجا به همه مسایل کشور حتی اگر از نزدیکان خودمان باشد رسیدگی کنیم، بالاخره پشت قضیه همین مسایلی که امروز مطرح است جریانات دیگری میگذرد.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: حوصله کنید، من همه آنها را برایتان میگویم. 23 الی 24 ساعت جلساتی برگزار شده است که بنده گفتم نسخهای که خیلی نرمتر است و مسئله درست نمیکند و مسئله جزیی است اینجا پخش شود دوستانی آمدند گفتند آقا بگذارید فضای کشور آرامتر شود و من گفتم یک نسخه از این را به رییس مجلس و یک نسخه دیگر را به رؤسای کمیسیونها دهند.
لاریجانی خطاب به احمدینژاد گفت: من خواهش میکنم شما نوارتان را پخش کنید که بعد نگویید پخش نشده است، خواهش میکنم اجازه دهید پخش شود.
در این هنگام، انصاری، نماینده آبادان در واکنش به این سخنان احمدینژاد با سر و صدا قصد دادن تذکر را داشت که لاریجانی چنین اجازهای به وی نداد.
احمدینژاد ادامه داد: این جلسهای است بین فردی به نام فاضل لاریجانی و آقای مرتضوی که ساعتها طول کشیده است و بخشی از آن به مسایل ما برمیگردد.
پس از این سخنان، پیرمؤذن، احمد توکلی و دیگر نمایندگان قصد دادن تذکر داشتند که لاریجانی مانع از آنها شد.
بعد از آن این نوار پخش شد و همین موضوع واکنشهای مختلف نمایندگان را در پی داشت.
پس از پخش نوار احمدینژاد گفت: سیستم صوتی با هم تطابق ندارد، این خلاصهای از این جلسات بود که اگر این نوارها را در یک فضای کوچک بروید و گوش دهید قطعا قابل فهم است.
حجتالاسلام سالک، نماینده اصفهان با حضور در نزد احمدینژاد که در جایگاه ویژه قرار داشت از این رفتار وی انتقاد کرد که احمدینژاد به وی گفت: رییس مجلس از من چنین چیزی خواست.
لاریجانی در پاسخ به این سخن احمدینژاد گفت: در جامعه از این حرفها زیاد زده میشود چرا حساسیت نشان میدهید، اگر راجع به بستگان من است بگذارید پخش شود.
احمدینژاد نیز در ادامه گفت: این یک سند است و اگر بخواهید همه را در اختیار شما میگذاریم و دولت با همین حرفها تحت فشار است.
پس از آنکه این نوار پخش شد و قابل فهم بود احمدینژاد خود مطالب این نوار را دکلمه کرد و پس از پایان دکلمه گفت: شما مجلس هستید و ما دولت هستیم، ما میگوییم نیازی به حل مسئله از این طریق نیست، چرا باید بین من و شما با مسایلی که به ما ربطی ندارد فاصله بیفتد، چرا باید آقای شیخالاسلام محاکمه شود، شیخالاسلامی که فردی خدوم و دلسوز است.
وی در پایان به نمایندگان گفت: استیضاح حق شماست و هر چیزی شما تصمیم بگیرید ما به آن احترام میگذاریم.
پایان پیام/
نظر شما