جواد علیزاده: کاریکاتوریست‌ها باید حرمت ادیان را حفظ کنند

جواد علیزاده حضور کاریکاتوریست‌های پیشکسوت و حرفه‌ای در بخش نگاه ویژه جشنواره تجسمی فجر را دارای بار آموزشی برای جوانان دانست و بر تاثیر کاریکاتور در انتقال مفاهیم اعتقادی و ایدئولوژیک تاکید کرد.<BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان، جواد علیزاده، این هنرمند کاریکاتوریست درباره اثر خود در بخش ویژه این دوره از جشنواره که با موضوع پیامبر اکرم (ص) برگزار شده است، گفت: من در پاسخ به فیلم «معصومیت مسلمانان» که در توهین به ساحت پیامبر اسلام (ص) ساخته شده بود، در اثر خود نماد آمریکا را نشان داده‌ام که دوربین فیلمبرداری را مثل اسلحه‌ای به سمت خود نشانه رفته، انگار آمریکا می‌خواهد خودکشی کند، و نام فیلم هم نوشته شده است.


وی ادامه داد: با این کار خواستم این پیام را منتقل کنم که هر کسی به ساحت پیامبران توهین کند، نتیجه آن به ضرر خودش تمام می‎شود و اعتبار و وجهه‌اش را از بین می برد. همان طور که در پی انتشار این فیلم، به سفارت آمریکا در لیبی حمله شد و سفیر آن کشته شد و خسارات دیگری هم به بار آمد، همه اینها تبعات این فیلم بی‌ارزش بود.


علیزاده درباره برگزاری بخش نگاه ویژه جشنواره تجسمی فجر با شرکت هنرمندان با سابقه کاریکاتور گفت: طبعا حضور این هنرمندان در این بخش می‌تواند موثر باشد و هر کسی که به کاریکاتور علاقه مند است، می بیند پیشینیان این حرفه بعد از سال‌ها کار و تلاش به این مرحله رسیده‌اند که به مضامین دینی می‌پردازند.


او اضافه کرد: به همین دلیل این بخش از جشنواره، جنبه آموزشی برای نسل جدید دارد؛ چون جوانان می‌بینند که سوژه‌های پیشکسوتان به روز است و نوآوری در آثارشان دیده می‌شود. یک هنرمند و به طور کلی کسی که فعالیت فکری و فرهنگی می‌کند، با مرور زمان و گذشت عمر، اگر کار خود را جدی بگیرد و به دنبال خلاقیت باشد، قطعا در سنین بالا هم نوآوری در کارش دیده می شود.


این کاریکاتوریست با سابقه درباره تاثیر کاریکاتور در انتقال مضامین دینی گفت: از آنجا که کاریکاتور هنری، فرهنگی است و در آن زبان بین‏المللی تصویر حرف می زند تا رسالت و پیام خود را به مخاطب منتقل کند، قطعا در زمینه‌های دینی، فرهنگی و ایدئولوژیک هم می‎تواند پیام خود را منتقل کند.


وی افزود: با این همه در مورد پیامبر اسلام (ص)، به دلیل جنبه انتقادی کاریکاتور، ما به سراغ توهین‌کنندگان به ساحت ایشان رفتیم. چون شاید بسیاری از مفاهیم دینی را نتوان به طور مستقیم از طریق کاریکاتور مطرح کرد؛ با این حال کاریکاتوریستی که جریانات و اخبار روز را دنبال می‌کند، می تواند از طریق اثرش، پیام و عقیده خود را منتقل کند.


علیزاده درباره کاریکاتورهای موهن دانمارکی گفت: من کاریکاتوریست‌های دانمارکی را کاریکاتوریست نمی‌دانم، چون کارتونیست باید یک فرد آزاد اندیش باشد و نباید به ادیان توهین کند و این کار، کار بسیار زشتی بود. ما کارتونیست‌های حاضر در بخش نگاه ویژه جشنواره هم ،همه با این هدف کار کرده‌ایم که از دین و فرهنگ خود پاسداری کنیم و در مقام پاسخگویی به توهین‌ها بر بیاییم.


او درباره تاثیر موضوع بخش نگاه ویژه بر شرکت کنندگان و بازدیدکنندگان خارجی جشنواره گفت: قطعا خارجی‌ها هم اگر منصف باشند، از این آثار تاثیر می‌پذیرند و متوجه می‌شوند که آثار ما پاسخی به تهاجمی بوده که از جانب آنها انجام شده است.


بنا به گزارش روابط عمومی پنجمین جشنواره تجسمی فجر؛ علیزاده در پایان تاکید کرد: به نظر من باید حرمت ادیان را حفظ کنیم و یک هنرمند کاریکاتوریست نباید به این قبیل مسائل بپردازد. این همه سوژه برای انتقاد و کار کردن هست؛ اما کاریکاتوریست‌های هتاک از آزادی بیان و قلم سوء‌استفاده کرده‌اند و طبیعتا ما هم در مقام پاسخگویی و دفاع از دین خود بر می آییم.


لازم به یادآوری است، پنجمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر در رشته‌های نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، سفال و سرامیک، تصویر‌سازی، مجسمه‌سازی، پوستر، عکاسی، کاریکاتور و بخش مقالات علمی از 14 بهمن تا 12 اسفندماه سال جاری به دبیرکلی سیدعباس میرهاشمی از سوی مرکز هنرهای تجسمی با همکاری موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر در تهران و استان‌ها برگزار می شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 224439

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha