به گزارش خبرگزاری شبستان، در چهل و نهمین کنفرانس امنیتی مونیخ اتفاقات مهمی رخ داد که از جمله آنها می توان به پاسخ ایران به پیشنهاد مذاکره آمریکا و نیز مطالب رد و بدل شده در دیدار مقامات حاضر با رهبر مخالفان دولت سوریه اشاره کرد.
این کنفرانس در روز گذشته شاهد سخنرانی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و پاسخ وی به پرسش های حضار بود. وی ابتدا به تمدن غنی ایران اشاره کرد و گفت: ملت ایران با وجود فشارها و تهدیدات 34 سال گذشته، پیشرفت خوبی در زمینه های مختلف کسب کرده است.
صالحی در مورد برنامه هسته ای ایران تاکید کرد که برنامه هسته ای ما در چارچوب NTP است. موارد ادعایی علیه ایران نادرست بوده و نکته جالب این است که طرف اتهام زننده به جای اثبات ادعای خود، می گوید ثابت کنید که فعالیت نظامی هسته ای نداشته اید. از دیگر سوالات مطرح شده از وزیر امور خارجه ایران، بحران سوریه بود که وی در پاسخ گفت: ما خواهان توقف درگیری ها و حفظ جان مردم هستیم و گفتگوهای ملی و طرح 6 ماده ای جمهوری اسلامی ایران را مناسب ترین راه حل بحران این کشور می دانیم.
یکی از موارد مهم در سخنرانی صالحی را می توان پاسخ وی به پیشنهاد معاون اول رئیس جمهوری آمریکا برای مذاکره با ایران دانست. وزیر امور خارجه ایرن در مورد این موضوع یادآور شد: ما پیشتر نیز مذاکرات موضوعی درباره افغانستان و عراق داشته ایم ، ولی آنها رفتار متعهدانه ای در قبال این مذاکرات نداشته اند، بنابراین پیشنهاد مذاکره موضوعی درصورتی قابل بررسی خواهد بود که پیشتر از نیات صادقانه طرف مقابل اطمینان حاصل شود، ضمن این که سیاست گفتگو همراه با فشار و تهدید نتیجه ای نخواهد داشت.
از دیگر موارد مهم در این کنفرانس دیدار رهبر ائتلاف مخالفان سوریه با وزیران امور خارجه ایران و روسیه بود. این دیدار پس از آن رخ داد که «معاذ الخطیب» رهبر ائتلاف مخالفان سوریه اعلام کرد مایل است با نمایندگان دولت سوریه وارد مذاکره شود. وی پس از دیدار با صالحی اعلام کرد: ما توافق کردیم که باید راهکاری برای پایان دادن به درد و رنج مردم سوریه پیدا کنیم.
دیدار خطیب با وزیر خارجه روسیه نیز از دیگر اتفاقات مهم در کنفرانس مونیخ بود. پس از این دیدار خطیب گفت: روسیه دیدگاه مشخصی دارد؛ اما ما از مذاکرات به منظور فرو نشاندن بحران استقبال میکنیم؛ جزییات بسیاری است که باید مورد بحث قرار گیرد.
در کنفرانس امنیتی مونیخ «جو بایدن» معاون اول رئیس جمهور آمریکا و «سرگئی لاوروف» وزیر امورخارجه روسیه سخنرانی کردند. بایدن در سخنرانی خود اعلام داشت: ایالات متحده برای مذاکره مستقیم با ایران بر سر موضوع هستهای ایران آماده است و به محض این که رهبری ایران با چنین امری موافقت کند، این مذاکرات برگزار خواهد شد.
وی گفت: ایالات متحده از آغاز به صراحت گفته هر زمانی که ایران جدیت خود را برای مذاکره نشان دهد، آماده است تا با این کشور وارد مذاکرات دوجانبه شود. ما این کار را محرمانه انجام نمیدهیم. ما پای پیشنهاد خود ایستادهایم. این پیشنهاد واقعی و معتبر است.
وزیر امور خارجه روسیه نیز اظهار داشت: قدرتهای جهانی باید ایران را متقاعد کنند که هدف از موضوع هستهای، تغییر نظام در ایران نیست و هر گونه استفاده از زور و یا تهدید به استفاده از زور، پذیرفته نخواهد بود.
وی ادامه داد: ایران نیز دغدغههای امنیتی مشروعی دارد. این کشور چندین بار مورد حمله قرار گرفته، در حالی که تاکنون به هیچ کسی حمله نکرده است.
اتفاق مهم دیگر آخرین روز کنفرانس امنیتی مونیخ این بود که زمان و مکان از سرگیری مذاکرات هسته ای ایران با کشورهای موسوم به 1+5 مشخص شد. صالحی وزیر خارجه ایران در این باره اعلام کرد: گروه 1+5، 25 فوریه (7 اسفند) در قزاقستان گردهم خواهند آمد.
گفتنی است در کنفرانس امسال مونیخ بیش از 400 میهمان در قالب 90 هیات دیپلماتیک مشتمل بر 70 وزیر امور خارجه و دفاع و نیز مقاماتی از حوزه های گوناگون سیاسی، اقتصادی و نظامی حضور داشتند.
کنفرانس امنیتی مونیخ در حالی روز گذشته به کار خود پایان داد که موضوع هسته ای ایران و مذاکره این کشور با آمریکا از جمله مهمترین اتفاقات آن به شمار می رفت.
کد خبر 224683
نظر شما