همایش زنان و آسیب های اجتماعی در گلپایگان برگزار شد

همایش زنان و آسیب های اجتماعی به همت کمیسیون امور بانوان فرمانداری گلپایگان در تالار فرهنگ و ارشاد اسلامی گلپایگان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، سروان مجید طاهرزاده، کارشناس معضلات اجتماعی پلیس استان اصفهان ظهر امروز "16بهمن" در همایش زنان و آسیب های اجتماعی که درتالار فرهنگ و ارشاد اسلامی گلپایگان برگزارشده بود، اظهارکرد: ازابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و اجرایی شدن قانون مبارزه با مواد مخدر بیش از چهارهزار نفر در راه مبارزه با مواد مخدر به شهادت رسیده اند.

 

وی گفت: برای مبارزه با مواد مخدر اولین موضوعی که به ذهن می رسد برخورد پلیسی است درحالی که این نگرش امروز باید تغییر کند و معتاد راباید به دید یک بیمار اجتماعی نگاه کنیم.

 

طاهرزاده با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدرصرفاً از طریق راه های قهری امکان پذیر نیست، تصریح کرد: بهترین راه مبارزه با مواد مخدر پیشگیری و رویکرد درمانی با معتادان است و بررسی های صورت گرفته نشان می دهد فقط برخورد قضایی و حبس معتادان کافی نیست و باید کارهای فرهنگی و زیربنایی در این زمینه صورت گیرد.

 

کارشناس مبارزه با مواد مخدر اصفهان ادامه داد: با ورود مواد مخدر صنعتی و روانگردان ها در سال 1380 همه کشورهای دنیا و خصوصاً کشور ما را در موقعیت خاصی قرار داده است.

 

وی با تاکید بر اینکه آموزش باید از دوران مدرسه آغاز شود، بیان کرد: آموزش و آگاه سازی باید از دوران کودکی آغاز شود.

 

طاهرزاده اظهارکرد: برطبق پژوهش ها حدود 60 تا70 درصد معتادان دلیل اعتیادشان را دوستان ناباب معرفی می کنند درحالی که عواملی دیگری هم دراین آسیب اجتماعی تاثیر گذاربوده است و اگر شخص از مهارتهای اجتماعی برخوردار باشد و شخصیت تربیتی او در خانواده به درستی شکل گرفته باشد مسلماً وی به مواد مخدر"نه" می گفت و لغزش در او پیش نمی آمد.

 

کارشناس معضلات اجتماعی اصفهان افزود: اماکن عمومی مانند آرایشگاه ها، باشگاه های بدنسازی، خوابگاه های دانشجویی ازجمله مکان هایی است که افراد سودجو درآن مکانها کمین کرده اند و با تبلیغات کاذب و گسترده ای جوانان را با عناوینی از قبیل کاهش وزن، تناسب اندام، تمرکز حافظه، کاهش افسردگی به دام می اندازند و مواد رونگران در اختیارشان قرارمی دهند.

 

طاهرزاده با تاکید بر اینکه آگاهی باید درجامعه تسری پیدا کند، خاطرنشان کرد: 50 درصد خانواده های ایرانی بعد از پنج سال مصرف مواد مخدر یکی ازاعضای خانواده شان متوجه می شوند که وی اعتیاد پیدا کرده است و این امر نشان از عدم آگاهی خانواده نسبت به مواد مخدر و شیوع آن در جامعه دارد.

 

وی همچنین سیگار و قلیان را از دیگر موادی عنوان کرد که برای سلامت افراد مضرر است و گفت: باورهای غلط رایج درجامعه موجب شده که قلیان را در زمره مواد اعتیاد آورمحسوب نمی کنند درحالی که آگاه نیستند ترکیبات شیمیایی زمانی که در معرض حرارت و رطوبت قرار می گیرند چندین برابر بیشتر به ریه ها آسیب می رساند و موجبات سرطان را فراهم می آورد و مبارزه با این باورهای غلط فقط با فرهنگ سازی و آگاهی دادن به جوانان میسر می شود.

 

کارشناس مبارزه با مواد مخدراصفهان ادامه داد: طی 10 سال گذشته حدود یکصد میلیون نفر به علت مصرف دخانیات به کام مرگ رفته اند و ازهر 10 نفر مبتلا به سرطان ریه 9 نفر از آنها مصرف کننده دخانیات بوده اند.

 

کارشناس مبارزه با مواد مخدراصفهان بیان کرد: خانم ها به علت شرایط روانی، فیزیولوژی و اجتماعی 19 برابر در برخورد با موادمخدر آسیب پذیرتر هستند و مسلماً 19 برابر هم درمان و بازگشت شان به جامعه مشکلتر است.

 

به گزارش شبستان، این همایش با مشارکت اداره های فرهنگ و ارشاد اسلامی، بسیج، بهریستی، آموزش و پرورش، نیروی انتظامی، شهرداری و کمیسیون بانوان فرمانداری برگزارشده بود.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 224684

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha