برای گسترش روابط با مصر، به جای عجله، دقیق و محکم گام بر می داریم

رییس جمهور در پاسخ به این سوال که به نظر شما جهت تغییر معادلات سیاسی در پرتو بهبود روابط ایران و مصر به کدام سو خواهد بود،گفت: نزدیکی بیشتر تهران و قاهره می‌تواند محقق شود اما ما برای این مسأله عجله نداریم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمود احمدی نژاد در گفتگویی زنده با شبکه تلویزیونی المیادین لبنان درباره سفر خود به مصر و در پاسخ به این سوال که آیا به نظر شما بین مصر امروز با مصر زمان حسنی مبارک بویژه در رابطه با ایران تفاوت جدی وجود دارد؟ گفت: بالاخره در مصر تغییرات مهمی روی داده که بر روی شرایط این کشور و روابطش با دیگر کشورها تاثیرگذار است.

رییس جمهور افزود: روابط ایران و مصر به اعماق تاریخ باز می‌گردد و دو کشور مشابهات فرهنگی خیلی زیادی دارند؛ ایران و مصر دو کانون فرهنگ و تمدن بسیار بزرگ بوده و امروز نیز از ملت‌های بزرگی برخوردارند که انسان‌ها و شخصیت‌هایی بزرگ، با تاریخ پرافتخار دارند و کشورهای مهم و مؤثری در منطقه هستند.

احمدی‌نژاد روابط دو ملت را فرهنگی و قلبی توصیف کرد و اظهار داشت: نقطه تاریکی در روابط دو ملت ایران و مصر وجود ندارد.

رییس جمهور با تأکید بر اینکه نکته مهم این است که ببینیم اگر ایران و مصر در کنار هم باشند، چه خواهد شد؟ تصریح کرد: اگر ایران و مصر به عنوان دو ملت بزرگ در کنار هم قرار گیرند، جغرافیای سیاسی و همه معادلات منطقه تغییر کرده و قدرت بزرگی ایجاد می شود که دولت‌های دیگر را نیز با خود همراه و یک موقعیت تاریخی برای تحقق آرزوهای ملت‌های منطقه بوجود خواهد آورد.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه امروز روابط دو ملت بسیار خوب است و پس از تحولات اخیر مصر رفت و آمدها بین دو کشور زیاد شده است، خاطر نشان کرد: هر چه زمان بگذرد، روابط دو کشور گسترده‌تر خواهد شد. ایران و مصر دو کشوری هستند که به یکدیگر نیاز دارند و نمی‌توانند با هم رابطه نداشته باشند، چرا که رابطه بین آنها به نفع طرفین و به نفع منطقه است.

رییس جمهور در پاسخ به این سوال که به نظر شما جهت تغییر معادلات سیاسی در پرتو بهبود روابط ایران و مصر به کدام سو خواهد بود و آیا منجر به ایجاد پیمانی استراتژیک بین ایران و جهان عرب با مرکزیت تهران و قاهره خواهد شد؟ گفت: نزدیکی بیشتر تهران و قاهره می‌تواند محقق شود اما ما برای این مسأله عجله نداریم و ترجیح می‌دهیم دقیق و محکم قدم برداریم.

احمدی‌نژاد ادامه داد: به عنوان مثال در نظر بگیرید اگر ایران و مصر در موضوع فلسطین به موضع واحدی برسند چه خواهد شد؟ آیا همه معادلات تغییر نخواهد کرد؟ وقتی دو کشور قدرتمند و بزرگ درباره این موضوع هم‌نظر و کنار هم باشند، بقیه کشورهای منطقه چه واکنشی خواهند داشت؟

رییس جمهور اظهار داشت: قدرت اتفاق نظر ایران و مصر در مساله فلسطین تعیین‌کننده خواهد بود و این توان را دارد که بقیه کشورها را نیز با موضع آنها درباره مساله فلسطین با خود هماهنگ کند و حتی اگر دیگر کشورها به هم پیمانی ایران و مصر نپیوندند، قدرت خود این دو کشور بزرگ کافی است تا معادلات را به نفع ملت فلسطین تغییر دهد.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که هم‌نظری ایران و مصر چگونه به نفع فلسطین تمام خواهد شد و آیا صرفاً به پایان محاصره فلسطین منجر شده یا باعث آزادی کامل این سرزمین می‌شود؟ گفت: این موضوع بستگی به توافق بین ایران و مصر دارد و دو کشور در هر موضعی که توافق کنند همان محقق خواهد شد؛ اگر روی آزادی کل سرزمین فلسطین توافق کنند، حتماً همین اتفاق خواهد افتاد و اگر بر موضعی دیگر تفاهم کنند، آن موضع محقق خواهد شد.

رییس جمهور با بیان اینکه استیلای صهیونیست‌ها بر پایه تفرقه بین ما بنا شده است، تصریح کرد:‌ اگر کشورهای مسلمان با هم باشند، فرصتی برای صهیونیست‌ها پیش نخواهد آمد. به عنوان مثال اگر ایران و مصر به طور واقعی در موضوع سوریه به موضع واحدی برسند، قطعاً بقیه هم از آن پیروی خواهند کرد چرا که تفاهم ایران و مصر وزنه بسیار سنگینی خواهد شد که بقیه کشورها را به سوی خود سرازیر خواهد کرد.

احمدی‌نژاد اضافه کرد: حتی اگر به عنوان مثال ایران و مصر بر روی برنامه پیشرفت درون‌زا و بومی برای کشورهای خود به تفاهم برسند و در این موضوع با یکدیگر همکاری کامل داشته باشند، اتفاقات بزرگی رخ خواهد داد و حال تصور کنید ترکیه هم به این جمع بپیوندد، آن وقت قدرت این هم پیمانی بسیار بیشتر خواهد شد.

رییس جمهور تاکید کرد: اگر ایران و مصر با هم باشند، همه ملت‌های منطقه از این هم پیمانی استقبال کرده و آن را دوست خواهند داشت.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما اظهار داشتید برای گسترش روابط با مصر مدبرانه و با آرامش قدم برمی‌دارید، چه ارزیابی از آینده روابط دو کشور دارید؟ گفت: روابط ایران و مصر بیش از 33 سال است که قطع بوده و امروز هم برقراری این روابط دشمنان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای زیادی دارد که برخی سیاستمداران منطقه‌ای نیز در زمره دشمنان این روابط قرار دارند.

رییس جمهور با بیان اینکه ایران مایل نیست سیاستمداران مصری تحت فشار قرار گیرند، اظهار داشت: مهم قرار داشتن دو کشور در مسیر همگرایی و حرکت به سمت جلو در گسترش همکاری ها است که در این ارتباط سفر آقای مرسی به تهران گامی به پیش بود و سفر من به مصر نیز گامی دیگر به پیش است.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: البته آنچه مطلوب و دلخواه ماست حرکت با سرعت بیشتر در مسیر گسترش روابط دوجانبه است و فکر می‌کنم در هر صورت هر چه که بیشتر به پیش برویم، سرعت ارتقاء سطح روابط بیشتر می‌شود.

رییس جمهور خاطر نشان کرد: باید هر چه سریع‌تر راه‌ها باز شود تا مردم بیشتر و به راحتی بتوانند به کشورهای یکدیگر رفت و آمد کنند و همکاری‌های مردمی در عرصه‌های گردشگری، صنعت، کشاورزی و علم و فناوری گسترش یابد. در عرصه سیاسی نیز تلاش ما بر این است تا دو کشور همگرا شوند، چه آنکه فکر می‌کنم در یکساله گذشته و بویژه در چند ماهه اخیر تحولات خوبی بین دو کشور رخ داده است.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که گسترش همکاری‌ها بین ایران و مصر چه کسانی را نگران می‌کند؟ گفت: عوامل منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای زیادی در این مسیر وجود دارند که البته عوامل منطقه‌ای بیشتر تحت تأثیر عوامل فرامنطقه‌ای به این مساله ورود می‌کنند.

رییس جمهور اضافه کرد: تصور کنید اگر کشورهای منطقه با یکدیگر متحد شوند معادلات منطقه ای و بین المللی چه شکلی پیدا خواهند کرد، اگر منطقه‌ای که از یکسو به اقیانوس اطلس و دریای مدیترانه منتهی می‌شود و از سوی دیگر به دریای خزر، دریای عمان و خلیج فارس در کنار هم باشند چه وضعی در دنیا بوجود خواهد آمد؟ آن وقت این کشورهای هم پیمان قوی‌تر خواهند بود یا اتحادیه اروپا؟

احمدی‌نژاد اظهار داشت: البته قصد ما از اتحاد درگیری یا رقابت نیست بلکه نیت ما همکاری است، اما تصور کنید اگر کشورهایی در این گستره با یکدیگر متحد شوند، آیا به دیگران نیازی خواهند داشت؟ پاسخ به طور طبیعی منفی است و منطقاً کسانی که در اثر این هم پیمانی منافع خود را از دست می‌دهند، منافعی که در نیازمندی کشورهای این منطقه به آنان تعریف شده است، با این هم پیمانی و اتحاد مخالفند. حالا دیگر پاسخ این سوال که چه کسانی مخالف پیشرفت منطقه ما هستند مشخص است. آنان همان استعمارگران سابق هستند و البته برخی انسانهای سست و کوته فکر که نگاه ملی، سیاسی و انسانی عمیقی ندارند و فقط منافع شخصی خود را می بینند، نیز با آنان همراهی می کنند.

رییس جمهور تصریح کرد: یقینا وقتی ملت های بزرگ منطقه در کنار هم قرار گیرند بقیه کشورها نیز مجبور به همراهی با آنان خواهند بود و در آن صورت کشورهایی که امروز به آمریکا تکیه کرده اند، اگر هم پیمانی کشورهای منطقه را ببینند، ترجیح می دهند از بین آمریکا و اتحادیه منطقه ای به کشورهای منطقه بپیوندند.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که آیا آرزو دارید در جریان این سفر به مصر یا در فرصت دیگری از غزه بازدید کنید؟ خاطرنشان کرد: آرزوهای من بسیار بالاتر و فراتر از صرف دیدن غزه است. من آرزو دارم بعد از آزادی کامل فلسطین در قدس نماز بخوانم و غزه در مسیر قدس است. البته اگر اجازه بیابیم خوشحال می شویم به زیارت مردم غزه برویم.

رییس جمهور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه محمود عباس ابراز تمایل کرده است که با توجه به نقش موثر ایران در معادلات فلسطین به ایران سفر کند و روابط گسترده تری با شما داشته باشد، نظر شما چیست؟ گفت: همواره از گسترش ارتباط با فلسطینیان و سفر ایشان به ایران استقبال می کنیم. چنانکه می دانید حکومت خودگران در تهران سفارتخانه دارد و ایران اولین کشوری بود که سفارت رژیم صهیونیستی را تعطیل و آن را تحویل فلسطین داد.

احمدی‌نژاد افزود: جمهوری اسلامی ایران خواهان تحقق همه آرزوهای ملت فلسطین است و معتقد است، این آرزوها در سایه وحدت آن ملت محقق خواهد شد و لذا هر گروهی در راستای ایجاد وحدت برای فلسطین تلاش کند، تلاش های آنان مورد استقبال و حمایت ایران خواهد بود.

رییس جمهور در پاسخ به این سوال که آیا ایران در حمایت از گروه های فلسطینی با همه گروه ها به طور یکسان تعامل می کند؟ اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران طرفدار حقوق ملت فلسطین است و هر آنچه را که فکر می کنیم انتخاب ملت فلسطین است، مورد حمایت قرار خواهیم داد؛ تلاش های جمهوری اسلامی ایران مقدمه سازی برای آن است که ملت فلسطین بتواند آزادانه سرنوشت خود را انتخاب کنند و در این راستا، هر گروهی که خواهان ارتباط با جمهوری اسلامی باشد، مورد استقبال و حمایت خواهد بود و فرقی بین گروه های مختلف در این رابطه وجود ندارد چرا که هدف ایران کمک به ملت فلسطین است.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که آیا اظهارات سران فلسطین مبنی بر حمایت مالی و تسلیحاتی جمهوری اسلامی از مقاومت در جریان جنگ اخیر غزه را تایید می کنید؟ اظهار داشت: جمهوری اسلامی معتقد است هر ملتی حق دارد شیوه دفاع از خود را انتخاب کند و این تشخیص ملت فلسطین است که با چه شیوه و سلاحی از خود دفاع کنند.

رییس جمهور ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران همواره از اراده ملت فلسطین حمایت می کند، چرا که ملت فلسطین را ملتی مظلوم می داند و ایران همواره در کنار مظلومان خواهد ایستاد.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این مساله که آیا این اظهارات به معنای آن است که شما از طریق مالی و تسلیحاتی از فلسطینیان حمایت کرده اید؟ تصریح کرد: چرا شما از زاویه دیگری به موضوع نگاه نمی کنید؟ از آن طرف ببینید که ملت فلسطین تصمیم گرفته چگونه از خود دفاع کند و ما از خواست ملت فلسطین حمایت کردیم.

رییس جمهور در واکنش به اینکه حماس و جهاد اسلامی مدعی دریافت حمایت های مالی و تسلیحاتی از ایران هستند، آیا این پشتیبانی ها صورت گرفته است؟ خاطر نشان کرد: حمایت از ملت فلسطین جز راهبردهای اساسی انقلاب اسلامی است و اساساً روز قدس در ایران پایه گذاری شد.

احمدی‌نژاد با طرح این سوال که چرا ایران از ملت فلسطین حمایت می کند؟ پاسخ داد: معتقدیم ملت فلسطین مورد ظلم واقع شده و ما حامی مظلومان هستیم. البته تشخیص اینکه چگونه به یک ملت مظلوم کمک کنیم به اراده آنان باز می گردد، ممکن است فردا آنان از ما درخواست کنند که در تهران در حمایت از ایشان تظاهرات کنیم و آنوقت ما همین کار را خواهیم کرد.

رییس جمهور در پاسخ به اصرار خبرنگار شبکه تلویزیون المیادین مبنی بر اینکه سوال من درباره گذشته است که آیا حمایت مالی و تسلیحاتی از مقاومت فلسطین داشته اید یا نه؟ گفت: فکر می کنم پاسخ من به سوال شما روشن بود.

احمدی‌نژاد در واکنش به این سخن خبرنگار که بر این اساس نتیجه می گیرم که ایران از ملت فلسطین به روش مالی و تسلیحاتی حمایت کرده است؟ اظهار داشت: 33 سال است که در همه شهرهای ایران نماز جمعه برپا می شود و در همه مصلاهای نماز جمعه، همواره صندوق حمایت از ملت فلسطین برقرار بوده است و مردم کمک های خود را به مردم فلسطین به این صندوق ها واریز کرده اند.

رییس جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره سفرش به لبنان و بازدید از مناطق شیعه نشین و اینکه آیا ایران همچنان از حزب‌الله و مقاومت لبنان حمایت می کند، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره از ملت لبنان، وحدت و استقلال آن حمایت و دفاع می کند و تقریبا با همه گروههای لبنانی ارتباط خوبی دارد. البته اگر جنگی در لبنان به وقوع بپیوندد و مقاومتی در برابر آن شکل بگیرد، جمهوری اسلامی از مقاومت حمایت خواهد کرد چرا که با اشغالگری مخالف است و هر ملتی که مقابل اشغالگری بایستد، مورد حمایت ایران خواهد بود.

احمدی‌نژاد تاکید کرد: امروز همه ملت لبنان در برابر دشمنی‌ها با این ملت، مشغول مقاومت هستند و حزب الله نقش بازوی مقاومت را ایفا می‌کند و معلوم است که مورد حمایت ایران قرار می گیرد، چرا که از کشور خود در برابر توطئه ها دفاع می کند.

رییس جمهور افزود: اگر روزی خدای ناکرده مصر، عربستان یا هر کشور دیگری در منطقه مورد حمله واقع شود، ملت ایران در کنار او خواهد ایستاد و از مقاومت ملت ها در برابر اشغالگری حمایت خواهد کرد، چنانکه از ملت افغانستان و عراق در برابر اشغالگران حمایت کردیم و چنانکه از ملت فلسطین در برابر رژیم صهیونیستی حمایت می کنیم.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که اگر مصر یا عربستان مورد حمله واقع شوند، ایران از آنها به صورت عملی حمایت خواهد کرد یا صرفا به صورت سیاسی؟ خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران حتما از هر ملتی که مورد تجاوز واقع شود حمایت می کند، اما نوع این حمایت بستگی به تصمیم آن ملت دارد.

رییس جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره شرایط فعلی عراق و اینکه آیا به نظر شما فتنه و توطئه ای برای تجزیه عراق در جریان است؟ گفت: به نظر بنده تلاش برای تجزیه عراق تلاشی قدیمی است که محور آن برخی کشورهای غربی هستند و البته ممکن است برخی کشورهای منطقه نیز به اشتباه به بازی در این استراتژی پرداخته باشند.

احمدی‌نژاد با تاکید بر اینکه تجزیه عراق هم به زیان مردم این کشور و اقوام مختلف عراقی و هم به زیان منطقه است، افزود: تلاش برای تجزیه عراق توطئه ای است که همه ملت عراق باید در برابر آن هوشیار و متحد باشند و از استقلال و تمامیت کشورشان با نقش آفرینی گسترده و موثر دفاع کنند؛ همه مردم عراق باید به طور برابر در اداره کشورشان نقش آفرینی کرده و بدانند که هیچ کس نمی تواند دیگران را حذف کند.

رییس جمهور اظهار داشت: همه مردم عراق باید در کنار هم و با پافشاری و پایبندی به اصول کشورشان در کنار هم بایستند و بدانند هر آسیبی به کشورشان وارد شود، همه اقوام و گروه‌ها از آن آسیب خواهند دید و لذا باید برای تفاهم ملی در عراق با هم تلاش کنند. هر کشوری که ادعای دلسوزی برای عراق را دارد باید به ایجاد تفاهم در این کشور کمک کرده و هر کس باعث ایجاد تفرقه در این کشور شود، دوست ملت عراق نیست.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که آیا اطلاعات دقیقی از دخالت کشورهای خارجی در عراق دارید؟ تصریح کرد: اخبار مختلف منتشر می شود، اما قصد بنده این است که در جهت وحدت ملت عراق حرکت کنم و به تمام کسانی که در امور عراق دخالت می کنند، می گویم که اگر عراق دچار مشکل شود تمام کشورهای اطراف گرفتار تبعات این مشکل خواهند شد و ترکیه، ایران، عربستان یا اردن از آسیب مشکلات احتمالی در عراق در امان نخواهند بود، چرا که این کشورها به لحاظ انسانی به یکدیگر پیوسته و وابسته هستند.

رییس جمهور اضافه کرد: دایره اقوام ساکن در عراق در کشورهای اطراف گسترش یافته و ترکیب جمعیتی منطقه چونان خرمن گندمی است که اگر یک سوی آن آتش بگیرد، بخش‌های دیگر این خرمن به هم پیوسته از آتش در امان نخواهند بود. خطوط مرزی خطوطی فرضی هستند چرا که دایره پیوستگی انسان‌ها مرز ندارد و اگر جرقه‌ای روشن شود، آتش آن، همه را می‌سوزاند.

احمدی نژاد با تاکید بر اینکه همه باید برای اتحاد عراق تلاش کنند، خاطرنشان کرد: دیگر خرابی و کشتار مردم در عراق کافی است، همه باید دست در دست هم دهند تا عراق آباد شود. آباد و قدرتمند شدن عراق به نفع ملت این کشور، عربستان، ترکیه، سوریه، اردن و ایران و همه کشورهای مسلمان است و اساساً قدرتمند بودن هر کشور مسلمانی به نفع همه مسلمانان و همه جهان است.

رییس جمهور با تاکید بر اینکه همه باید کمک کنند تا مشکلات با همدلی و وحدت و براساس قانون، عدالت، دوستی و برابری حل و فصل شود، گفت: مسائل داخلی ملت ها با جنگ حل و فصل نمی شود، چرا که جنگ به دنبال خود جنگ دارد.

احمدی‌نژاد در برابر این اظهارات خبرنگار المیادین که بنده شما را فردی صریح، شجاع و شفاف می شناختم، اما امروز الگوی دیگری از خود را ارائه می کنید و اگر چه در سخنانتان پیام های روشنی نیز دارید، اما بسیار دیپلماتیک به سوالات من پاسخ می دهید، آیا نمی خواهید صراحتاً به دخالت برخی کشورها در امور داخلی عراق اشاره کنید؟ اظهار داشت: بنده به صراحت سخن گفته ام و باز هم می گویم کسانی که در امور داخلی عراق یا دیگر کشورها دخالت می کنند، بدانند که آسیب و زیان این اقدامات به خود آنان باز خواهد گشت و اگر آتشی روشن شود همه در آن خواهند سوخت.

رییس جمهور با بیان اینکه قصد من ایجاد تقابل نیست بلکه می خواهم برای ایجاد و تقویت وحدت تلاش کنم، ادامه داد: یک موقع است که ما درباره دشمنان بشریت، استعمارگران و رژیم صهیونیستی صحبت می کنیم که اینجا ادبیات خاص خودرا می طلبد اما یک موقع درباره برادرانی صحبت می کنیم که اشتباه می کنند، نمی خواهم طوری حرف بزنم که بهانه ای برای تشدید اختلافات باشد.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که آیا ایران برای کاهش تشنج و مشکلات در عراق اقدامی انجام داده است یا نه؟ تصریح کرد: ایران برای کاهش تنش ها در حال تلاش بوده و با همه گروه ها در تماس و در گفتگو است و تلاش می کند دیدگاه ها را به هم نزدیک کرده و در تعامل با کشورهای همسایه واقعیات عراق را بیشتر برای آنها تشریح کند تا آنها نیز بیش از قبل به ضرورت برقراری آرامش در عراق واقف شوند.

رییس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا نگران تجزیه کشور عراق به سه کشور شیعه، سنی و کردنشین نیستید؟ خاطر نشان کرد: اگر چنین اتفاقی بیفتد همه سه کشور و حتی کشورهای همسایه از این وضع زیان خواهند دید.

احمدی نژاد اضافه کرد: البته ایران کمتر از دیگران زیان می بیند، چرا که با تمام اقوام عراقی به ویژه در نزدیکی مرزها روابط خوبی دارد ولی وقوع چنین وضعی سه کشور ضعیف و البته به طور احتمالی متخاصم ایجاد می کند که تا 50 سال آینده هم راه به جایی نخواهند برد، در حالیکه یک عراق قدرتمند به سود همه خواهد بود.

رییس جمهور تاکید کرد: این یک مبارزه است چرا که استعمارگران و دشمنان تاریخی ملت های منطقه دوست دارند همه ما را تکه تکه کنند و برای آنها تفاوتی بین ترکیه، ایران، عربستان، مصر و عراق نیست و آنان فقط دنبال این هستند که کشورهای ما آنقدر ضعیف شوند تا بتوانند همواره بر ما مسلط باشند.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که واکنش شما در برابر این توطئه که برخی می خواهند بین شیعه و سنی فتنه به راه انداخته و تقصیر آن را به گردن ایران بیندازند، چیست؟ گفت: به نظرم این یک طراحی استکباری است که می خواهند به تعصبات مذهبی منطقه دامن بزنند.

رییس جمهور با طرح این سوال که چه کسی شیعه است و چه کسی سنی؟ افزود: چه کسی امروز می تواند ادعا کند که مثل پیامبر زندگی می کند؟ یا چه کسی هست که بتواند ادعا کند حتی یک درصد از تعلیمات پیامبر را در زندگی خود اجرا می کند؟ یا حتی بتواند ادعا کند که یک هزارم از وجود پیامبر گرامی اسلام را شناخته است؟

احمدی‌نژاد ادامه داد: امروز همه نیازمند به شناخت پیامبر گرامی اسلام (ص) و پیروی کردن از ایشان هستیم و هر کس ادعا کند که من حق هستم و دیگران باطل، یا من عین اسلام هستم و دیگران ضد اسلام، ادعای بی ربطی کرده است.

رییس جمهور با تاکید بر اینکه مسلمانان در اصول مشترکات فراوانی دارند و خدا، پیامبر و کتاب واحد و عدالتخواهی آنها جزء این اصول مشترک است، اظهار داشت: درست است که در جزییات و در فرعیات اختلافاتی وجود دارد، اما مگر بین خود اهل سنت اختلاف نظر وجود ندارد و یا بین خود شیعیان هیچ اختلاف نظری وجود ندارد؟

احمدی نژاد تصریح کرد: آیا شما می توانید دو انسان کاملا شبیه هم به بنده معرفی کنید؟ چنین چیزی محال است.

رییس جمهور تاکید کرد: امروز شاهد آن هستیم که ملت ها در حال بیدار شدن هستند و قدرت واقعی آنها در حال نمایان شدن است و از همین روست که دشمنان تاریخی ما به تکاپو افتاده اند تا دوباره تفرقه را بین ما تقویت کنند و متاسفانه برخی افراد بی اطلاع نیز به عنوان عمال آنها نقش آفرینی کرده و حرفهای آنها را دنبال می کنند.

احمدی‌نژاد اضافه کرد: اروپا سرزمین 72 ملت است و اختلافات مذهبی آنها صدها برابر ما است، اما می بینیم که همه آنها علیه ما متحد شده اند، پس چرا ما نباید در برابر آنها در کنار هم باشیم.

رییس جمهور خاطر نشان کرد: ملت های مسلمان باید با هم متحد شوند تا ابتدا اسلام را به درستی بشناسند، چرا که امروز اسلام و پیامبر گرامی آن مظلوم واقع شده اند و ما باید ضمن بازشناسی ایشان از آموزه های آنان تبعیت کنیم.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه این توطئه هم مدت کوتاهی کاربرد خواهد داشت، گفت: البته خسارات این توطئه در صورت غفلت زیانبار خواهد بود و امیدوارم همه با هوشیاری مانع از رسیدن دشمنان به اهداف خود باشند.

رییس جمهور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این ادعا که ایران در امور داخلی کشورهای منطقه از جمله بحرین دخالت می کند، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران معتقد است، همه جا و در همه کشورها مردم حق دارند آزادانه حکومت خود را انتخاب کنند و این حق همه ملت ها در مصر، فلسطین و بحرین و دیگر کشورهاست.

احمدی نژاد افزود: اگر نگاهی به جغرافیای منطقه بیندازید و موقعیت ایران و بحرین را مورد دقت قرار دهید، خواهید دید که اگر ایران قصد کند در امور داخلی بحرین دخالت نماید چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ ایران مدافع احقاق حقوق مردم همه کشورها است و بحرین و دیگر کشورها از این منظر تفاوتی در نگاه ایران ندارند و این موضع به هیچ وجه دخالت در امور داخلی دیگران نیست.

رییس جمهور در پاسخ به سوالی که ارزیابی وی درباره حمله رژیم صهیونیستی به سوریه را جویا شده بود، اظهار داشت: معتقدم این اقدام نشانه ضعف رژیم صهیونیستی است، چرا که دوره آنها تمام شده و باید جای خود را به عده دیگری بدهند.

احمدی‌نژاد ادامه داد: فکر می کنم رهبران آمریکا هم به این نتیجه رسیده اند که دیگر دوره این گروه از صهیونیست ها تمام شده و آنان نمی توانند بیش از این منافع آمریکا را تامین کنند و لذا دنبال تمهید مقدماتی هستند، تا این دسته از صهیونیست ها جای خود را به عده ای لیبرال تر بدهند، اما این صهیونیست ها به دنبال مساله سازی هستند، تا بهانه ای برای بقای خود پیدا کنند.

رییس جمهور در عین حال تاکید کرد: البته ای کاش امروز شرایط سوریه طوری بود که می توانست از خود قاطعانه دفاع کند.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ایران در حل و فصل بحران داخلی سوریه چه نقشی ایفا می کند و آیا در حالیکه برخی به دنبال برکناری اسد هستند، ایران به دنبال بقای بشار اسد است؟ تصریح کرد: فکر می کنم این یک مساله انحرافی است، چرا که تشخیص اینکه چه کسی بماند و چه کسی برود، حق مردم سوریه است و ما یا دیگران نمی توانیم در این باره اظهار نظر کنیم.

رییس جمهور با تاکید بر اینکه همه باید تلاش کنند تا تفاهم ملی در سوریه ایجاد شده و مردم آزادانه در این کشور پای صندوق های رای بروند، خاطر نشان کرد: وقتی این اتفاق افتاد و مردم آزادانه سرنوشت خود را انتخاب کردند، آنگاه همه باید از تصمیم ملت سوریه تبعیت کنند و وظیفه دوستان واقعی سوریه نیز تلاش برای برقراری تفاهم ملی به عنوان مقدمه برگزاری انتخابات در این کشور است.

احمدی نژاد با تصریح به اینکه جنگ راه حل مناسبی برای مسائل سوریه نیست، گفت: دولتی یا گروهی که با جنگ سر کار بیاید راه بسیار سختی پیش رو دارد و نباید اجازه دهیم در این کشور جنگ طایفه ای راه بیفتد.

رییس جمهور در پاسخ به این سوال که تاکید شما بر برگزاری انتخابات آیا به این معنی است که بشار اسد از طریق برگزاری انتخابات کنار برود یا مثلاً از طریق مذاکره با مخالفان؟ اظهار داشت: اصلاً منظور بنده این نیست، موضوعی که به آن اشاره کردید، راه حل مسائل سوریه هست یا نیست؟ ما دخالتی در امور داخلی این کشور نمی کنیم، بلکه می گوییم باید مردم سوریه سرنوشت خود را تعیین کنند و می گوییم که بهترین راه برای تعیین سرنوشت نیز برگزاری انتخابات آزاد است که مقدمه آن تفاهم ملی و برقراری امنیت است. هر چه مردم سوریه انتخاب کردند مورد حمایت ما قرار داشته و دیگران نیز باید از آن حمایت کنند.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی درباره اعلام آمادگی معاون رییس جمهور آمریکا برای مذاکره مستقیم با ایران، تصریح کرد: ما بارها برای گفتگو اعلام آمادگی کردیم، منتها این گفتگو باید در شرایط عادلانه و احترام آمیز برگزار شود.

رییس جمهور با طرح این سوال که آیا به نظر شما امروز شرایط عادلانه و احترام آمیز برای برگزاری این گفتگو مهیاست؟ ادامه داد: آمریکایی ها 34 سال است که در مقابل ما قرار گرفته اند و باید تغییراتی در رفتارشان اعمال کنند. آنها دائماً به ما فشار وارد کرده و می گویند، چماقی بالای سر شما نگه داشتیم تا با ما گفتگو کنید، در حالی که گفتگو برای حل و فصل مسائل است نه تحمیل مسائل. ایران بارها اعلام کرده است که منعی برای گفتگو ندارد و امروز این رفتار دولت آمریکاست که مانع برگزاری این گفتگوهاست.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که آیا در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو از کاندیدایی حمایت خواهید کرد یا بی طرف خواهید بود؟ گفت: اعتقاد بنده این است که ملت ایران بسیار بزرگتر از این حرفهاست که امثال بنده بخواهد برای آنها در چنین عرصه هایی تصمیم بگیریم یا کاری بکنیم.

رییس جمهور تاکید کرد: ملت ایران بسیار هوشمند و هوشیار است و برای انتخاب درست نیازی به امثال بنده ندارد. مطمئن هستم ملت ایران بهترین تصمیم را خواهد گرفت و هر تصمیمی که بگیرد همه باید از آن به طور کامل، اطاعت کرده و به آن احترام بگذارند.

احمدی نژاد در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به این سوال که به نظر جنابعالی مهمترین دستاوردها و چالش‌های انقلاب اسلامی تاکنون چه بوده است؟ با بیان اینکه انقلاب اسلامی حادثه‌ای بسیار بزرگ بود، گفت: انقلاب اسلامی ایران مربوط به یک جغرافیا، یک قوم خاص و حتی یک سیستم و مذهب خاص نبود و گر چه پایگاه آن ملت مسلمان ایران بوده و هستند، اما این انقلاب یک انقلاب عظیم انسانی و در واقع بازگشت انسان‌ها به فطرت انسانی خود بود.

رییس جمهور افزود: انقلاب اسلامی ملت ایران حرکتی برای بازیابی هویت انسانی بود و مطالبات این انقلاب همان مطالبات حقیقی انسان‌ها در مسیر کمال است؛ انسان به دنبال حقیقت، عدالت، کرامت، احترام، پیشرفت، آزادی و پاکی است که این مطالبات در سایه توحید محقق می‌شود و اینها همان خواسته‌های ملت ایران بود که در انقلاب اسلامی متبلور شد.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه ملت ایران 34 سال در این مسیر تلاش کرده است، اظهار داشت: طی این مسیر فراز و نشیب‌های زیادی داشت و اگر چه کسی امروز نمی‌تواند ادعا کند که انقلاب اسلامی ایران به همه اهداف خود دست یافته است، اما تلاش زیادی در این مسیر صورت گرفته و امروز نیز مهمترین مساله انقلاب ادامه همان اهداف است.

رییس جمهور با تاکید بر اینکه انقلاب برای حاکم کردن یک گروه خاص بر مردم به وقوع نپیوست، تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران تلاشی برای پاسخگویی به حقوق اساسی مردم بوده است که البته در برخی بخش‌ها بهتر حرکت کرده و بیشتر به پیش رفته‌ایم، مثل عمران و آبادانی کشور و در برخی بخش‌ها دستاوردها کمتر بوده است، اما حسن انقلاب به آن است که از درون، خودش را ترمیم و بازسازی می‌کند.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که مهمترین مقطعی از تاریخ انقلاب که شما را مجذوب خود می‌کند، کدام است؟ خاطر نشان کرد: برای بنده همه انقلاب مهم است، این انقلاب به رهبری مردی الهی پیروز شد.

رییس جمهور ادامه داد: امام خمینی(ره) از جنس انبیاء بود که آمد تا انسان‌ها را بیدار کرده و به خودشان بازگرداند، چرا که اگر کسی ارزش‌های خودش را بشناسد و به اصل و فطرت حقیقی انسانی خود بازگردد، همه چیز برای او زیبا می‌شود.

احمدی‌نژاد گفت: روز بازگشت امام خمینی(ره) به میهن بسیار تاریخی، زیبا و به‌یاد ماندنی بود، پیروزی در دفاع مقدس و پیشرفت‌های علمی ایران از لحظات زیبای جمهوری اسلامی ایران است. هسته‌ای شدن ایران و شادی پرتاب موفق ماهواره از سوی ایران به فضا غیرقابل توصیف و از اتفاقات مهم کشورمان بود و موفقیت در اعزام موجود زنده به فضا از سوی ایران شادی ها را مضاعف کرد.

رییس جمهور اظهار داشت: البته زیباتر از همه اینها زیبایی‌های انسانی است، وقتی بنده به کشورهای مختلف سفر می‌کنم و ملت‌ها را مشاهده می‌کنم که در حال بیداری هستند، این خیلی برای ما زیباست، چرا که می‌بینیم اهداف اولیه انقلاب در حال جهانی شدن است و اگر چه هر کس به زبان خود از این اهداف دم می‌زند، اما همه آزادی، کرامت و عدالت را فریاد می‌کنند که این خیلی زیباست.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که آیا درست است که شخصیت شهید رجایی تأثیر زیادی روی شما گذاشته و شما او را الگوی خود قرار داده‌اید؟ تصریح کرد: شخصیت شهید رجایی بسیار برجسته است، چرا که ایشان شخصیتی پاک و بسیار مردمی داشتند.

رییس جمهور اضافه کرد: البته این لطف مردم است که مرا به او تشبیه می‌کنند و خود بنده نیز ایشان را بسیار دوست دارم و معتقدم وی در بسیاری از مسایل الگوی بسیار خوبی است، اما انقلاب اسلامی در حال رشد و پیشرفت است و قطعاً اگر امروز شهید رجایی حضور داشت با شهید رجایی 31 سال قبل متفاوت بود، اگر چه یقیناً اصول مورد عقیده او ثابت بود.
پایان پیام/

کد خبر 225436

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha