به گزارش خبرنگار شبستان، دومین دوره جشنواره های بین المللی آیات فجر با معرفی برگزیدگان و تقدیر از پیشگامان هنر و فر هنگ قرآن به کار خود پایان داد.
در این مراسم حجت الاسلام حمید محمدی معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در سخنانی اظهار داشت: دومین دوره جشنواره آیات قرآنی فجر در ابعاد راهبردی دو بعد محتوایی و اجرایی را با چهار هدف مشخص دنبال میکند.
وی ادامه داد: تعالی هنر جهانشمول قرآن و عترت، ترویج مفاهیم با استفاده از ابزارهای ماندگار، اثربخشی و تحرک هنری در مسیر هدایت جامعه به این تعلیم ارزشمند، چهار هدف بزرگ و از وظایف ماست.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد اظهار کرد: در عرصه اجرایی و مدیریتی، تسری عدالت فرهنگی در سراسر کشور، کشف استعدادها و پرورش آن به سمت هنر فاخر قرآنی از دیگر چشماندازهای مورد نظر است.
محمدی افزود: جشنواره دوم را با برپایی 25 جشنواره جنبی و 3 همایش، با حضور خیل عظیمی از شرککنندگان داخلی و خارجی به پایان بردیم.
وی با بیاناینکه اختتامیه دومین دوره جشنواره قرآنی آیات فجر، در واقع شروع سومین دوره این جشنواره است، اظهار کرد: در بخش اجرایی تلاش میکنیم هیچ استانی بدون جشنواره آیات قرآنی نباشد و به همراه آن بخش بینالملل را هم پوشش میدهیم.
محمدی اظهار کرد: اوایل اسفندماه امسال با حضور 31 دبیر قرآنی تلاش میکنیم تمام استانهای کشور را پوشش دهیم و تشکیل شورای سیاستگذاری و فراخوان جشنواره سوم را در سطح بینالملل تا پایان سال 91 اعلام میکنیم.
وی ادامه داد: ابتدای سال 92 کتاب فرآخوان جشنوارهها را در اختیار علاقهمندان قرار میدهیم و از 13 رجب تا 15 شعبان این جشنواره در 300 نقطه کشور به صورت شهرستانی برگزار میشود.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ماه مبارک رمضان سال آینده این جشنواره در مرحله استانی دایر و سپس در میلاد پیامبر اکرم(ص) جشنواره بینالمللی آیات قرآنی فجر برگزار میشود و اختتامیه سومین دوره جشنوارههای بینالمللی آیات قرآنی فجر در دهه فجر سال آینده خواهد بود.
وی با اشاره به شعار دومین جشنواره آیات قرآنی فجر با عنوان «انسان، قرآن و هنر» اظهار کرد: رمز اینکه قرآن در میانه انسان و هنر است این است که هر دو عنصر از مشتقات نورند و انسان و هنر هر دو رتبهای از مراتب قرآن در جهان خلقت محسوب میشوند.
محمدی با بیان اینکه ما مدعی تمدن قرآن مدار درجهان امروزی هستیم، عنوان کرد: جوهره تمدن قرآن، بنیان انقلاب اسلامی است که با انسجام و و حدت درونی، همینه قرآن و سیطره شخصیت پیامبر(ع) را در قالب محتوایی معرفی میکند.
وی اظهار کرد: هنر قرآنی زمینهساز تعالی و خودسازی بشر است و یکی از مصادیق عمل صالح به شمار میرود و زبان هنر اسلامی دارای الهام فوق بشری است و تمامی این هنر شاهد پیام بر حقی است که پیامبر(ص) دریافت کرده بود.
معاون وزیر ارشاد عنوان کرد: قرآن مبداء هنر اسلامی است و امروز وظیفه دشوار ما انتقال پیام قرآن با قالب ماندگار و تاثیرگذار هنر است و به همین دلیل جشنواره قرآنی آیات، حرکتی آغازین برای افتتاح افقهای قرآنی برای هنر امروز محسوب میشود.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: قرآن چیرهدستانه در حیطه فرهنگسازی میتواند جوامع گوناگون را فتح کند تا فرهنگ و هنر آنها به عالیترین درجه ارتقا بخشد و این یعنی استفاده از کوثر قرآنی که در اختیار ماست.
وی ادامه داد: نباید فقط به هنرهای گذشته اکتفا کنیم و باید از خاصیت هنر آفرینی قرآن، برای خلق هنرهای اصیل بهره ببریم.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: وظیفه هنرمندان قرآنی در روزگار معاصر استفاده از هنر قرآنی در رشتههای جدید و بهرهگیری از دو ظرفیت عظیم قرآن یعنی جهانی و فطری بودن آن است.
گفتنی است در این اختتامیه مراسم با حضور لاله افتخاری، نماینده مجلس شورای اسلامی، آیتالله محیالدین حایری شیرازی و سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از نرمافزار فجر تلاوت شامل مجموعهای از تلاوتهای قاریان برجسته کشورهای اسلامی رونمایی شد.
پایان پیام/
نظر شما