سهیم شدن نخبگان درامر مبارزه با مواد مخدر، رکنی مهم در مبارزه است

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر سهیم شدن نخبگان و مراکز علمی در امر مبارزه با مواد مخدر و روان‌‌گردان‌ها را از ارکان مهم در مبارزه با مواد مخدر دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حمید صرامی، مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مواد مخدر و روان‌گردان‌ها به‌عنوان مهمترین عامل تهدیدکننده سلامت جسمانی روانی و اجتماعی، موجب درگیر شدن بخش‌های وسیعی از جغرافیای انسانی و محیطی کشور شده‌اند، به‌گونه‌ای که با نشانه‌روی مراکز حیاتی اجتماعی یعنی خانواده و محله‌های شهری و روستایی به‌صورت آرام، سعی در جذب مشتریان جدید در سنین، جنسیت، مشاغل و تحصیلات مختلف، افراد مجرد و متاهل، شهری و روستایی و با دلایل و انگیزه‌های متفاوت دارد.

 

وی ادامه داد: ضربه زدن به استراتژی‌های سیستم هوشمند مواد مخدر و روان‌‌گردان‌ها، نیازمند دانش تخصصی و پشتوانه‌های علمی در عرصه‌های پیشگیری اولیه از اعتیاد، درمان و حمایت‌های اجتماعی و همچنین مقابله با عرضه است.

 

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد ادامه داد: سهیم شدن نخبگان و مراکز علمی در جهاد مقدس امر مبارزه با مواد مخدر و روان‌‌گردان‌ها به‌منظور تقویت علم سازمان‌‌یافته و تحقق فعالیت‌های مبتنی بر شواهد از جمله مهمترین ارکان این مبارزه می‌باشد.


صرامی افزود: در بند دهم سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری در امر مبارزه با مواد مخدر که در مهر ماه سال 1385 ابلاغ شد بر توسعه مطالعات بنیادی، کاربردی و توسعه‌ای در امر مبارزه با مواد مخدر و روان‌‌گردان‌ها در عرصه پیشگیری و درمان تاکید شده تا امر مبارزه در ابعاد مختلف به‌‌صورت علمی محقق شود.

 

وی اظهار کرد: اگرچه در 6 سال اخیر از سوی پژوهشگران و مراکز علمی اقدامات مناسبی به‌‌منظور تقویت ادبیات نظری و مبانی تئوریک امر مبارزه در عرصه‌های سخت‌‌افزاری و نرم‌افزاری صورت پذیرفته لیکن رسیدن به وضعیت مطلوب نیازمند اهتمام جدی‌تر موسسات و مراکز علمی است.

 

صرامی خاطر نشان کرد: انتظار جدی ستاد مبارزه با مواد مخدر از دانشگاه‌های دولتی، علوم پزشکی، آزاد، پیام نور و علمی- کاربردی در سراسر کشور این است که با بهره‌‌گیری از ظرفیت‌های تحقیقاتی دانشگاه‌ها و ترغیب دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای رشته‌های جامعه‌‌شناسی، روان‌شناسی،‌ روان‌پزشکی، پزشکی، حقوق، اقتصاد، مدیریت و مددکاری،‌ نسبت به انجام یکی از عناوین پژوهشی ستاد مبارزه با مواد مخدر مبادرت ورزند.

 

وی یادآور شد: 24 عنوان اولویت پژوهشی حوزه مقابله با عرضه، 118 عنوان اولویت پژوهشی کاهش تقاضا و 16 عنوان اولویت حوزه‌های مدیریتی و حقوقی ستاد در سایت ستاد مبارزه با مواد مخدر بارگذاری شده که امید است معاونان پژوهشی دانشگاه‌‌ها همکاری لازم را در این عرصه انجام دهند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 227266

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha