حمیدرضا واعظی زاده، مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه وبویراحمد در این زمینه به خبرنگار شبستان گفت: در جشنواره ملی صدای عشایر ایران که هفته گذشته در تهران برگزار شد، این 9 اثر در فهرست آثار ملی ثبت شد.
وی افزود: حماسه و مبارزات انقلابی تنگ مجاهدین شهر سوق، حماسه تنگ تامرادی، جنگ گجستان، مسجد شهیدان گچساران، حاده سنگ فرش قدیمی قلعه دختر و محوطه تاریخی روستای زیرنا از جمله این آثار است که ثبت ملی شده اند.
این مسئول فرهنگی و گردشگری کهگیلویه وبویراحمد با بیان اینکه بالغ بر 2 هزار و 600 اثر در نقاط مختلف استان شناسایی شده است، گفت: با احتساب این 9 اثر ثبت شده جدید تاکنون بالغ بر 751 اثر آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
وی ثبت آیین کوچ عشایر را از دیگر برنامه های این اداره برای ثبت در آثار ملی در آینده نزدیک عنوان کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه وبویراحمد گفت: اوایل بهمن ماه جاری نیز 16 آیین و اثر معنوی استان نیز در هفتمین اجلاس شورای سیاست گذاری ثبت آثار کشور در فهرست میراث معنوی به ثبت ملی رسید.
واعظی زاده عنوان کرد: مراسم سحر خوانی روستای کریک، مقام خوانی شیخ علی مراد، آیین های ازدواج در منطقه، کوچ عشایر، مراسم تعزیه بزرگ لنده، مراسم جشن انار و آئین برداشت شالی( برنج و گندم) از آیین های ثبت شده در این فهرست است.
واعظی زاده افزود: آثار فن مهارت بافت گلیم مشته در دیشموک، فن مهارت نگارش قرآن طوماری، فن مهارت خراطی سنتی کهگیلویه، فن مهارت بافت گلیم نقش برجسته، سله بافی، فن مهارت دولچه آب، فن مهارت مشک آب و مهارت شالی کاری نیز در این فهرست قرار گرفتند.
وی ادامه داد: در هفتمین اجلاس شورای سیاست گذاری ثبت آثار کشور که از دوم تا پنجم بهمن ماه جاری به میزبانی استان سمنان و در شهرستان شاهرود برگزار شد، حدود 300 پرونده از استان های مختلف کشور برای ثبت در فهرست میراث معنوی ارایه شده که توسط کارشناسان ثبت مورد بررسی قرار می گیرند.
پایان پیام/
نظر شما