به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، یحیی رحمتی، معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی کشور، در آیین افتتاحیه نمایشگاه صنایع دستی خوزستان، گفت: نمایشگاه های صنایع دستی در هر کشور علاوه بر اینکه بر موضوع فروش و اقتصاد تأکید دارند، مهم ترین ابزار حفظ هویت جغرافیایی و نشان دهنده غنای فرهنگ منطقه نیز به شمار می روند.
وی هنرمندان صنایع دستی را تاریخ نگاران یک مرز و بوم دانست و تصریح کرد: صنایع دستی بر حضور اشیا و محصولاتی تأکید دارد که از اصالت ایرانی برخوردار باشد و در نمایشگاه های صنایع دستی برگزار شده در کشور اساس کار بر ارائه صنایع دستی داخلی است.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ ما غنیتر از آن است که توسط سایر کشورها مصادره شود، اضافه کرد: بسیاری از کشور های همسایه سعی در ثبت آثار و مفاخر ایران به نام خود دارند اما با وجود صنعتگران ایرانی صنایع دستی کشور همیشه با نام ایران به جهان شناسانده خواهد شد.
پرویز پورفرخی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان خوزستان، نیز عنوان کرد: در این فراز و نشیب نوسانات اقتصادی بهترین الگوهایی که میتوانند ما را از اقتصاد وابسته به نفت نجات دهند و با ایجاد کارگاههای خانگی کمکی برای خانواده ها باشد، هنرهای سنتی و صنایع دستی است.
وی با بیان اینکه نمایشگاه صنایع دستی طی سال های اخیر هر 50 روز یک بار در کشور برپا شده است، ادامه داد: از مجموع 23 هزار فرصت شغلی در 3 سال اخیر 14 هزار و 300 فرصت شغلی در حوزه صنایع دستی در سامانه اشتغال به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در 10 ماهه سال جاری صادرات صنایع دستی استان به بیش از 10 میلیون دلار رسیده که در مقایسه با سال 90 بیش از 1.7 میلیون دلار افزایش داشته، تأکید کرد: همچنین بیش از 300 خانوار را به طور یکپارچه در قالب کارگاههای خانگی تحت پوشش قرار دادهایم.
پور فرخی، با اشاره به حمایت های دولت از هنرمندان صنایع دستی کشور، خاطر نشان کرد: بیمه صنعتگران، ساماندهی وضعیت بسته بندی کالاها و حمایت از صنعتگران از جمله گام های اساسی است که در دولت برای کمک به هنرمندان برداشته شده است.
پایان پیام/
نظر شما