به گزارش خبر گزاری شبستان از مشهد، سید امیر مرتضوی، معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم اداره کل دادگستری خراسان رضوی شب گذشته(26بهمن) در دومین نشست سالانه اعضای شوراهااجتماعی 145 محله مشهد با بیان اینکه ستاد مردمی پیشگیری و حفاظت اجتماعی معاونت امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری دارای هفت هزار عضو آموزش دیده در استان و سه هزار و 55 عضو در مشهد است، اظهار داشت: عضویت هر یک از افراد این ستاد در شورای محله می تواند به شناسایی آسیب های اجتماعی و پیشگیری از جرم کمک شایانی کند.
مرتضوی گفت: هر ساله شاهد افزایش شمار پرونده های وارده به دستگاه قضایی، رشد جمعیت زندانیان، گسترش انحرافات و آسیب های اجتماعی در کشور هستیم لذا توجه ویژه به بخش پیشگیری از وقوع جرم ضرورت دارد.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم اداره کل دادگستری خراسان رضوی با اشاره به اینکه با تلاش های انجام گرفته آمار جرایم مربوط به افراد زیر 19 سال در استان خراسان رضوی کاهش یافته است و از این منظر در بین 31 استان کشور رتبه برتر را بدست آورده ایم ، تصریح کرد: از آنجا که سن ارتکاب به جرم در کشور کاهش یافته و به 18 تا 23 سال رسیده، اهمیت توجه به آسیب های اجتماعی و تلاش برای جلوگیری از وقوع جرم را دو چندان کرده است.
مرتضوی افزود: هم اینک در بخش آسیب های اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم هیچ کار جمعی صورت نمی گیرد در حالی که استفاده از ظرفیت مردمی در قالب شوراهای اجتماعی محلات می تواند در شناسایی آسیب ها، بررسی آنها، ارائه راهکار، اولویت شناسی و برنامه ریزی ثمربخش باشد.
وی توجه بیشتر به خانواده به عنوان رکن اصلی جامعه، مدیریت درست ارتباطات در محیط های اجتماعی و جمعی مانند مدارس، پادگان ها، دانشگاه ها و ادارات را در پیشگیری از وقوع جرم ضروری دانست و گفت: از آنجا که خود محوری در کشور ما گسترش یافته لذا توسعه و ترغیب مردم به کار جمعی بسیار دشوار است.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم اداره کل دادگستری خراسان رضوی عضویت ستاد مردمی پیشگیری و حفاظت اجتماعی این نهاد در شوراهای اجتماعی محلات مشهد به منظور جلوگیری از وقوع جرایم را خواستار شد.
بنا به گزارش شبستان از مشهد غلامرضا بصیری پور، رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد در این نشست اظهار داشت: حضور پررنگ مردم در بخش اداری و مدیریتی برای رسیدگی به مشکلات شهری را مفید و کارساز است.
وی افزود: امسال برای بهسازی مساجد محلات مشهد 70 میلیارد ریال هزینه شد که در بودجه سال آینده شهرداری اختصاص 50 میلیارد ریال اعتبار دیگر به این بخش پیش بینی شده است.
بصیری پور ادامه داد: 70 درصد اعضای شوراهای اجتماعی محلات مشهد دارای مدارک کارشناسی به بالا هستند که توجه به ظرفیت بالای علمی آنان فضای بیشتری برای فعالیت مفید و مشارکت شان در توسعه و عمران شهری ایجاد می کند.
وی با اشاره به اعتبار پیش بینی شده برای شوراهای اجتماعی محلات مشهد گفت: در بودجه سال 92 شهرداری 200 میلیون ریال اعتبار برای هر شورا به منظور اجرای طرحهای عمرانی در محله پیشنهاد شده که در صورت تصویب به این نهاد مردمی اختصاص می یابد.
رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: استفاده مستقیم از حضور مردم در اجتماع و مشارکت دادن آنان در برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها منجر به شناسایی استعدادهای پنهان و بهره گیری از توانمندی های مردمی برای تامین رفاه و آسایش خود آنان می شود.
پایان پیام/
نظر شما