موسسات آموزش عالی باید فعالیت های پژوهشی خود را محصول محور کنند

محمد مهدی نژاد نوری معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: موسسات آموزش عالی باید نتیجه گرا و محصول محور بودن فعالیت های پژوهشی را در دستور کار خود قرار دهند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مهدی نژاد نوری در جلسه هیات رییسه دانشگاه دریا نوردی و علوم دریایی چابهار گفت: منطقه چابهار از نظر پتانسیل دریایی، امور پژوهش و فناوری دارای ظرفیت های خوبی است و باید تلاش بیشتری در عرصه پژوهش های نوین جهت استفاده از این پتانسیل ها صورت گیرد.


وی با اشاره به وجه مشترک دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار با دانشگاه های ساحلی افزود: همکاری های علمی، پژوهشی و استفاده از وسایل آزمایشگاهی برای بهبود اوضاع علمی دانشگاه یکی از موضوعات مهمی است که می تواند در روند رو به رشد علمی دانشگاه نقش موثری داشته باشد.


معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم ضمن اشاره به دسیسه های دشمنان در حوزه علم و فناوری کشور مان در دوران قبل از انقلاب، خاطر نشان کرد: از نتایج تأثیرگذاری قدرتهای غربی در تاریخ معاصر ایران، غفلت از علم و ناامیدی از پیشرفت علمی بوده ، اما پس از انقلاب شکوهمند اسلامی در همه رشته‏های علمی عزت و اعتماد به نفس، احساس توانایی، تولید علم و باور به فتوحات علمی در دانشگاهها، یکی از مهمترین ارکان بوده که به شکر خداوند متعال در این خصوص پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته ایم.


وی در ادامه به دستاورد های علمی ایران در چند سال اخیر اشاره کرد و تصریح کرد: همچنان که توانسته ایم در تولید علم مقام نخست منطقه را از کسب کنیم باید با کاربردی نمودن پژوهش ها، برنامه‌ریزى و سرمایه‌گذارى مناسب بر روى آن به سوی علم نافع حرکت نماییم، چرا که حل مشکلات کشور مان در تمام زمینه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و فناوری های نوین از طریق پژوهش های کاربردی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی قابل حل بوده و باید این امر جزو دغدغه‌هاى اصلی معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم باشد.


مهدی نژاد نوری در ادامه با اشاره به سواحل مناطق گردشگری، مناطق مختلف آزاد تجاری و مناطق ویژه صنعتی، تنوع آب و هوایی و محصولات مختلف گرمسیری و سردسیری بنادر کشور و قرار گرفتن آن در گلوگاه تجارت در مناطق شمال وجنوب کشور گفت: درک موقعیت جغرافیایی نواحی مختلف در سواحل شمال و جنوب کشور می تواند تاثیرات مستقیمی بر منافع آن مناطق به لحاظ اقتصادی، اجتماعی، محیطی فناوری داشته باشد و دانشگاه ها موظف به استفاده از این پتانسیل ها است.


وی با تاکید بر گسترش تحصیلات تکمیلی پژوهش محور در دانشگاه ها اظهار کرد: امروزه نسل سوم دانشگاه ها، دانشگاه های پژوهش محور هستند و پژوهش باید در کنار صنعت و تجارت قرار بگیرد تا بتوانیم مشکلات کشور را از این طریق حل نماییم و گسترش تحصیلات تکمیلی پژوهش محور یکی از مهترین اقدامات این معاونت است.


معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در خصوص تحریم ها علیه کشورمان یادآور شد:امروزه مهمترین بحث تحریم ها، تحریم های اقتصادی می باشد که آن هم بر روی تحریم های علمی استوار است و باید با در صحنه بودن علمی خودمان را تقویت نموده و با پشتوانه نوآوری و ابتکارات بتوانیم از تحریم های اعمال شده عبور نماییم.


وی در خاتمه به نقش دانشگاه ها در عرصه خلاقیت و نوآوری اشاره کرد و افزود: دستاوردها و فعالیتهای علمی و فناوری پرورش یافته در دانشگاها، وارد سازمان های تصمیم گیر و نهادهای اجرایی می شوند لذا از این نظر بهترین مکان برای نظریه پردازی و پرورش ایده ها، دانشگاه ها می باشند چون سازمان ها و نهادهای اجرایی به دلیل فوریت ها و مشغله بالا، عموما به دنبال استفاده از این دستاوردها و تجاری سازی آن در حد گسترده می باشند و فرصت کافی برای پرورش و کاربردی کردن ایده ها را ندارند. 

 

پایان پیام/

 

کد خبر 228775

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha