به گزارش خبرگزاری شبستان از قم،حجت الاسلام عماد، امروز(5 اسفند) در جشنواره علامه حلی(ره) در سخنانی داشتن چهار رکن در امر پژوهش را لازم و ضروری دانست و تصریح کرد: برای موفقیت درامر پژوهش بایستی پژوهشگر درموضوع تحقیقی خود تا حد شایسته از معلومات برخوردار باشد و علاوه بر داشتن بینش عمیق و درست در امر پژوهش، بر فنون و مهارت های پژوهش نیز تسلط داشته باشد. برخورداری از خصلت ها و منش هایی که در عرصه پژوهش نیاز است نیز از دیگر پیش شرط های موفقیت در عرصه پژوهش و تحقیق است.
وی اظهار داشت: اگر باور ما این باشد که پژوهش تنها راه تولید علم و فرایند تولید دانش است، آنگاه با مدیریت صحیح می توان بر مرز دانش و بر بام آن ایستاد.
حجت الاسلام عماد، تسلط بر دانش را برای رسیدن به مطلوب مورد نظر کافی ندانست و گفت: اگر پژوهشگر بر مرز دانش بنشیند ولی نگاه دقیق و عالمانه ای بر دانش نداشته باشد نمی تواند به نتیجه مطلوب برسد. همچنین اگر بعضی از مسائل را دقیق و عمیق دریافته باشد ولی بر گستره دانش احاطه نداشته باشد باز هم موفق نیست.
وی افزود: پژوهش مطلوب، پژوهشی است که در آن علاوه براینکه مسئله مورد تحقیق باید فرا چنگ پژوهشگر باشد بلکه بایستی بر آن احاطه علمی نیز داشته باشد.
حجت الاسلام عماد، توجه مستمر به نظام علمی حوزه ها را از سوی پژوهشگران ضروری دانست و افزود: یک محقق همواره ضرورت دارد که توجه مستمر و پیاپی به نظام علمی حوزه ها داشته باشد و بداند که برچه هدفی تاسیس شده اند و پژوهش، کدام حلقه از حلقه های نظام حوزوی است.
معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور، آینده نگری در زمینه تحقیق و پژوهش را مهم دانست و گفت: نباید پژوهشگری یک تفنن تلقی شود بلکه باید به عنوان یک تکلیف و از مهمترین تکالیف جامعه بشری محسوب شود.
رییس شورای سیاست گذاری جشنواره علامه حلی(ره)، عامل ماندگاری آثار پژوهشگران را اخلاص دانست و اظهار داشت: محقق اگر خواسته باشد که کار او اثر گذار باشد باید اخلاق و منش را رعایت کند که از عمده ترین آن اخلاص است. در این صورت حاصل تلاش او همانند درختی می شود که همواره در حال رشد است و هیچ گاه خشک نمی شود.
حجت الاسلام عماد، پرهیز از جدال های بی مورد، توجه به آفات غرور و خودشیفتگی را در توفیق محققان موثر دانست و گفت: اگر خواهان این باشیم که کار پژوهش به سامانی برسد باید کار آشنایی با پژوهش و برخورداری از بینش صحیح در این باره از همان سال های آغازین حوزه مدنظر و مورد اهتمام قرار گیرد.باید زمینه ای فراهم شود تا طلاب از ابتدای کار با پژوهش آشنا شوند.این مهم جز با همکاری مدیران و برنامه ریزان در امر پژوهش و آموزش میسر نیست.
وی جشنواره علامه حلی(ره) را به عنوان یکی از نهادهای مددکار در زمینه گسترش امر پژوهش در میان طلاب جوان دانست و بر اهتمام مدیران به امر پژوهش بیش از گذشته تاکید کرد.
پایان پیام/
نظر شما