به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، مراسم اختتامیه همایش میراث علمی و فلسفی خواجه نصیرالدین طوسی با حضور دکتر سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سالن همایش های کتابخانه ملی، برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر اکبر ایرانی، جانشین رییس همایش و مدیرعامل مرکز پژوهشی میراث مکتوب، ضمن ایراد خرسندی از موفقیت های چشمگیری که در طول برگزاری همایش حاصل شد، اظهار داشت: برگزاری این همایش یکی از افتخارآمیزترین فعالیت های مرکز در 19 سال گذشته بوده است و با برگزاری مجموع 45 سخنرانی که پیرامون شخصیت خواجه نصیرالدین طوسی در طول 2 روز برگزاری همایش شد، امیدوارم سهمی در ترویج و شناسایی فعالیت های وی در جامعه علمی کشور داشته باشیم.
در ادامه این مراسم، همچنین دکتر باقری، دبیر علمی همایش و دکتر جمیل رجب، میهمان ویژه همایش از آلمان در سخنانی کوتاه، ضمن ارج گذاری به زحمات شرکت کنندگان در همایش و برگزار کنندگان آن، رضایت خود را از روند موفقیت آمیز همایش اعلام نموده و اظهار امیدواری کردند که این تلاش ها قدم کوچکی در معرفی این بزرگمرد ایرانی باشد.
بنابر گزارش شبستان، در بخش پایانی این مراسم، دکتر محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس همایش میراث علمی و فلسفی خواجه نصیرالدین طوسی، به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره خواجه نصیرالدین، اظهار داشت: شخصیتی همانند خواجه قطعا برای همگان الگوست و باید به همه ملت ها و تمدن ها معرفی شوند و برای این معرفی باید از همه ظرفیت ها و قالب های فرهنگی و هنریمان استفاده کنیم.
حسینی توجه و اهتمام وِیژه در پرداختن به شناسایی مفاخر ایران و اسلام را از ویژگی های ممتاز این دوره وزارت فرهنگ و ارشاد دانست و ادامه دارد: در هر جای ایران که بخواهند چنین مراسم هایی را برگزار کنند، دولت در حد وسع خود به ایشان کمک خواهد کرد. در سفرهای استانی نیز بر این مسئله تاکید داشته ایم و به مسئولین گوشزد می کنیم.
وزیر ارشاد با همین رویکرد، در معرفی تلاشهای پیگیرانه برای معرفی مفاخر ایران و اسلام، افزود: در راستای همین همایش تلاش شده است تا تمامی آثاری که از خواجه در سرتاسر جهان موجود است، جمع آوری شود که امیدوارم این همایش در احیای اندیشه ها و معرفی شخصیت وی موفق بوده باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به تمجید از شخصیت سترگ خواجه پرداخت و اظهار داشت: تاریخ این مرز و بوم در گذر خطر، کمتر راهبری مانند خواجه نصیرالدین طوسی، آن هم در هنگامه بحران ها، به خود دیده است.
حسینی در ادامه افزود: اگر عقل حادی عشر و استاد بشرش گفته اند، به خطا نبوده است؛ چرا که انسانی همانند وی، که دارای جامعیت علمی در تمام حوزه ها بوده است، تا به حال در این خطه بر اریکه قدرت تکیه نزده است.
وزیر ارشاد به دوران تاریک تاریخ ایران در هنگامه حملات قوم مغول اشاره کرد و اظهار داشت: وقتی که نوادگان چنگیز خونخوار، طلبکارانه پرچم ایلخانان را برافروخته بودند و بدتر از این، ظلم اسماعیلیان نیز آتشی بر آتش افزوده بود، خواجه نصیرالدین در دل هلاکوخان نفوذ نمود و آن مغول وحشی چون موم در دست خواجه قرار گرفت.
وی بر این باور بود که هر ایرانی با مطالعه تاریخ به راحتی به این مطلب خواهد رسید که ایران اسلامی با تمام وجود به خواجه نصیرالدین طوسی دینی عظیم دارد.
حسینی در بخش پایانی سخنانش، به سرسپردگی مثال زدنی خواجه به آل الله تاکید کرد و ادامه داد: طبق وصیتی که خواجه فرمود، بازماندگان را بر حذر داشت که در پیشگاه امام هفتم(ع)، بر روی قبر او عناوینی همچون "آیت الله" بنگارند. بلکه به سفارش خواجه، این فراز از آیه قرآن کریم بر روی سنگ قبرش، حک شد: و کلبهم باسط ذراعیه بالوسیط.
گفتنی است همایش بین المللی میراث علمی و فلسفی خواجه نصیرالدین طوسی، با هدف بررسی آراء و شخصیت این دانشمند ایرانی، روزهای چهارم و پنجم اسفندماه سال جاری در سالن همایش های کتابخانه ملی ایران، برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما