نگاهی به فرآیند توسعه آبزی پروری در استان کرمانشاه

آبزی پروری در سال 1373 با تولید 300 تن در استان کرمانشاه آغاز شد، که این آمار در سال 91 به 15 هزار تن رسید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، استان کرمانشاه با دارا بودن صدها منبع آبی، چشمه و سراب و دهها رشته رودخانه و اراضی با درجه مرغوبیت متفاوت، بستر مناسبی را برای توسعه بخش های مختلف آبزی پروری فراهم کرده است. برآیند دو مؤلفه آب وخاک ودر کنار آن نیروی متخصص و تحصیل کرده موجب شد تا عظمت کشاورزی در این استان به "قطبیت" تبدیل شود.

 

قطار آبزی پروری در سال 1373 به استان کرمانشاه رسید، بهره برداری بهینه از منابع آب و خاک، اشتغالزایی، تولید و درآمد سیاست اصلی و مسیری بود که شیلات استان توانست گوی سبقت را حتی از سایر استان های شیلاتی و مطرح کشور ربوده و بزرگترین مجتمع ها و دستاوردها را داشته باشد.

 

در بخش توسعه کمی، شاهد توسعه زیرساخت ها و پس ازآن احداث مجتمع های بزرگ ماهیان گرمابی و سردآبی،پروژه های مطرح ترویجی_مشارکتی، توسعه مزارع پرورش ماهیان خاویاری، زینتی، میگو، معرفی گونه های جدید پرورشی و صادراتی، احداث واحدهای قفس و رهاسازی ماهیان گرمابی در پشت منابع آبی سدهای احداثی و در بخش توسعه کیفی، بومی سازی تکثیر میگوی بزرگ آب شیرین، پروژه های افزایش تولید در واحد سطح ماهیان گرمابی و سردآبی، گسترش آموزش طبخ آبزیان پرورشی به روستاها، پرورش مطلوب ماهیان خاویاری تا رسیدگی کامل جنسی و تولید خاویار و همچنین گسترش وترویج فرهنگ آبزی پروری روستایی را شاهد بوده ایم.

 

از مهمترین دستاوردهای دولت خدمتگزار در چند سال اخیر رونق قابل توجه بخش صادرات محصولات آبزی از استان کرمانشاه و شهرستان مقاوم قصرشیرین بوده است.

 

صادرات به عنوان مهمترین بخش حمایت کننده از تولید و اهرم حمایتی از تولید کننده نقش بسیار مهمی در تثبیت بازار و فراهم کردن فرصت های شغلی در کشور دارد.

 

نقطه عطف در 90 شیلات استان،صادرات بیش از یک هزار و 500 تن آبزی ازمرز پرویز خان به کشور عراق بوده که نوید دهنده آینده ای درخشان برای رشد و شکوفایی صنعت آبزی پروری در استان است.

 

ضریب رشد مناسب ماهیان خاویاری در شهرستان های گرمسیری استان و بستر مناسب و حتی ایده آل رشد در منابع آبی این مناطق باعث شد تا زحمات  هشت ساله شیلات در کنار سخت کوشی آبزی پروران آن، منجر به تولید خاویار دراین استان شود.

 

استان کرمانشاه با داشتن مجتمع بزرگ پرورش ماهیان گرمابی شهدای قصرشیرین توانسته است رتبه اول تولید ماهیان گرمابی در بین استان های غیر ساحلی کشور را در کارنامه کار خود داشته باشد.

 

مجتمع ترویجی_مشارکتی پرورش ماهیان سردآبی "داریان" شهرستان پاوه یکی از افتخارات دیگر استان در زمینه تولید مشارکتی با اشتغالزایی بیش از 60 نفر بوده که به جرأت می توان گفت در نوع خود بی نظیر است.

 

تولید مولدین میگوی بزرگ آب شیرین در شهرستان قصرشیرین، تکثیر مؤفقیت آمیز و استحصال بچه میگوی "پست لارو" از دیگر نتایج تلاش همه جانبه مسؤلان و کارشناسان این خطه از کشور بوده و پست لارو حاصل از آن به سایر استان های مستعد پرورشی این گونه صادرات شده است.

 

تولید آبزیان استان کرمانشاه از 300 تن در سال 73 به 10 هزار و 500 تن در سال 90 رسیده است و که با توجه به اجرای پروژه توسعه کشاورزی استان این تولید درسال 91 به 15 هزار تن افزایش یافت.

 

از مهمترین نکات قابل توجه، ارتقاء مصرف سرانه آبزیان از 250 گرم در سال 75 به 7 کیلوگرم درسال 91 بوده که هرساله شاهد کمتر شدن فاصله میانگین مصرف سرانه آبزیان استان با کشور هستیم که امید است با توجه بیش از پیش مسؤلان ارشد استان که همواره اصلی ترین دلیل پیشرفت صنعت آبزی پروری در استان کرمانشاه بوده، اند شاهد ارتقاء کیفی و کمی این بخش مولد، اشتغالزا و ارزآور برای کشور باشیم.

 

گفتنی است، درسال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، شیلات استان کرمانشاه تعداد 16 پروژه در بخش های مختلف ماهیان گرمابی، سردآبی، خاویاری و زینتی با ظرفیت تولیدی یک هزار تن و اشتغالزائی 116نفر افتتاح شد و برگ زرین دیگری از افتخارات خدمتگزاران ملت در این نهاد است.
 

پایان پیام/

کد خبر 229693

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha