به گزارش خبرنگار شبستان، عباسعلی ناصحی، رییس اداره سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری هفته سلامت مردان با بیان اینکه در بخش روان مراجعه زنان به کلینیکهای سرپایی بیشتر بوده اما بستری مردان در بخشهای روان بیمارستانها دو تا سه برابر بیشتر است، گفت: دلیل بستری بیشتر مردان در بخشهای مختلف بیمارستانی این است که مردان توجه کمتری نسبت به سلامت، مسایل پیشگیری، بهداشت شخصی، تغذیه مناسب و استرس بیشتر دارند.
وی همچنین نور آفتاب و مصرف سیگار در آقایان را یکی دیگر از عوامل ابتلای آنها به بیماریهای سخت دانست.
وی با اشاره به تصور غلط آسیبناپذیری در مردان تأکید کرد: بر اساس همین باور مردان دیرتر به مراکز درمانی مراجعه میکنند چرا که فکر میکنند مراجعه آنان دلیل ضعف آنها است.
مردان ترس بیشتری از مرگ دارند
رییس اداره سلامت روان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: یکی دیگر از عوامل مراجعه دیرهنگام درمان به مراکز درمانی ترس بیشتر آنان از مرگ است.
ناصحی ادامه داد: بر اساس پیمایش کلی ملی سلامت روان در سال 89-90 در مردان 15 تا 64 ساله شیوع اختلال روان در مردان 8/20 درصد، در مورد اختلال اضطراب 12 درصد، شیوع اختلالات خلقی 9/11 درصد به طور کلی و در افسردگی 7/10 درصد است.
91 درصد شیوع سوءمصرف مواد در مردان
رییس اداره سلامت روان وزارت بهداشت اظهار کرد: پژوهشگاه علوم انسانی جهاد دانشگاهی در رابطه سوء مصرف مواد اعلام کرده است که در افراد بین 15 تا 64 سال 65/2 درصد شیوع سوءمصرف مواد وجود دارد که 91 درصد این مقدار مربوط به مردان است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام پیمایش ملی سلامت روان شیوع مصرف مواد در مردان 13 برابر زنان است.
ناصحی با اشاره به اینکه یکسوم افراد مورد مطالعه در طول یک سال نیاز به مراجعه مربوط به مشکلات اعصاب و روان داشتهاند گفت: تحقیقات نشان داده است که این مشکلات در ابتدا مربوط به اختلالات روانی و مشکلات زناشویی میشود که تنها 20 درصد از این افراد به مراکز مشاوره مراجعه کردهاند.
پایان پیام/
نظر شما