به گزارش خبرگزاری شبستان، «اسماعیل آذر» استاد دانشگاه ادبیات و مجری برنامه مشاعره درباره ضرورت برپایی نمایشگاه نشریات تخصصی گفت: باید به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد تبریک بگویم و اگر این کار اصول مندانه در سالهای آینده ادامه یابد، معاونت مطبوعاتی باید بداند که برای آیندگان جای پای خود را بر شنزار این عالم نهاده و کارنامه قابل قبولی برای عاقبت کار خودشان به دست آورده است.
وی تاکید کرد: برپایی چنین نمایشگاهی که نشریات علمی و تخصصی را در بر می گیرد، یک حرکت خجسته است مشروط بر اینکه محور آن دانش های صرف اختصاصی و تخصصی بوده و از حوزه خود خارج نشوند.
این استاد دانشگاه در ادامه با انتقاد از حضور کمرنگ این نشریات در دکه های روزنامه فروشی، اظهار کرد: جای نشریات تخصصی و علمی در گرایش های مختلف خاصه در دکه های روزنامه فروشی سراسر کشور همیشه خالی است، اگرچه وجود برخی نشریات تخصصی مثل طبیعت، شکار، اقتصادی و ...، در برخی دکه ها به چشم می خورد.
دکتر آذر در توضیح اینکه نشریات تخصصی چطور می توانند به بقای خود ادامه دهند، گفت: آنچه که مورد نظر من به عنوان استاد دانشگاه است، توجه به بحث نیازسنجی است؛ چراکه ما باید نیازسنجی کنیم مواردی را که در این روزگار از نظر علمی به آن نیازمندیم. باید در این حوزه، علوم مورد نیاز را برآورده کرده و سپس با انجمن های علمی مربوط هماهنگ باشیم و از آنها استمداد کنیم تا در ارتقای مسائل علمی و تخصصی، آن مجله های مورد نظر را یاری دهند.
وی در پایان در مورد نشریات تخصصی دانشگاهی، توضیح داد: به نظر من هزینه های نشریات علمی و پژوهشی که در دانشگاه ها منتشر می شوند باید از طریق یارانه تامین شود و پس از انتشار، برای کتابخانه های دانشگاه ها ارسال شود. محقق است اگر کار اصولی انجام گیرد، پس از مدتی کوتاه، نیازمندی های پیرامون این نشریات جمع شده و اصحاب علم به طور یقین از آن استقبال می کنند و بازارش رونق می یابد.
پایان پیام/
نظر شما