پیشرفت 90 درصدی مرمت مسجد جامع کیان

کارشناس حفظ و احیای اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری از پیشرفت 90درصدی مسجد جامع کیان از توابع شهرستان شهرکرد خبر داد.

مصطفی هادیپور، کارشناس حفظ و احیای اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: تا کنون اعتباری بالغ بر یک هزار و 500 میلیون ریال از محل اعتبارات ملی برای مرمت این مسجد هزینه شده است.


وی افزود: این مسجد در سال 1376 به شماره 1915 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.


وی تصریح کرد: این مسجد مربوط به دوران افشاریه است که توسط محب علی بیگ به صورت معماری چهار ایوانه و به سبک معماری درون گرا بنا شده است.

 

وی با بیان اینکه عملیات تعمیر و مرمت مسجد جامع شهر کیان رو به پایان است، اظهار داشت:برچیدن الحاقات نامناسب، اجرای نما با آجر سنتی، کف سازی، پی بندی بنا با سنگ لاشه و تمیز کردن ستون های سنگی از مهمترین مراحل تعمیر و مرمت این مسجد تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی به شمار می رود.


گفتنی است، بنای تاریخی مسجد جامع کیان در 5 کیلومتری شهرکرد واقع شده و این مسجد به مسجد «‏محب» نیز معروف است.


این مسجد در دوران صفویه ساخته شده و در زمان افشاریه توسط یکی از سرداران نادر شاه افشار به نام «محب علی بیک» مرمت اساسی شده است.


مسجد کیان دارای دو شبستان بهاره و زمستانه است و رواق شرقی شبستان های ستون دار سنگی وکاربندی های سقف و آجر کاری های آن از ویژگی های معماری مسجد محب محسوب می شود.


شهر کیان در فاصله تقریبی دو کیلومتری شهر کرد قرار دارد، نام اول این شهر «لار سرخ» بوده که بعدها به «شهرک» و در چند دهه اخیر با نام «شهر کیان» یاد می‌شود.


اگر چه این شهر در حومه شهرکرد واقع است که مردم شهرکرد و اکثر حومه‌های آن به فارسی وبختیاری تکلم می‌کنند، اما بیشتر مردم شهر کیان از ترکان قشقائی مهاجر بوده و به ترکی نیز صحبت می‌کنند.


جمعیت این شهر حدود 10 هزار نفر است.


پایان پیام/

کد خبر 229829

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha