به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلام سید مهدی حسینی معاون آموزش مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران کشور، در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه امسال سومین دوره تربیت مدرس حوزههای علمیه خواهران به اجرا درمیآید، تصریح کرد: نخستین دوره این طرح با میزبانی مدرسه علمیه معصومیه(س) برگزار شد و طی آن 90 نفر از افراد جذب شدند و نزدیک به 100 درصد آنان به عنوان مدیر، معاون و یا استاد در مدارس علمیه خواهران مختلف کشور مشغول به فعالیت شدند و یا در آموزش و پرورش جذب شدند.
وی ادامه داد: اجرای دوره دوم این طرح را مرکز تربیت مدرس حضرت صدیقه کبری(س) بر عهده داشت و طلاب ورودی دوره دوم تا تابستان سال 90 تحصیل خود را به پایان میبرند.
معاون آموزش مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران، با اشاره به اینکه شش رشته برای دوره سوم تربیت مدرس حوزههای علمیه خواهران در نظر گرفته شده بود، اضافه کرد: رشته کلام اسلامی به دلیل به حد نصاب نرسیدن متقاضیان از میان این رشتهها حذف شد و متقاضیان آن به رشته فلسفه اسلامی منتقل شدند.
وی سایر رشتههای تربیت مدرس حوزههای علمیه خواهران را شامل مطالعات اسلامی زنان، ادبیات عرب، تفسیر و علوم قرآنی و فقه و اصول ذکر کرد.
حجتالاسلام حسینی، برگزاری دوره تربیت مدرس را مانند دوره سطح سه (کارشناسی ارشد) حوزههای علمیه خواهران با افزودن برخی مواد درسی روانشناسی تربیتی با بهرهگیری از اساتید حاضر در قم اعلام کرد و ادامه داد: افراد حاضر در این دوره دو سال در شهر قم به تحصیل میپردازند و پس از آن به شهرهای خود بازمیگردند و همزمان با ادامه تحصیل، به تدریس در مدارسی که به مدرس نیاز دارند، میپردازند.
وی گفت: طلاب 1.5 سال، باقیمانده از تحصیل را در شهر خود در صورت وجود مدرسه سطح سه به صورت حضوری و در غیر این صورت به صورت غیرحضوری ادامه میدهند.
معاون آموزش حوزههای علمیه خواهران، با اشاره به اینکه هدف اساسی دورههای تربیت مدرس جبران کمبود اساتید حوزههای علمیه خواهران در نقاط مختلف کشور بوده است، گفت: در این راستا افراد جذب شده در این دورهها فارغالتحصیلان مقطع سطح دو از شهرهایی هستند که در آنها با کمبود بیشتری از لحاظ اساتید مواجه هستیم.
حجتالاسلام حسینی، رسالتهای حوزه را شامل دینشناسی، ابلاغ دین، اجرای دین و دفاع از دین توصیف کرد و اظهار داشت: در مرحله دینشناسی، دینشناسی در سطح عمومی بر عهده عموم آحاد افراد جامعه قرار دارد اما دینشناسی ژرف و عمیق بر عهده حوزههای علمیه و طلاب قرار دارد.
وی افزود: اگر تنها دینشناسی بر عهده حوزههای علمیه بود دیگر نیازی به مبلغ پروری در حوزههای علمیه نبود.
به گزارش روابط عمومی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران، معاون آموزش مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران با بیان اینکه بسیاری از احکام اسلام جنبه عمومی و اجتماعی دارد و بدون تشکیل حکومت امکان اجرای احکام الهی وجود ندارد، تصریح کرد: یکی از دلایل تشکیل حکومت اسلامی این است که تا زمانی که حکومت تشکیل نشود، فقه اجرا نمیشود.
حجتالاسلام حسینی، از حوزههای علمیه به عنوان مرزبانان دین یاد کرد و افزود: هرچه مرزهای دین را بهتر بشناسیم بهتر میتوانیم از آن دفاع کنیم.
پایان پیام/
نظر شما