ولایت پذیری مهم ترین ویژگی حضرت معصومه (س)

حجت الاسلام رفیعی با تاکید بر ویژگی های حضرت معصومه (س) گفت: ولایت پذیری مهم ترین این ویژگی هاست که متاسفانه مورد غفلت واقع شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، ‌حجت الاسلام ناصر رفیعی، استاد حوزه و دانشگاه در مراسم ویژه درگذشت حضرت فاطمه معصومه(س) ضمن گرامیداشت برگزاری چنین مراسم هایی گفت: گرچه تاریخ تولد یا وفات اغلب معصومین در تاریخ به دقت مشخص نیست مشخص نیست ولی این رسم خوبی است که یک شب را به ایشان تعلق داده و با عنوان بزرگداشت یاد و نام از آنها تجلیل و تکریم می شود.

 فاطمه معصومه(س) افضل دختران موسی بن جعفر (ع)

وی افزود: حضرت معصومه (س) به تصریح مرحوم حاج شیخ عباس قمی افضل دختران موسی بن جعفر است.  

این استاد حوزه با اشاره به گرایش معصومین (ع) به نامگذاری دخترانشان به نام "فاطمه" تصریح کرد: اصولا اغلب ائمه ما مقید بودن که یک یا چند دختر خود را به نام فاطمه بگذارند و بر همین اساس حدیث فراوان داریم که مثلا فاطمه دختر امام سجاد (ع) از فاطمه دختر امام حسین (ع) نقل می کند که چنین یا چنان است.

وی ادامه داد: موسی بن جعفر (ع) بنا بر اسناد و گواه تاریخ17 داشتند که حضرت فاطمه معصومه (س) فضیلت و جایگاه ویژه در میان آنها داشتند.

 حجت الاسلام رفیعی در ادامه با اشاره به نویسنده بزرگ طبری مولف کتاب "دلائل الامامه" اظهار داشت: طبری در کتابش به نوعی این پیام را می رساند که امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) از یک مادر (نجمه خاتون) هستند.

 صفت معصومه اولین بار توسط امام رضا (ع) بر حضرت فاطمه نهاده شد

 وی در ادامه با طرح این پرسش که برخی ها می پرسند این صفت معصومه از کجا آمده؟ بنده زمانی از یکی از اساتید بزرگوار شنیدم که نویسنده کتاب "ناسخ التواریخ" (که البته کتاب صد در صد صحیحی نیست که در دوران قاجار توسط سپهر نوشته شده) که علی بن موسی الرضا فرمودند: کسی که خواهرم معصومه (ع) را در قم زیارت کند، بهشت بر او واجب است پس این صفت بر اساس این کتاب برای اولین بار توسط برادر ایشان به کار رفته و امروز حتی بیشتر از نام اصلی ایشان مصطلح است.

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: البته در چنین مواردی تنها نقل کافی است(و می توان به این نوشته کتاب اعتنا کرد) و این مسئله به مانند مسئله فقهی نیست که بدون وجود سند محکم نتوان به آن استناد کرد. 

حجت الاسلام رفیعی ادامه داد: نکته مهمی که در زندگی ایشان وجود دارد و متاسفانه ما کم به آن پرداخته ایم این است که ایشان شخصیتی هستند که مورد تاکید چهار امام هستند و این مورد در میان دیگر امامزدگان نادر است.

همگان مورد شفاعت حضرت معصومه هستند

وی تصریح کرد: موسی بن جعفر (ع) فرزندان متعددی داشتند اما امام صادق (ع) ضمن اعلام خبر دفن چنین شخصیتی در قم زیارت ایشان را توصیه کرده و می فرماید همه مردم صلاحیت را دارند که اگر رفتار درستی داشته باشند، مورد شفاعت ایشان قرار گیرند.

وی با اشاره به محدود بودن چنین مواردی در توصیه شخصیت های بزرگوار خاطرنشان کرد: چنین مسئله ای در در نصوص در روایات کم تر دیده می شود.

این استاد حوزه تصریح کرد: حضرت معصومه (س) شاخص است و علما و بزرگان و شخصیت های ما اهتمام ویژه ای به حضور در کنار حرم ایشان داشته و دارند از جمله آنها این است که آیت الله مرعشی 60سال اول زائر حرم ایشان بود.

 وی با اشاره به موارد دیگر افزود: اینها چیزهای کمی نیست، ‌نشان دهنده یک جایگاه وی‍ژه است اما ما مع الاسف اطلاع زیادی از زندگی ایشان نداریم.

 حجت الاسلام رفیعی افزود: ایشان جزء راویات (راویان زن)بودند که اتفاقا احادیث و روایات مربوط به آن حضرت در خصوص اهل بیت (ع) می باشد.

 

ولایت پذیری بارزترین شاخصه حضرت معصومه (س) است که باید الگویمان باشد

وی ادامه داد: در میان همه صفات ولایت پذیری ایشان بود، امام رضا (ع) 52 سال داشت که به ایران عظیمت کرد و سه سال بعد هم به شهادت رسید.

وی تصریح کرد: یک سال پس از عظیمت ایشان به سرزمین ایران حضرت معصومه (س) به سمت ایران به راه افتاد، بررسی این اتفاق با وجود اینکه ایشان 17 برادر دیگر هم داشتند و چرا رنج سفر را به جان خریده مدینه و همه اقوام را یک مرتبه رها کردند، لازم است چرا که این مسئله نشان از ولایت پذیری آن حضرت داشت.

این استاد حوزه با تاکید بر ابعاد مختلف این مسئله ادامه داد: این همان حسی است که فاطمه زهرا (س) را چهل شب به درب خانه مهاجر و انصار برد تا از امیر مومنان دفاع کند. 

علامه طباطبایی؛ "کنه ولایت عبودیت است" 

وی تصریح کرد: لطفا روی این مسئله عنایت داشته باشید،‌علامه طباطبایی یک جمله پرمعنا در این خصوص دارد و آن اینکه " کنه ولایت عبودیت است".

 وی افزود: ولایت یک مرکب قوی است برای رسیدن به عبودیت ولی چون برخی ها خود ولایت را هدف می پندارند آن وقت از داخلش غلوها، ‌علی اللهی بودن ها و یا بی اعتنایی ها به نماز پدید می آید.

ولایت بدون توحید بی معناست

حجت الاسلام رفیعی گفت:خداوند ائمه و پیامبر را الگوی عملی برای انسان ها قرار داده چرا که ولایت نردبانی است که می تواند، ما را به توحید برساند پس ولایت بدون توحید معنایی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: ولایت پذیری در زندگی ائمه (ع) موج می زد پس باید در این خصوص از حضرت معصومه (س) درس بگیریم.

پایان پیام/

کد خبر 230816

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha