به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، محمدجواد محمدزاده، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عصر گذشته(7 اسفند) در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره منطقهای مطبوعات خلیجفارس که در موزه هنر های معاصر اهواز برگزار شد، گفت: جشنواره ای که با نام و ماهیت خلیج فارس است نیاز به تبلیغ گستردهتری داشت و پیام و نقش برگزاری آن به خارج از مرزها منتقل میشد.
وی با بیان اینکه نظام سلطه در جهان شامل سه رکن اساسی رسانه، ثروت و سرمایه و لابیهای صهیونیست در جهان است، تصریح کرد: هر جا که آثار و ردپایی از نظام سلطه دیده میشود این سهرکن برای به انحراف کشیدن مسیر طبیعی و اصلی به سمت مسیر دلخواه خود که همان چپاول و بی عدالتی است، نقش آفرینی می کنند.
محمد زاده، خاطر نشان کرد: اغلب رسانههای بزرگ دنیا همچون رسانههای بزرگ اروپا و آمریکا یا وابسته مستقیم به لابی صهیونیسم هستند و یا به وسیله صاحبان ثروتها و سرمایه های بزرگ دنیا اداره میشوند.
وی با بیان اینکه نظام سلطه از برنامههایی مثل بازیهای رسانهای و دیگر پدیدهها دو هدف عمده را شامل کسب ثروت و اداره کردن دنیا دنبال می کند، افزود: امروز برای مقابله با نظام سلطه جهانی یک راه بیشتر نداریم و آن اعلام بسیج عمومی از نوع رسانه ایست.
وی ادامه داد: ما یک بار بسیج را در زمان جتگ تحمیلی راه اندازی کردیم و آن آموزش نظامی جهت مقابله فیزیکی با دشمن بود اما امروز باید در یک بسیج عمومی که سربازان و آموزش دهندگان آن اصحاب رسانه هستند، سواد رسانه ای مردم را ارتقا دهیم.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اضافه کرد: برای حمله رسانهای در دنیا، نظام سلطه به وسیله رسانه حق را ناحق و حقیقت را متکثر نشان میدهد؛ در حالی که حقیقت مانند صلح، عدالت، صمیمیت و حرکت در مسیر صفا و صلح، یک امر واحد است و همه به دنبال آن هستند.
وی اذعان داشت: اگر سواد رسانهای تکتک مردم، ارتقا یابد، اولاً در مقابل سیل و هجمه رسانهای دنیا میتوانند تحلیل کنند و حقیقت را از غیر حقیقت تمیز دهند و دوماً مطالب غیر ضرور، فضاسازی و سیاهنمایی را متوجه شوند.
وی با اشاره به اینکه اگر مردم قدرت تحلیل رسانهای داشته باشند حتما می توانند در مقابل هجمه رسانهای دنیا مقاومت میکنند، یاد آور شد: ما باید دست به دست هم بدهیم تا سواد رسانهای در جامعه ارتقاء یابد، جامعه رسانهای باید فرق روزنامه خوب و بد را تشخیص دهد و بداند خبر واقعی و غیر واقعی کدام است.
محمد زاده، با تأکید بر لزوم محفوظ ماندن جایگاه تهذیب و اخلاق رسانهای در رسانهها، با بیان اینکه اخلاق باید در رسانههای ما جای داشته باشد، عنوان کرد: اخلاق رسانه ای و اسلامی ریشه در سنت ها، آداب و رسوم، تاریخ و فرهنگ جامعه دارد و ذکر خبرهای بیهویت، بیمنبع و افشاگری غیرواقع نباید در مطبوعات جمهوریاسلامی جایگاهی داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما