به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در چهارمین کنگره سراسری ادبیات پایداری در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان تأکید کرد: وظیفه داریم علوم و معارف دفاع مقدس را تدوین و به نسل های آتی منتقل کنیم و اگر می خواهیم از انقلاب درست محافظت کنیم، باید بیاموزیم از آن خوب دفاع کنیم.
سردار هادی مرادپیری افزود: این پژوهشگاه در راستای فرامین رهبر معظم انقلاب پیرامون انتقال تجارب ارزشمند دفاع مقدس به نسل حاضر و نسل های آتی؛ راه اندازی شد و دو دروازه ورودی برای آن در نظر گرفته شد.
وی آموزش و پرورش و دانشگاه ها را مبادی ورودی فوق برشمرد و اظهار داشت: در اولین گام یک سری سرفصل ها نوشته و به شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهایتا به وزارت علوم ارسال گردید و وزارت علوم هم به تبع آن دو واحد آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس را به دانشگاه ابلاغ نمود و آمادگی دفاعی هم در مدارس راه اندازی شد.
سردار مرادپیری خاطر نشان کرد: بر اساس بررسی های ما دو عامل در کشورها موجب تحول است که عبارتند از انقلاب ها و جنگ ها؛ در جنگی که به ما تحمیل شد، مردم با مقاومت خود توانستند پیروزی را کسب کنند و با افتخار بگویند که پیروز شدیم.
وی اضافه کرد: جنگ همه حوزه های علمی را به کار می گیرد و بعد از آن برخی از رشته های آموزشی ممکن است حذف شود و رشته های جدیدی به وجود بیاید.
وی گفت: با توجه به فرهنگی که ما قبل از انقلاب داشتیم، تولید علم وجود نداشت و بیشتر در حوزه ترجمه کار می شد و تولید علم در حوزه دفاع کم داشتیم.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس تصریح کرد: با گذشت 24 سال از جنگی که به ما تحمیل شد، تازه شروع به تدوین علوم و معارف دفاع مقدس نموده ایم که به خوبی پیش می رود.
وی گفت: در وزارت علوم رشته هایی مانند جغرافیای دفاع مقدس و ادبیات پایداری در مقطع کارشناسی ارشد راه اندازی شده و با دو واحد درس تخصصی در مقطع کارشناسی و نگاه علمی به بحث دانشگاه ورود پیدا کرده ایم.
سردار مرادپیری به ایجاد دو واحد تخصصی در حوزه صنعت اشاره کرد و افزود: امروز 208 هزار دانشجو داریم که آشنایی با دفاع مقدس را در ترم جاری اختیاری انتخاب کرده اند و یک هزار و 560 نفر استاد تربیت کرده ایم که در دانشگاه های سراسر کشور در حال تدریس هستند.
وی مدرک تحصیلی 30 درصد از اساتید فوق را دکترا و 70 در صد مابقی را از فرماندهان دوران دفاع مقدس عنوان کرد و گفت: کتاب "چرایی جنگ" ویژه جوانان تدوین و تدریس می شود.
سردار پیرمرادی از چاپ 15 هزار عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس خبر داد و افزود: این کتاب ها برای استفاده در حال ممیزی و بررسی هستند.
وی اضافه کرد: پژوهشگاه ما تنها مرکزی است که در حال تدوین دایرة المعارف دفاع مقدس می باشد و سه هزار مقاله در حوزه دفاع مقدس در سایت گردآوری کرده ایم.
پایان پیام/
نظر شما