حجتالاسلام ابوالفضل هادیمنش، مدیر گروه علمی روش تحقیق و نویسندگی شورای عالی مدیریت حوزه علمیه قم که موفق به کسب رتبه برتر در سومین جشنواره علامه حلی شده است، به خبرنگار شبستان گفت: کتاب مختارنامه در سومین جشنواره علامه حلی رتبه برتر را کسب کرد. این کتاب که ترجمه آن را انجام دادم اثر استاد باقر شریف القریشی از نویسندگان عراقی اهل نجف است که امسال توسط انتشارات سرو چاپ و راهی بازار کتاب شد.
حجتالاسلام هادیمنش در مورد انگیزه خود از ترجمه کتاب استاد باقر شریف القریشی عنوان کرد: آنچه من را به ترجمه این کتاب ترغیب کردT خلایی بود که در این موضوع احساس میکردم. من به دلیل پیچیدگی شخصیت مختار و دست نیافتن به یک جمعبندی در شناخت وی دست به تالیف نزدم اما به دلیل به نام بودن شیخ باقر شریف القریشی در زمینه تاریخ تشیع درصدد ترجمه کتاب وی برامدم.
وی با بیان اینکه استاد باقر شریف القریشی در کتاب خود هیچ اتهامی اعم از وارد و یا ناوارد به مختار نیاورده است، بیان کرد: نویسنده کاملاً همهجانبه و همهسویه مختار را تایید کرده و هیچ ایرادی و اشکالی به مختار وارد نکرده است. ما در کل نمره خوبی به شخصیت و عملکرد مختار میدهیم اما معتقدیم که مختار خط قرمز نیست زیرا خط قرمز در تاریخ تشیع، قرآن و امام معصوم (ع) است. در حقیقت ما برخلاف نویسنده کتابT نگاه عالی به شخصیت مختار نداریم، نه موافق صددرصد و نه مخالف صددرصد هستیم.
مترجم کتاب مختارنامه خاطرنشان کرد: من به دلیل اینکه نویسنده جایگاهی رفیع برای مختار قایل است، در مقدمه کتاب توضیحاتی در مورد مختار دادم و شرح دادم که مختار با وجود شخصیت ارزشمند و قابل احترام دارای خلأ و خطاست زیرا معصوم نیست.
حجتالاسلام هادیمنش با بیان اینکه استاد باقر شریف القریشی به خوبی به زوایای تاریخی قیام و شخصیت مختار پرداخته است، اظهار داشت: استاد برخلاف اکثر نویسندگان که روش رجالی دارند از روش تاریخی استفاده کردند و با روش منسجم تاریخی اخبار را در زمینه مختار به خوبی بررسی کردند و به همین دلیل این اثر یک جذابیت خاص دارد.
مدیر گروه علمی روش تحقیق و نویسندگی شورای عالی مدیریت حوزه علمیه قم معتقد استT مختار شخصیتی است که مظلوم واقع شد و دستهای زیادی در مورد مخدوش کردن چهره وی بودند زیرا مختار برخلاف توابین که فقط بنیامیه با آنها دشمنی داشتند، علاوه بر بنیامیه، بنیزبیر را نیز در صف مخالفان و دشمنان خود داشت که هر یک از آنها تبلیغات زیادی برای دادن نسبتهای ناروا از جمله دروغگویی به مختار انجام دادند.
وی استقبال مردم از کتاب مختارنامه را نشان از علاقه مردم به شخصیت آیینی و مذهبی دانست و افزود: این کتاب در نمایشگاه کتاب استانی قم و در نمایشگاه کتاب تهران با استقبال زیادی مواجه شد و در مورد نامگذاری آن نیز باید بگویم که من خبری از پخش سریالی با این نام نداشتم.
حجتالاسلام هادیمنش با اعتقاد بر اینکه مختار هنوز به درستی معرفی نشده است، بیان کرد: دو نفر بعد از پیامبر اکرم (ص) به ایرانیان توجه داشتند. امیرالمؤمنین (ع) و مختار، مختار تبلیغی که سالها نسبت به پارسیان به واسطه خلفا وجود داشت را کنار زد.
وی که در سال گذشته نیز حائز رتبه برتر در دومین جشنواره حلی با کتابی با عنوان"سفیر ولایت" شد، در مورد جشنواره حلی گفت: در این جشنواره افراد به لحاظ رتبه تحصیلی سطحبندی شدهاند که این امر بسیار خوب است اما متأسفانه مقاله، پایاننامه و کتاب همگی در یک بخش هستند در صورتی که باید بخشبندی شده و هر یک در یک بخش بررسی شدند تا اجحافی در حق کسی صورت نگیرد.
حجتالاسلام هادیمنش اطلاعرسانی جشنواره علامه حلی را ضعیف دانست و افزود: متأسفانه در اکثر جشنوارهها از جمله جشنواره حلی تنها به استعدادیابی توجه میشود و بکارگیری استعدادها مورد بیتوجهی قرار میگیرد. در صورتی که صرف تشویق کافی نیست و باید برای استفاده از استعدادها برنامهریزی صورت گیرد.
گفتنی است، مراسم تقدیر از برگزیدگان سومین جشنواره علامه حلی با حضور آیتالله سبحانی از مراجع عظام تقلید، حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی عماد معاون پژوهشی حوزههای علمیه، محمود خالقی معاون پژوهشی مرکز مدیریت حوزههای علمیه قم و جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه پنجم اسفند در مرکز جهانی علوم اهل بیت (ع) قم برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما