خبرگزاری شبستان - چناران: آمدن بهار و نوروز باستانی ایرانیان فرصتی برای تجدید قوای فکری، روحی و جسمی همراه با سفرهای نوروزی است. اگر به استان خراسان رضوی سفر می کنید بازدید از مکان تاریخی، گردشگری و ییلاقات اطراف مشهد و شهرستان های اطراف مشهد را از دست ندهید.
یکی از مکان های گردشگری خراسان رضوی منطقه ییلاقی گلمکان از توابع شهرستان چناران است که در دامنه کوههای شمالی بینالود واقع شده و روستاهای تاریخی چون اسجیل و دولت آباد را در خود جای داده است، "گلمکان" به لحاظ لغوی به مکان رویش گل گفته می شود این شهر در گذشته به گورمکن مشهور بوده که قدمت آن به پیش از اسلام باز می گردد. این منطقه 2 هزار هکتار وسعت دارد و ارتفاعش از سطح دریا هزار و 400 متر است.
از کوههای مهم منطقه می توان به کوه تخته چهار باغ، کوه کشوه، قله سیاه سنگ، قله شیر باد، قله بینالود اشاره کرد همچنین آب و هوای معتدل سرد منطقه گلمکان مکان مناسبی برای رویش گیاهان دارویی چون بادام کوهی، خار شتر، زیره ، کاسنی و بابونه است.
این مکان زیست گاه حیواناتی چون بز کوهی، آهو، گراز، عقاب و کبک است که سازمان محیط زیست برای حفاظت از این حیوانات نقش بسیار مهمی را ایفا می کند.
چشمه سبز گلمکان تنها دریاچه دائمی موجود در محدوده گلمکان
در همین رابطه مهدی روحانی، مسئول اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان چناران با بیان اینکه چشمه سبز گلمکان تنها دریاچه دائمی موجود در محدوده گلمکان به شمار می رود که در 15 کیلومتری شهر چناران و 60 کیلومتری مشهد قرار دارد، به خبرنگار شبستان اظهار کرد: این دریاچه 15 هکتار مساحت دارد و از آب این دریاچه برای آبیاری باغات و اراضی کشاورزی استفاده می شود و در دریاچه ماهی های بزرگ و کوچک نیز وجود دارد که بعضا گردشگران را برای ماهیگیری جذب می کند.
روحانی آرامگاه خواجه عبدالرحمان گهواره گر از عرفا و صوفیان قرن هشتم هجری را یکی از اماکن تاریخی شهرستان چناران در شهر گلمکان معرفی کرد و افزود: این بنای تاریخی آجری بسیار زیبا و هنرمندانه ساخته شده که دارای گنبدی متناسب و ظریف است که در چهار طرف گنبد رواق بنا شده است.
مسئول اداره میراث فرهنگی و گردشگری چناران به بنای تاریخی "بلغور خانه" اشاره کرد و گفت: بنای تاریخی "بلغور خانه" در فاصله 30 متری بنای مزار عبدالرحمان گهواره گر قرار دارد و به نظر می رسد زایران برای رسیدن به بالای تپه ابتدا به این مکان وارد می شدند.
روحانی افزود: با توجه به نشانه های موجود در بنای "بلغور خانه" این بنا مربوط به دوره صفویه است و در ساخت آن از مصالح سنگ، آجر، ملات گچ و گل استفاده شده است.
وی ادامه داد: از سایر ابنیه تاریخی منطقه گلمکان می توان به "قبرستان پائین ده" ، "مزار خواجه حافظ ابرده ای"، "مزار شیخ محمد خالد اسجیلی"، "حسینیه قدیمی" و"تپه هاون" اشاره کرد که گردشگران خاص خود را دارد.
اغلب مردم گلمکان به کار کشاورزی، باغداری و دامداری مشغول هستند
محمد حسین قاسمی، بخشدار گلبهار پیرامون امکانات شهری گلمکان به خبرنگار شبستان گفت: برخی ادارات چون شهرداری، شورای اسلامی، آب، مخابرات، نیروی انتظامی، بسیج و نیز بانک های عامل در این شهر فعال هستند و خدمات دهی مطلوب به همشهریان دارند.
وی با اشاره به این مطلب که اغلب مردم منطقه به کار کشاورزی، باغداری و دامداری مشغول هستند، ادامه داد: شهر گلمکان از همه خدمات آب، برق، گاز، تلفن، جاده آسفالته و راه روستایی مناسب برخوردار است.
فعالیت انجمن گردشگری در شهر گلمکان
همچنین مهدی حیدری، شهردار شهر گلمکان به خبرنگار شبستان گفت: گلمکان از بهمن ماه 1387 با مصوبه هیئت دولت به شهر تبدیل شده و دارای10 هزار جمعیت شهری و 40 روستا است.
وی با بیان اینکه مردم این منطقه همچون سایر مردم یران زمین اهتمام ویژه ای نسبت به برگزاری آیین های ملی و مذهبی در مساجد و حسینه ها دارند، افزود: شهر گلمکان دارای 17 مسجد و حسینیه و مرکز آتشنشانی است و در سال 91 ماشین آلات عمرانی و خدماتی و عمومی به جهت ارتقاء سطح فرهنگ حمل ونقل عمومی و بهسازی و توسعه شهری با اعتبار یک میلیارد تومان توسط شهرداری گلمکان خریداری شده است.
حیدری بیان داشت: با توجه به انجام مطالعات در حوزه گردشگری و نبود اداره متولی در حوزه گردشگری در این شهر، شهرداری گلمکان در راستای فعال کردن انجمن گردشگری اقدام کرده است.
حیدری با انتقاد از اداره هواشناسی گلمکان بیان داشت: با توجه به اقلیم سردسیری منطقه و موقعیت مکانی این اداره با فاصله ای حدود 2 کیلومتر از گلمکان حداقل چهار درجه اختلاف دما وجود دارد و این اداره نمی تواند شرایط آب و هوا را به صورت دقیق انعکاس دهد.
وی از مسئولان کشوری، استانی و شهرستان درخواست کرد که نگاه ویژه ای به این منطقه گردشگری و کشاورزی داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما