روحانی مسجد، مهمترین عنصر در مساجد است

دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، مهمترین عنصر در مساجد را روحانی آن مسجد خواند و گفت: مهمترین کار مدیران کانون ها سوق دادن جوانان مستعد به سمت حوزه های علمیه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، حجت الاسلام و المسلمین حمیدرضا سلیمانی، دبیر ستادعالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، در نشست صمیمی مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد استان گلستان در مسجد جامع گلشن گرگان، گفت: جایگاه مسجد تا آن جا رفیع است که مادر حضرت مریم ایشان را نذر مسجد می کند و انبیای الهی نیز خادم مسجد شدند.


وی افزود: باید قدر کار خودمان را بدانیم و مشکلات و سختی ها همیشه بوده است و تا زمانی که امام زمان (عج) ظهور نفرماید، برخی از مشکلات به قوت خود باقی خواهد ماند.


حجت الاسلام سلیمانی تصریح کرد: یک انسان منتظر کسی است که به وضع موجود قانع نیست و در پی وضعیت مطلوب شتابان در حرکت است.


وی ادامه داد: قرار نیست همه امور عالم به دست من و شما یک جا حل شود بلکه باید به قدر توان و وسعی که خداوند متعال در ما قرار داده حرکت کرد.


حجت الاسلام سلیمانی گفت: پیامبر اکرم (ص) خیلی آرمان داشتند اما در 23 سال دوران تبلیغ خود به تمام آن اهداف نرسیدند و چنین مقرر شد که ائمه اطهار یکی پس از دیگری آن آرمان ها را دنبال کنند تا صاحب اصلی به عنوان آخرین منجی کار را به سرانجام برساند.


وی با اشاره به تشکیل کانون های تخصصی، افزود: هدف از راه اندازی کانون های تخصصی باید همواره مورد توجه قرار گیرد. فلسفه وجودی تشکیل کانون های تخصصی شناسایی توانمندی ها و قابلیت ها و استفاده از این ظرفیت ارزشمند است.

 

حجت الاسلام سلیمانی تصریح کرد: در سال جاری به دلیل مشکلات اقتصادی به وجود آمده، ردیف کانون تخصصی در کمیته حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حذف  شد.


وی افزود: خوشحالیم تعداد 618 کانون تخصصی در 23 رشته در کشور شکل گرفته و همه دوستان با علاقه وارد این عرصه شده اند و باید مورد حمایت قرار گیرند.


حجت الاسلام سلیمانی اضافه کرد: پیگیر این مسئله هستیم تا این مشکل هم برطرف شود و شاهد شتاب مناسب کانون های تخصصی باشیم.

 

وی در خصوص راهبرد برای کانون های تخصصی و عادی، گفت: مهمترین راهبرد در کانون های تخصصی و عادی مبنایی کار کردن و کارآمد بودن است.


حجت الاسلام سلیمانی در خصوص بودجه بند (ل)، افزود: بودجه بند (ل) سال گذشته از سوی مجلس از حوزه وزارت ارشاد حذف شد و به استانداران تفویض شده است و دبیر آن کارگروه مدیران کل ارشاد استان ها و ریاست آن با استانداران است.
 

وی در خصوص تشکیل خانه های دیجیتال، اظهارداشت: تشکیل خانه های دیجیتال یک کار مشترک بین ستاد عالی و مرکز رسانه های دیجیتال است که این خود زیر نظر مجموعه شبکه ملی فرهنگ زیر نظر دولت است و بودجه ای به آن اختصاص یافته است.


حجت الاسلام سلیمانی خاطرنشان کرد: تا کنون 151 مرکز در کشور راه اندازی و تجهیز شده و پشتیبانی می شود و مابقی مراکز در نوبت قرار دارند و سال آینده کار راه اندازی آنها پیگیری خواهد شد.


دبیر ستادعالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در خصوص راهکار جذب جوانان به مساجد، گفت: راهکارهای جذب جوانان در بیانات مقام معظم رهبری جذاب سازی، خوشرویی و مدارا ترسیم شده است.


وی افزود: این روحیه مدارا و اخلاق نبوی در ما نهادینه نشده است و لذا باید از همین کلید واژه رهبری استفاده کنیم و همه رعایت کنیم.

 

حجت الاسلام سلیمانی ادامه داد: مسائل فرهنگی باید اتاق فکر داشته باشد تا بر این اساس در حوزه فرهنگ دست اندرکاران مسجد تصمیم گیری کنند.


دبیر ستادعالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، در خصوص ورود کودکان به مساجد، گفت: برای ورود بچه ها به مساجد باید مراقب بود و گاهی ورود بی برنامه کودک به مراسم، توهین به مسجد تلقی می شود که باید در همه حال شان مسجد رعایت شود.


وی در خصوص درخواست کانون ها برای دریافت سهمیه اعزام راهیان نور کانون ها، افزود: این مسئله از لحاظ تشکیلاتی به سپاه واگذار شده و از لحاظ اجرایی مربوط به سپاه است اما می توان با آن نهاد هماهنگی های لازم را به عمل آورد.


حجت الاسلام سلیمانی با اشاره به سیاست های ستاد در سال 92، گفت: توجه بیشتر به طرح های بومی از برنامه های ستاد است و کانون های تخصصی در صورت داشتن برنامه های ویژه می توانند طرح های خود را به مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان ارائه دهند تا پس از بررسی در کارگروه تخصصی ستاد و امضای تفاهم نامه سال آینده، در استان اجرا شود.


وی تهیه نرم افزار مهر مساجد و تهیه طرح جامع کتابخانه های مساجد را از اقدامات در دست اجرای ستاد عالی خواند و افزود: این نرم افزارها می تواند در کانون های مساجد راهگشا باشد.


حجت الاسلام سلیمانی با اشاره به الگوی مساجد، گفت: اخیرا در شورای هماهنگی نقشه تیپ مساجد نیز به تصویب رسیده و بر اساس آن چارچوب کانون مسجد، خانه عالم، پایگاه بسیج و کتابخانه در آن دیده شده است.


وی در خصوص ارتقای کانون های مساجد، افزود: آموزش هایی لازم است و اخیرا مجوز آموزش علمی کاربردی برای چند رشته ضروری در مسجد اخذ شده و شعبه اول آن در تهران راه اندازی می شود و پس از چند ترم در استان ها نیز می توان شعبه ای ایجاد کرد. 

 

حجت الاسلام سلیمانی در خصوص نقشه راه کانون های مساجد، گفت: اخیرا بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری، اصول و سیاست های حاکم بر برنامه های ستادعالی و کانون های مساجد نوشته شده و به کانون های مساجد داده شده و تا پایان فروردین سال 92 جمع آوری و اردیبهشت ماه در نشست با استان ها، برنامه های ستاد و کانون ها مشخص می شود.


وی با اشاره به حدود 68 هزار مساجد در کشور، گفت: باید مساجد جایگاه واقعی خودشان را پیدا کنند و اخیرا سازمان اوقاف هم اعلام کرده که 72 هزار مسجد در کشور کم داریم.
 

حجت الاسلام سلیمانی افزود: مساجد خوبی در کشور وجود ولی امام جماعت وجود ندارد و نماز جماعت در آن ها اقامه نمی شود و این کاستی ها با همکاری جمعی و برنامه ریزی صحیح برطرف می شود.
 

وی مهمترین عنصر در مساجد را روحانی آن مسجد خواند و گفت: مهمترین کار مدیران کانون ها سوق دادن جوانان مستعد به سمت حوزه های علمیه است و اگر بتوانیم طلبه های بومی را در مناطق مختلف به مدارس علیمه سوق دهیم و با تقوا و تخصص لازم برگردند و در همان محل فعالیت کنند و محور فعالیت های فرهنگی باشند بسیاری از مشکلات قابل رفع و پیشگیری است.
 

حجت الاسلام سلیمانی با بیان اینکه آمریکائیان روحانیون، بسیج و کانون های مساجد را مانع اصلی خود در ایران می دانند، گفت: برای مقابله با تهاجم دشمن باید بنیه مساجد بیش از پیش تقویت شود و در این حرکت سازنده نقش ائمه جماعات و اصحاب مسجد به ویژه اعضای کانون های مساجد تعیین کننده است.


پایان پیام/

کد خبر 233889

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha