زوال درختان بلوط در استان لرستان

طی سه سال اخیر بالغ بر 250 هزار هکتار از جنگلی های لرستان نابود شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، طی سالیان اخیر به دلایلی که هنوز به صورت علمی مشخص نشده است، جنگل های لرستان مسیری رو به زوال به خود گرفته اند.


با وجود اینکه بیش از یک میلیون و پانصد هزار هکتار جنگل در استان وجود دارد، این سال ها درختان جنگلی استان لرستان درگیر بیماری های ناشاخته شده و درختان همیشه سرزنده آن به آرامی رو به زوال نهاده اند.


جنگل های لرستان زیست گاه گونه های مختلف جانداران و حیوانات است، که در صورت زوال درختان جان این جانوران و حیوانات وحشی نیز در خطر خواهد بود.


درخت بلوط که نماد جنگل های لرستان است، وجودش لازمه زندگی بسیاری از جانوران است.

 

درخت بلوط همچنین مانع از ایجاد سیلاب شده و کمک به جذب آب، گرد و غبار و ترکیبات آلاینده معلق در هوا می‌کند.


کریم خادمی، رییس بخش تحقیقات منابع طبیعی استان لرستان به خبرنگار شبستان گفت: طی سه سال گذشته به نحوی بی سابقه درختان جنگلی لرستان با زوال رو به رو شده اند.


وی افزود: در این میان سالانه 15 درصد درختان بلوط دچار زوال و خشیدگی می شود که در طول حیات رشد بلوغ بی سابقه است.


خادمی اظهارداشت: طی سه سال گذشته به دنبال دلایل  متعددی که به وضوح مشخص نیست کل پوشش هوایی و زیر زمینی درختان جنگلی لرستان خشک می شود.


با کار تحقیقاتی عامل زوال درختان بلوط شناخته می شود

وی با بیان اینکه با انجام طرح های تحقیقاتی عامل مرگ درختان جنگلی لرستان شناخته خواهد شد، افزود: طی سال جاری 13 پروژه تحقیقاتی پیش بینی شده است.


خادمی اجرای این طرح های تحقیقاتی را منوط به تامین اعتبار  خواند و بیان کرد: متاسفانه تاکنون اعتبار مورد نیاز این طرح ها تامین نشده است.


وی خاطرنشان کرد: در صورت اجرای این طرح ها می توان علت خشکیدگی بلوط را شناسایی کرد و در راستای رفع آن اقدامات اساسی انجام داد.


این کارشناس با بیان اینکه علت زوال درختان درصورت تشخیص قابل درمان است، افزود: می توان با راه کارهای علمی با این پدیده ها مقابله کرد.


وی با بیان اینکه خشکسالی های پی در پی و ریزگردها در زوال درختان بلوط موثر است، اضافه کرد: آفات و بیماری، چوب خوارها و قارچ زغال بلوط نیز می توانند از عوامل این زوال درختان باشد.


رییس بخش تحقیقات منابع طبیعی استان لرستان با بیان اینکه  وجود ریزگردها از مهم ترین عامل های مشکل آفرین برای درختان بلوط است، تصریح کرد: باید قبل از بلند شدن ریزگردها با این معضل مقابله شود.


خادمی مهم ترین راهکار مقابله با زوال درختان بلوط را کار تحقیقاتی خواند و گفت: اگر عامل زوال خشکسالی باشد می توان با جمع آوری آب باران در جنگل پوشش ایجاد کرد.


وی با انتقاد از کم توجهی مسئولان استان در این راستا، اظهار کرد: انتظار می رود دستگاه های متولی مانند منابع طبیعی، ستاد حوادث غیر مترقبه استان و نمایندگان مردم این استان در مجلس برای تامین اعتبار لازم طرح های تحقیقاتی جهت مقابله با زوال درختان جنگلی این استان بخصوص درخت بلوط کمک کنند.


رییس بخش تحقیقات منابع طبیعی استان لرستان تصریح کرد: در این راستا تاکنون علی رغم مذاکرات مختلف با مسئولان استانی و سازمان ها و موسسه های جنگلی و حتی وزیر جهاد کشاورزی استان  ان نهاد موفق به تامین اعتبار لازم برای اغاز طرح های تحقیقاتی نشده است.


ارزش اکولوژیکی هر درخت بلوط بالغ بر 200 هزار دلار است

خادمی بیان کرد: ارزش اکولوژیکی هر درخت بلوط بین 50 تا 100 ساله بیش از بیش از 200 هزار دلار برآورد شده است، اظهار کرد: درصورتی که تامین اعتبار برای بررسی علل و عوامل خسارت بلوط کمتر از یک سوم ارزش اقتصادی یک درخت بلوط است.

 

وی با اشاره به زوال 25درصد جنگل های لرستان اذعان داشت: 250 هزار هکتار از جنگل های استان لرستان دچار عارضه شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 234161

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha