خبرگزاری شبستان// همدان
تالابها یکی از بینظیرترین، زیباترین، بکرترین و شگفتانگیزترین پدیدههای طبیعی هستند که هر یک دارای جلوههای بسیار بدیع، جالب، ناشناخته و پررمز و رازی هستند.
قرار گیری استان همدان در مسیر مهاجرت پاییزه و زمستانه پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی در غرب ایران، موقعیت این استان را در منطقه از لحاظ بوم شناختی برای این رده زیستی بسیار حائز اهمیت می سازد.
استان همدان با دارا بودن تالاب های متنوع فصلی و دائمی و سایر زیست بوم های آبی از قبیل رودخانه، آبگیر، آب بندان و دریاچه، است که هر ساله در فصول سرد سال، شاهد خیل عظیم گونه های مختلف پرندگان آبزی است.
یکی از شاخص ترین اکوسیستم های آبی استان در این زمینه تالاب شیرین سو در شهرستان کبودرآهنگ است که با وجود دارا بودن پوشش گیاهی مناسب علاوه بر پذیرایی پاییزه و زمستانه از جمعیت های پرندگان مهاجر، در فصل بهار نیز میزبان گونه های آبزی بسیاری برای زادآوری است.
تالاب شیرین سو واقع در بخش شیرین سو از توابع شهرستان کبودرآهنگ استان همدان می باشد و از لحاظ جغرافیایی هم مرز با استان زنجان است. در حال حاضر به عنوان یکی از زیستگاه های خوب پرندگان مهاجر آبزی استان نیز محسوب می شود.
استفاده از تالابها به عنوان مناطق تفرجگاهی اگرچه یکی از اهداف جدید مدیریت تالابها در راستای آشنایی مردم با ارزشها و حفاظت از آنها به شمار میآید، لیکن اگر این اقدام بدون برنامهریزی صحیح و لجام گسیخته باشد، نه تنها هدف مذکور محقق نمیشود، بلکه گاهی به روند تخریب تالاب نیز کمک میکند. صید و شکار نیز در این مناطق باید طبق ضوابط و مقررات حسابشده و مدون صورت پذیرد.
تالاب شیرینسو مکان خوبی برای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری است
علیرضا ایزدی، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان گفت: چشمانداز زیبا و منحصربهفرد تالابها میتواند مکان بسیار خوبی برای گردشگران علاقهمند به این طبیعت دلنواز باشد.
وی با بیان اینکه تالاب شیرینسو مکان خوبی برای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری است و باید به قطب گردشگری تبدیل شود، افزود: استان همدان دارای تالابهای متعددی است که عمده آنها تالاب شیرینسو در شهرستان کبودرآهنگ، تالاب آقگل در شهرستان ملایر و تالاب آبشینه در همدان را میتوان نام برد.
وی با اشاره به اینکه تالابها یکی از فضاهای اکوسیستمی به شمار میروند، اظهار داشت: تالابها از اماکن مناسبی برای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری به شمار میروند که در جذب گردشگر نیز مؤثر هستند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان اظهار داشت: قرار است در تفاهمنامه زنجان و همدان برگزاری تورهایی را به عنوان تور مشترک غار علیصدر و کتلهخور به شکل مشترک طراحی کنیم.
ایزدی خاطرنشان کرد: با طراحی تور مشترک دو استان میتوانیم تالاب شیرینسو را نیز در مسیر این تور قرار دهیم تا گردشگران بتوانند از این مناظر بکر طبیعی نیز استفاده ببرند.
وی گفت: تالاب آقگل هم یکی از مناطق اکوسیستمی طبیعی در همدان به شمار میرود که فضای گردشگری را برای مردم منطقه و استان فراهم کرده است.
ممنوعیت صید ماهی در تالاب شیرین سو
قربانعلی محمدپور، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان همدان از ممنوعیت صید ماهی در تالاب شیرین سو خبر داد و گفت: باید از هر گونه رهاسازی ماهی بدون هماهنگی با دامپزشکی و اداره کل حفاظت محیط زیست خودداری شود.
وی افزود: مردم از صید و ماهیگیری از تالاب شیرین سو تا اطلاع ثانوی خودداری نمایند و مهمتر از همه از شنا کردن در این تالاب ممانعت نموده و بویژه به دور نمودن کودکان از تالاب اقدام کنند.
وی تصریح کرد: تلفات ماهیان کپور، آمور و ماهیان قرمز رها شده در تالاب مذکور به علت مسمومیت احتمالی و نیز به دلیل ایجاد زخم در پوست این نوع از ماهیان که در نهایت به حفره شکمی نفوذ کرده و باعث مرگ ماهی می شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان همدان اظهار داشت: افزایش دمای آب و راکد بودن آب در شیوع بیماری و افزایش تلفات تأثیر گذار بوده و نیز به نظر می رسد حجم بالای بچه ماهی کپور به علت رها سازی این نوع ماهی در تالاب باشد که توسط شیلات استان انجام گرفته است و لازم است قبل از انجام این گونه برنامه ها و رهاسازی بچه ماهی در هر تالابی ابتدا با اداره کل حفاظت محیط زیست و اداره کل دامپزشکی استان هماهنگی های لازم به عمل آید.
پایان پیام/
نظر شما