به گزارش خبرگزاری شبستان در مشهد، حسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاری کشور عصر امروز (8اسفند) در اولین همایش حقوق و آسیب های اجتماعی در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: اولین رویکرد در حوزه آسیب های اجتماعی شناختن واقعیت های اجتماعی و قرار دادن مسائل اجتماعی در کنار مسائل فردی است که توجه به سلامت نگری در همه ابعاد و نگاه همه جانبه به سلامت اجتماع است و سلامت اجتماع در حوزه سیاست گذاری مهمترین هدف است.
وی با بیان اینکه مهمترین منبع در حوزه های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نیروی انسانی است، تصریح کرد: اگر افراد جامعه از سلامت اجتماعی برخوردار باشند در زمینه های مختلف توسعه و پیشرفت خواهندکرد که با یک برنامه ریزی صحیح و با سنجش شاخص های سلامت که مبتنی بر تقویت سلامت جامعه است می توان نیازهای قانونی جامعه را بازنگری کرد.
رئیس ستاد هماهنگی و نظارت بر مراکز جامع علمی کاربردی سازمان بهزیستی گفت: مشارکت در مسائل اجتماعی نشاط جامعه را در پی دارد و نشاط جامعه باعث افزایش سرمایه اجتماعی و کاهش گرایش به آسیب های اجتماعی می شود.
رییس انجمن مددکاری کشورافزود: مشارکت سازمان های غیر دولتی و مردم و فراهم کردن زمینه حضور مردم در حوزه های برنامه ریزی و اجرایی باعث شناسایی افراد جامعه با نیاز هایشان می شود و موجب بالا رفتن ظرفیت ها در پیشگیری از آسیب های اجتماعی خواهد شد.
موسوی چلک با اشاره به اینکه در حوزه سیاست گذاری باید به مسئله پیوست های فرهنگی و اجتماعی در سیاست های برنامه ریزی توجه خاص شود، اظهار داشت: اگر تدبیری در مسائل فرهنگی و اجتماعی صورت نگیرد آسیب های زیادی بوجود خواهد آمد، اکنون ما باید هر روز دغدغه ها را به برنامه ریزی تبدیل کنیم و زمینه پیوست اجتماعی و فرهنگی را در جامعه فراهم سازیم.
وی مسلح کردن افراد جامعه با دانسته های فرهنگی خودشان را لازمه مقاومت در میدان جنگ نرم دانست وگفت: جنگ نرم به دنبال نابود کردن فرهنگ دینی و اسلامی است و هیچ نوع تحریمی نمی تواند مانند جنگ نرم بخش اجتماعی را به خطر بیندازد و دشمن در میدان جنگ نرم با راه اندازی شبکه های به ظاهر فریبنده ضربه به فرهنگ اصیل می زند.
رئیس ستاد هماهنگی و نظارت بر مراکز جامع علمی کاربردی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه در مسائل برنامه های اجتماعی هم از لحاظ خلاقیت و هم از لحاظ اجرایی موفق بوده ایم، اظهار داشت: اگر ایده های اجتماعی و فرهنگی را با حقوق گره بزنیم از لحاظ کمی و کیفی هم پیشرفت خواهیم کرد.
وی افزود: استفاده از تجارب دیگران باید در چارچوب قوانین کشور و مصالح آن باشد چون کپی از آن ممکن است سازگار فرهنگ جامعه نباشد و امروز کشور نیازمند تولید دانش بومی می باشد و تاکنون در حوزه سیاست گذاری به سمت حذف آسیب ها حرکت نشده است بلکه به دنبال کنترل آن بوده و واقع بینی، مبنی بر مبانی دینی و فرهنگی در این حوزه یک واقعیت اساسی می باشد.
رییس انجمن مددکاری کشور ادامه داد: با توجه به مبانی و شرایط حاکم بر کشور در حوزه سیاست گذاری نیازمند به پژوهش نه صرف انجام آن، بلکه به معنای ایجاد بستر برای تولید علم بومی است.
وی با بیان اینکه سیاست گذاری ها باید مبتنی بر نیازهای اجتماعی وفرهنگی باشد، اذعان داشت: امروز مسائل اجتماعی از برنامه های اجرایی جلوترند و تقویت آینده نگری و آینده پژوهی درمراکز علمی لازمه کار در این نهاد ها می باشد و عوامل موثر بستر را آماده استفاده از ظرفیت ها می سازد.
رئیس ستاد هماهنگی و نظارت بر مراکز جامع علمی کاربردی سازمان بهزیستی با بیان اینکه قوی ترین سازمان در بحث مسائل اجتماعی سازمان بهزیستی کشور است، تصریح کرد: امید واریم فضای ایجاد شده توسط سازمان بهزیستی باعث شود که رویکرد ترمیمی به جای رویکرد تنبیهی جایگزین شود چرا که ساختن کشور منوط به حرکت و احساس مسئولیت مردم است.
پایان پیام/
نظر شما