جوانان مسجدی جذب تبلیغات سوء دشمنان نمی شوند

عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر قزوین با اشاره به بی اثر بودن تبلیغات دشمن در جوانان مسجدی گفت: بیشتر نوجوانان و جوانانی که جذب تبلیغات سوء قرار می گیرند، کسانی هستندکه با مساجد و کانون های مساجد در ارتباط نیستند.

محمد حسین خاکساران، عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قزوین به مناسبت بیستمین سالروز تأسیس کانون های مساجد در گفتگو با خبرنگار شبستان بیان کرد: در ابتدای تأسیس کانون های مساجد، تنها چند کانون در قزوین و شهرستان های استان وجود داشت که بیشتر این کانون ها نیز با کانون قرآن فعالیت خود را آغاز کردند و پس از تأسیس کانون های قرآن، کانون های فرهنگی مساجد و در حال حاضر نیز کانون های فرهنگی و هنری مساجد تاسیس شدند.
 

وی ادامه داد: پایه و اساس این عمل برگرفته از دوران آغاز اسلام بود چراکه بیشتر فعالیت ها نظیر تصمیم اعزام به جهاد، فعالیت های قضایی، حل و فصل اختلافات مردمی و غیره مسلمانان صدر اسلام در مساجد صورت می گرفت از این رو تصمیم بر این شد تا فعالیت های قرآنی و فرهنگی نیز در کانون های مساجد صورت گیرد.
 

عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قزوین افزود: در گذشته تصمیمات در خصوص مسائل و مشکلات مردم در مساجد صورت می گرفت و هیچ گونه اداره و یا تقسیمات این گونه برای رفع مشکلات مردم وجود نداشت و حتی علت اینکه در مساجد محراب وجود دارد به این دلیل است که فرماندهی جنگ، پیکار و دفاع از مسائل اسلام نیز در مسجد انجام می شد و فرمانده نیز در همان جایگاه محراب قرار داشت.
 

وی تصریح کرد: از این رو امروز مسئولیت ائمه جماعات در کانون های مساجد بیش از دیگران است چراکه محوریت مساجد به صورت عمده برعهده امام جماعت و هیئت امنای مساجد قرار دارد و این افراد متولیان عملی، اجرایی، عمران، آبادانی و مدیریت مساجد هستند.
 

خاکساران تأکید کرد: برای این گونه مسائل باید بسیار اهمیت قائل شویم چراکه در حکومت دینی مردم هستند که جامعه و حکومت را اداره می کنند و تمام مسئولان از دل همین مردم روی کار آمده و جامعه را مدیریت می کنند.
 

وی اضافه کرد: در حکومت دینی تمامی فعالیت ها میان مردم و مسئولان به صورت مشترک وجود دارد و تنها دولتمردان نیستند که برای کشور تصمیم می گیرند بلکه دولتمردان را مردم تعیین کرده و در تصمیمات آنها دخیل هستند، بنابراین باید سعی و تلاش شود تا به این سنت اسلامی و ساختار کانون های مساجد بیش از پیش اهمیت داده شود.
 

عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قزوین اظهار کرد: یکی از ابعاد نماز جماعت این است که مردم با یکدیگر انس، الفت و روابط عاطفی و اجتماعی برقرار کرده و رسیدگی به امور نیازمندان خواهند داشت و چنانچه مسلمانان درصدد بهبود وضعیت مملکت و زندگی شان هستند، باید این اجتماعات را بیش از پیش تقویت کنند که بهترین اساس و آغاز آن نیز می تواند مساجد و به ویژه کانون های فرهنگی و هنری مساجد باشد.
 

وی خاطر نشان کرد: با برگزاری برنامه های شاد و متنوع و کلاس های فرهنگی و هنری مختلف در مساجد می توان شاهد حضور گسترده جوانان در مساجد شد و حتی می توان برگزاری مسابقات درسی و کلاس های تقویتی کتب درسی جوانان و نوجوانان را در مسجد برگزار کرد و چنانچه این موضوع شکل گیرد، در پیشرفت و توسعه جامعه معنوی، روابط اجتماعی سالم، زندگی مسالمت آمیز و غیره نقش تعیین کننده و سازنده ای را شاهد خواهیم بود.
 

خاکساران تأکید کرد: ائمه جماعت نیز باید در این مسائل ورود پیدا کنند؛ بشر دارای فطرتی پاک است و افراد در هنگام تولد، سارق، قاتل و غیره نیستند و اگر این فطرت پاک درست هدایت شود، تهاجم فرهنگی به صورت عملی رنگ خواهد باخت و نمی تواند تأثیری بر جوانان و نوجوانان بگذارد.
 

وی با اشاره به بی اثربودن تبلیغات دشمن در جوانان مسجدی ادامه داد: بیشتر نوجوانان و جوانانی که جذب تبلیغات و سایت های سوء قرار می گیرند، افرادی هستند که با مساجد و کانون های فرهنگی و هنری مساجد و فعالیت های این گونه ارتباط ندارند و جوانان خود نیز باید سعی کنند تا افراد بیشتری را به حضور در کانون ها و این قبیل فعالیت ها فراخوانند.
 

عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قزوین یادآور شد: نوجوانان و جوانان می توانند در کانون های فرهنگی و هنری مساجد فعالیت های علمی و درسی خود را انجام دهند چراکه علوم ما با اسلام مغایرتی ندارد و علم مورد نظر اسلام تنها علم دین نیست بلکه تمام علومی که به نوعی می تواند در رفع نیازهای جامعه تاثیرگذار باشد، در اسلام مورد تایید و تأکید قرار گرفته است.
 

وی تأکید کرد: جذب جوانانی که در کانون های مساجد فعالیت می کنند به ادای فرایض دینی، یکی از مهمترین و اصلی ترین هنرهای هیئت امنا و امام جماعت است که در هنگام نماز آنها را به سوی نماز جماعت جذب کند و در این صورت این افراد از هرگونه تهاجم فرهنگی مصون خواهند بود.
 

خاکساران افزود: در حال حاضر بسیار کمتر از آنچه که باید از ظرفیت کانون ها استفاده شود، استفاده می شود و بسیار جا دارد از این ظرفیت ها استفاده شود و بهترین انتخاب افراد نیکوکار و کسانی که برای مجالس توسلات هزینه می کنند، این است که در این زمینه هزینه کنند چراکه اگر زیرساخت های فکری جوانان درست ساخته شود، ما دیگر نباید نگران تبلیغات سوء دشمن باشیم.
 

وی تصریح کرد: محوریت جذب اقشار گوناگون جامعه و به ویژه جوانان به مساجد، هیئت امنا و امام جماعت هستند و این افراد باید نگران جوانان باشند، علت عدم حضور جوانان در مسجد را جویا شده و پس از آن باید در راستای جذب جوانان به مسجد کوشا باشند.
 

عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قزوین خاطر نشان کرد: در اوایل انقلاب مساجد محل بسیاری از فعالیت ها بود، به طوری که توزیع ارزاق عمومی خانواده های فقیر در مساجد صورت می گرفت.
 

وی یادآور شد: هرچقدر این عوامل سازماندهی و هدایت شوند، به طور طبیعی نیروها هرز نخواهند رفت و نیازمندان نیز مشکلات شان بهتر حل می شود و این مورد موجب ایجاد دلگرمی، انس و الفت بیشتر میان مردم می شود.
 

پایان پیام/ 

کد خبر 235209

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha