به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، آیت الله رودباری، استاد اخلاق حوزه علمیه در جلسه این هفته درس اخلاق در جمع طلاب حوزههای علمیه شهرستان رشت، اظهار کرد: متقین با خواندن نافله شب و دعا در پیشگاه الهی به مقام محمود(مقام شفاعت) نائل میشوند.
وی در ادامه با اشاره به اوصاف متقین در بیان امام علی(ع)، گفت: در حقیقت راز و نیاز شبانه و شب زندهداری از برنامههای مهم متقین در طول شبانهروز است.
این عضو شورای مدیریت حوزه علمیه گیلان با تشریح فلسفه وجود فضایل بسیار برای نماز شب، خاطرنشان کرد: واضح است که از اذان صبح تا غروب خورشید و گاه تا نیمههای شب انسان درگیر انجام کار و کسب و امور دنیوی است و هیچ فراغت و زمان خاصی که انسان بتواند بدون دغدغه در محضر الهی به دعا و عبادت بپردازد، وجود ندارد.
آیت الله رودباری با بیان اینکه مصونیت از خودنمایی و نیز تقویت اراده برای دوری از گناهان در روز نیز از دیگر ویژگیهای مهم انجام اعمال عبادی در دو ثلث آخر شب است، گفت: شب بهترین زمان برای محاسبه نفس و درخواست از خدا برای بخشیدن گناهان و تقاضای برکت به اعمال خیر است.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که ما در نجف بودیم مرحوم مظفر صاحب کتاب اصول فقه مشهور به "اصول مظفر"، تا زمانی که نماز شب خود را نمیخواند رختخواب خود را پهن نمیکرد و دلش آرام نمیگرفت و ثلث آخر شب را به نافله شب اختصاص میداد.
این عالم برجسته گیلانی با توصیه و ترقیب طلاب مدارس علمیه برای داشتن اهتمام بیشتر به خواندن نماز شب، تصریح کرد: رمز تقرب معنوی و افزایش درجات معنوی بزرگان دینی و حتی پیامبر اکرم نزد خداوند، همین توجه به نماز و نجوای شبانه است.
رئیس مدرسه علمیه جامع شهرستان رشت با اشاره به اینکه احادیث فراوانی از معصومین(ع) پیرامون نماز شب وجود دارد، اظهار کرد: امام جعفر صادق(ع) فرمودند: که نماز شب سبب مغفرت تمام گناهان روز میشود.
آیت الله رودباری با بیان اینکه از دیگر اعمال متقین در شب خواندن قرآن است، افزود: اگر کسی قرآن نخواند و پیامهای الهی موجود در آن را دریافت نکند مثل کسی است که اعمال خود را بدون بصیرت انجام میدهد.
وی تاکید کرد: سرانجام کسانی که بدون داشتن بصیرت تنها به انجام اعمال ظاهری اسلام اکتفا میکنند همانند سرانجام خوارج در دوران امیرالمومنین(ع) است چرا که این گروه منحرف امام زمان خویش را با نیت قربت به پروردگار به شهادت رساندند.
این استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان اینکه بهترین شیوه خواندن قرآن تلاوت قرآن با ترتیل است، اضافه کرد: در روایات متعددی ترتیل به معنای شمرده شمرده خواندن قرآن، تامل در مفاهیم آیات و نیز خواندن قرآن با صوت زیبا آمده است.
پایان پیام//
نظر شما