به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، فریدون جیرانی تهیه کننده و کارگردان سینما در همایش تقابل سینمای دینی و روشنفکری که به همت کانون هنر و ادب بسیج دانشجویی دانشگاه قم و با حضور 2 تن از فعالان و منتقدان سینمای کشور برگزار شد، دستاوردهای فیلم های اکران شده در دهه 60 و 90 را تبیین و تحلیل کرد و گفت: سینمای 2 دهه فوق مسلماً با یکدیگر متمایز است و سینمای ایران عملاً به دوره های مختلف تقسیم می شود.
وی با بیان اینکه ما نباید شرایط هر 2 دوره را یکسان تلقَی کنیم، افزود: در هر دوره نگاه به زندگی مصرفی متفاوت است و اکنون میل به مصرف زدگی همه جا را فرا گرفته و در دوره کنونی باید ایثار و از خود گذشتگی را که اساس فیلم ها است مدَ نظر قرار داد.
وی خاطرنشان ساخت: زیر بنای فیلم های ما سینمای دفاع مقدَس است و در سراسر فیلم های جنگ تحمیلی ایثار را می توان به وضوح مشاهده کرد و ما اکنون هر چه داریم به برکت خون شهدا است که آنان ریشه های مبانی دینی را در سینمای ما گنجانیده اند.
مسعود فراستی منتقد سینما و تلویزیون نیز در این همایش اظهار داشت: ما سینمای دینی و فیلم دینی نداریم اما لحظات دینی وجود دارد و در واقع عملاً می توان گفت فیم ضد انسانی فیلمی ضد دینی است.
وی جایگاه و اساس سینما را عنصر دل دانست نه عنصر شعار افزود: سینما جای دل است و دل عنصری است که در سینما متبلور است و باید از هر گونه شعار اجتناب ورزید و اگر درک و احساس و دل، مبنای یک بیننده نباشد عملاً جای او در سینما نیست.
پایان پیام/
نظر شما