آبشار معروف تنگ تامرادی، محیطی مناسب برای گذران اوقات فراغت گردشگران

روستای کوهستانی تنگ تامرادی با چشم ‌اندازهای طبیعی و زیبا، ارتفاعات بلند و پوشش گیاهی سرسبز و با طراوت، به خصوص در فصول بهار و تابستان، محیطی مناسب برای گذران اوقات فراغت گردشگران و طبیعت دوستان است.

خبرگزاری شبستان/یاسوج

 

آبشار تنگ تامرادی، که از کوهستان‌ های پیرامون روستا سرچشمه می ‌گیرد، یکی از جاذبه‌ های چشم‌گیر و زیبای این روستاست.

 

چشم ‌انداز درختان کهنسال بلند و سرسبز، گل‌ ها و گیاهان زیبای خودرو، زیبایی آبشار را دو چندان نموده است.

 

چشمه بلوط عسلی، که در حوالی آبشار تنگ واقع شده در پایین دست خود، حوضچه‌ های طبیعی زیبایی را به وجود آورده که یکی از معروف ‌ترین ییلاقات و تفرجگاه‌ های منطقه به شمار می‌ رود.

 

در اطراف روستای تنگ تامرادی ارتفاعات سر به فلک کشیده ‌ای وجود دارد که در فصل زمستان پوشیده از برف می ‌شود و محیطی دلپذیر برای کوهنوردان و طبیعت دوستان پدید می ‌آورد.

 

دامنه ‌های این ارتفاعات هنگامی که در بهار و تابستان با گل ‌های رنگارنگ پوشیده می ‌شوند، تابلویی تماشایی پدید می ‌آید.

 

روستای تنگ تامرادی از توابع بخش مرکزی شهرستان بویراحمد است، که با مختصات جغرافیایی 51 درجه و 29 دقیقه طول شرقی و 30 درجه و 28 دقیقه عرض شمالی، در 54 کیلومتری جنوب غربی یاسوج قرار دارد.

 

روستای تنگ تامرادی از سطح دریا یک هزار و 400 متر ارتفاع دارد و تحت تأثیر اقلیم معتدل و مربوط، آب و هوای آن در فصول بهار و تابستان مطبوع و دلپذیر و در زمستان سرد است.

 

در ورودی تنگ تامرادی و در مجاورت روستای حسین آباد، دخمه و مقبره ‌ای از دوران هخامنشی به جا مانده که به یکی از سرداران و یا نجبای هخامنشی مربوط است. تنگ تامرادی محل وقوع یکی از جنگ ‌های تاریخ معاصر نیز می ‌باشد. با توجه به موارد مذکور، می ‌توان قدمتی طولانی برای این روستا در نظر گرفت.

 

در استان کهگیلویه و بویراحمد روستاهای تخلیه شده فراوانی به چشم می خورد که بارزترین نمونه آنها روستای تنگ تامرادی است. این تنگه زمانی سکنه بسیاری داشته است ولی به مرور زمان دیگر آثاری از سکونت درآن باقی نمانده و همگی به شهرهای مجاور مهاجرت نموده اند. تنگ تامرادی دره بزرگی است که در آن بزرگ ترین جنگ دوران رضاشاه میان عشایر بویراحمد، به سرکردگی کی لهراسب و ارتش پهلوی رخ داد. سراسر این دره عظیم پوشیده از درختان زاگرسی و مراتع سرسبز و چشمه سارها و آبشارهای زیباست. آبشارهای زیبای این منطقه با وجود سختی راه هنوز هم پذیرای علاقه مندان طبیعت است.

 

موسیقی در روستای تنگ تامرادی بخشی از ویژگی ‌های قومی - عشیره ‌ای است و با آداب و رسوم مردم پیوندی نزدیک دارد.

 

بهره ‌گیری از انواع آواهای لری با آهنگ‌ ها و ترانه ‌های رایج آن، در مراسم شادی و عروسی و در مراسم سوگواری معمول است. انواع آلات موسیقی در این روستا عبارتند از نی، ویلون، کرنا، طبل، سنج، دهل و کمانچه.

 

پوشاک اغلب مردان و زنان در روستای تنگ تامرادی، لباس ‌های محلی لری و بویراحمدی است که از تنوع و زیبایی خاصی برخوردارند.

 

زنان معمولاً در تهیه لباس‌ های خود از پارچه ‌های رنگارنگ و روشن، با طرح ‌ها و نقش‌ های متنوع استفاده می‌ کنند.

 

پوشاک مردان این روستا مشتمل بر کلاه، جامه، تنبان، آرخالیق، دلگ، شال، گیوه و سدره است.

 

زنان هنرمند روستای تنگ تامرادی در تولید انواع صنایع دستی از قبیل گبه و چادر عشایری اشتهار دارند. از دیگر صنایع دستی آنها، تولید آیینه ‌دان است.

 

آش کارده، کُلَگ و انواع نان ‌های محلی از جمله مهم‌ ترین غذاهای محلی این روستا است.

 

 

کشک، کره محلی، روغن، گردو و گبه معروف‌ ترین سوغات این روستا به شمار می ‌رود.

 

و در یک کلام، تنگ تامرادی به قدری زیباست که می توان آن را به یکی از دیدنی ترین نقاط کشور بدل ساخت و با برنامه ریزی صحیح و اصولی، از ظرفیت های بالقوه سیاحتی، اقتصادی کشاورزی آن استفاده کرد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 236178

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha