به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر محمدرضا مرندی، در مراسم دوازدهمین جشنواره پژوهش های فرهنگی سال عنوان کرد: انقلاب ایران انقلابی اصالتاً فرهنگی است و اولویت نخست آن نیز باید مساله فرهنگ باشد که خوشبختانه در سالهای آغازین مسئولان نظام اسلامی نیز به این مهم توجه بسیار داشته اند.
وی عنوان کرد: در بحث توسعه فرهنگی که یکی از بحثهای نظری است و بحث پیشرفت نیز درباره آن مطرح می شود، نیز فرهنگ به عنوان یک اولویت مطرح است که از آنجایی که ما در یک جامعه دینی قرار داریم این امر مورد اهمیت و توجه بیشتری قرار می گیرد.
مرندی خاطرنشان کرد: زمانی که فرهنگ در اولویت قرار بگیرد، تنها باید کار عملی صورت گیرد و گرنه با تکرار این مساله مشکلی از جامعه حل نخواهد شد.
وی با بیان اینکه در این زمینه ضعفهای زیادی وجود داشته و دارد، عنوان کرد: فرهنگ در نظریه علمی امری بسیار مهم است و باید در توسعه آن به مفهوم عام به مساله بومی سازی نیز توجه کرد، در حقیقت ما در بحث پژوهش های فرهنگی این مساله را مطرح می کنیم که توجه به فرهنگ باید مفهوم کاربردی داشته باشد.
وی با توجه به فعالیت های پژوهشگاه فرهنگ و هنر ارتباطات یادآور شد: باید پژوهش ها را به سمت کاربردی شدن و مناسب نیاز جامعه سوق دهیم و این مساله یکی از اهدافی بوده که ما در طول چند ساله فعالیت در پژوهشگاه به دنبال آن بوده ایم به عبارتی یکی از اهداف ما در این پژوهشگاه معرفی آثار برتر و کاربردی حوزه پژوهش است.
رییس پژوهشگاه فرهنگ و هنر ارتباطات تصریح کرد: از زمانی که پژوهشگاه تاسیس شد تاکنون هفت پژوهشکده زیرنظر این پژوهشگاه مشغول به کار است پژوهشکده هایی که در حوزه های مختلف فرهنگی، هنری فعالیت هایی را دنبال می کنند.
در ادامه حمید اخوان دبیر علمی جشنواره پژوهش های فرهنگی سال به ارایه گزارشی پرداخت و گفت: عطر توجه به فرهنگ پژوهی و پژوهشهای فرهنگی در ایران جاری و ساری است و پژوهشگاه سالهاست که به ترغیب استادان حوزه و دانشگاه، سعی در معرفی بهترین پژوهش های فرهنگی را دارد.
وی ادامه داد: انتشار فراخوان در قالب جدید در 4 محور اصلی دین، هویت ایرانی، سیاستگذاری، آینده نگری فرهنگی و عناوینی تحت این عنوان، چاپ فراخوان در روزنامه های کثیرالانتشار در هشت نوبت، ارسال فراخوان برای خارج از نوبت، نصب تابلوهای تبلیغاتی در مراکز مختلف شهر، ارسال پیامک و ایمیل برای اساتید و... از جمله فعالیت هایی که برای ترغیب افراد در شرکت به جشنواره است.
دبیر علمی جشنواره گفت: آثار پژوهشی در قالب کتاب و پایان نامه دکترا در این فراخوان پذیرفته می شد و در نهایت 335 اثر دریافت شد که از دانشگاه ها و پژوهشگاه ها و فرهنگستانها و ناشران مختلف به دبیرخانه پژوهشگاه ارسال کردیم.
وی درباره داوری های جشنواره گفت: در مرحله نخست داوری ها تمامی آثار با توجه به فراخوان توسط ارزیابان جشنواره وارسی و به مرحله دوم راه یافت در مرحله دوم نیز آثار توسط گروه های علمی جشنواره ارزیابی گردید و آثاری که بیش از 60 امتیاز از 100 را دریافت کرده اند به مرحله دیگر راه یافتند و در مرحله دوم 20 نفر از استادان را ارزیابی و 15 اثر به عنوان اثر برجسته و شایسته تقدیر انتخاب شدند.
جشنواره پژوهش های فرهنگی سال صبح امروز با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درتالار وحدت با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.
پایان پیام/
نظر شما