حسین سلیمانی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه، با اشاره به اینکه حدود دو سوم از مساحت استان کرمانشاه توسط جنگل و مرتع پوشیده شده، به خبرنگار شبستان گفت: 21 درصد از سطح استان از جنگل پوشیده شده که در مقایسه با میانگین کشوری در جایگاه قابل قبولی هستیم ولی از استانداردهای جهانی کمی پایین تریم.
وی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه یک میلیون و 600 هزار هکتار جنگل و مرتع دارد، افزود: از این مساحت 527 هزار هکتار آن جنگل و مابقی مرتع هستند.
سلیمانی با اشاره به وجود 140 گونه گیاه دارویی و صنعتی در جنگل ها و مراتع استان، عنوان کرد: سالانه 100 تن سقز و 10 تن کتیرا به ارزش 500 میلیارد ریال از سطح مراتع و جنگل های استان برداشت می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه، اضافه کرد: بلوط ون، بادام وحشی، پسته وحشی"بنه"، شن، آلبالوی وحشی، گلابی وحشی، زالزالک و ... از عمده گونه های جنگلی استان هستند.
وی بیان کرد: بیشترین میزان جنگل های استان کرمانشاه از شهرستان های پاوه، جوانرود و ثلاث باباجانی شروع می شود و تا منطقه سرپل ذهاب و دالاهو ادامه دارد.
سلیمانی، با بیان اینکه سنقر، صحنه، کنگاور و قصرشیرین از جمله شهرستانهای فاقد جنگل در استان کرمانشاه هستند، اظهارداشت: ارزش اقتصادی جنگلهای استان علیرغم حفاظتی بودن آن در بعد ملی و منطقهای بسیار چشمگیر است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه، در ادامه آتش سوزی را از مهم ترین عوامل تخریب جنگل های استان برشمرد و عنوان کرد: بر اساس آمارهای موجود شاهد کاهش 55 درصدی آتش سوزی در سطح مراتع و جنگل ها استان بوده ایم که این آمار بسیار چشمگیر است.
سلیمانی، افزایش تعداد دام وابسته به مراتع را یکی دیگر از عوامل تخریب مراتع عنوان کرد و افزود: در بهترین حالت و بر اساس نظرات کارشناسی باید به ازای هر یک میلیون هکتار مرتع حدود یک میلیون و 400 هزار واحد دامی در مراتع چرا کنند، که متاسفانه این رقم در استان کرمانشاه به سه میلیون واحد دامی رسیده است و در واقع این آمار دو برابر ظرفیت مراتع را نشان می دهد.
پایان پیام/
نظر شما