به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سود کوتیدیین، طارق رمضان، اسلام شناس و روشنفکر سوئیسی در سخنرانی در یک همایش بین المللی که در میان مسلمانان فرانسه زبان در سنگال با موضوع اخلاق اسلامی ایراد کرد با تمرکز بر موضوع مجازات و گناه در اسلام به این نکته اشاره کرد که بر حذر داشتن خود و دیگران از گناه بر خاسته از قانون برابری در اسلام است، اینکه ما دیگری را از انجام حرامی بر حذر می داریم به طور اتوماتیک و از نظر روانشناسی خود نیز نسبت به انجام آن مصون می مانیم بنابراین نفی منکر و تاکید بر آن در قدم اول روی خود شخص موثر است تا دیگری.
وی در خصوص دوران استعمارگری و شرایط فعلی حاکم بر جامعه غرب اظهار داشت: در چنین زمانی که مسلمانان قربانی اصلی زورگویی هستند بیش از سایرین درست و غلط را تشخیص می دهند و سعی می کنند از محرمات دوری کنند از این رو هرگز در زمره زورگویان و ظالمان قرار نمی گیرند.
طارق رمضان توضیح داد: اسلام دین گشوده و بی حاشیه در جهان است و بر خلاف تمام محرمات و سخت گیری های ادیان دیگر به شما مجوز انجام بسیاری از امور را می دهد و شرایط انجام امور نیک را بی آنکه فرد به ارزش آنها واقف باشد فراهم می آورد چرا که اصل اول در اسلام مجوز است نه ممنوعیت.
برای درک بهتر این موضوع طارق رمضان برای آفریقایی هایی که همواره تحت استعمار بوده اند ابراز کرد: شما آفریقایی ها در حصار تاریخ اسیر نشده اید بلکه این شما هستید که تاریخ را می نویسید و آینده را از ورای جبرها رقم می زنید.
طارق رمضان ابراز امیدواری کرد که هوشیاری بازگشت به ارزش ها و ریشه ها در میان آفریقایی ها زنده شود تا تصویری که غرب از مسلمانان آفریقایی ساخته است نابود گردد.
از همین رو طارق رمضان آفریقایی ها را دعوت کرد تا به جای ابزار قربانی شده از سوی غربی ها نقش اصلی فرد آزادگرایی را در کشورهایشان ایفا کنند که جویای منزلت، موجودیت و آینده ای روشن هستند.
رمضان خاطرنشان کرد که پاسخ به استعمار غرب نباید تنها در کلام باشد بلکه باید در عمل ودر رفتار آفریقایی ها تحقق بیابد تا غربی ها آن را به وضوح درک کنند.
پایان پیام/
نظر شما