سید حسین اسحاقی، مدیر ساماندهی تحقیقات عمومی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران به خبرنگار شبستان گفت: شورای عالی حوزه در سال 87 با هدف حمایت از پژوهشگران حوزوی و مراکز پژوهشی مصوبه تشکیل صندوق حمایت از پژوهشگران واحدهای پژوهشی را تصویب کرد.
وی افزود: معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران طرح ها و برنامه های پژوهشی قابل توجهی دارد که اجرایی شدن آنها وابسته به میزان و نوع حمایت های این صندوق است.
اسحاقی از جمله برنامه های مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران را اجرای پروژه ملی- پژوهشی «شناسایی اطلس فرهنگی زنان کشور» عنوان کرد و گفت: دراین طرح هر استان در ابعاد مختلف ازجهت بینش، رفتار، آداب و رسوم، منش خانوادگی، منش اجتماعی و آداب همسایه داری مورد شناسایی و ارزیابی قرار می گیرد و متناسب با وضعیت هراستان برای زنان آن استان برنامه ریزی می شود.
وی افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی حوزه «صندوق حمایت از پژوهشگران واحدهای حوزوی» مسئولیت حمایت فردی از پژوهشگران و همچنین حمایت از واحدهای پژوهشی مانند انجمن ها، مراکزو پژوهشکده هایی که با گرایشات حوزوی به فعالیت های تحقیقاتی می پردازند را در دستور کار خود دارد.
مدیر ساماندهی تحقیقات عمومی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران با اشاره به اهداف تعریف شده برای این صندوق گفت: آنچه در اساسنامه این صندوق به عنوان هدف راه اندازی صندوق تدوین شده شامل فراهم کردن زمینه های مناسب پژوهشی برای پژوهشگران، حمایت از چاپ و انتشار آثار آنها و صیانت از شان و منزلت پژوهشگران است.
وی افزایش مشارکت پژوهشگران و جهت دهی آنها به سمت تامین نیازهای حوزه و جامعه اسلامی را از دیگر اهداف تشکیل این صندوق برشمرد و افزود: آنچه دراین مصوبه بیشتر مد نظر قرار گرفته است، تعیین گستره فعالیت و شرح وظایف صندوق بوده که در دو عرصه فردی و جمعی فعالیت می کند ضمن این که برای آن هیئت امناء، هیئت مدیره، مدیر عامل و کمیته علمی نیز تعریف شده است که اعضای هیئت امنائ صندوق را مدیر حوزه علمیه برادران، مدیرحوزه علمیه خواهران، معاونت های پژوهش حوزه و چند نفر از صاحبنظران پژوهشی تشکیل می دهند.
وی در تشریح نحوه حمایت فردی از پژوهشگران گفت: حمایت فردی از پژوهشگران به دو صورت مادی و معنوی و در قالب برگزاری دوره های مهارت افزایی پژوهشی، انتشار پژوهش های دینی آنها، زمینه سازی برای شرکت در مجامع علمی داخلی و خارجی و کمک برای اتمام پروژه های ناتمام صورت می گیرد.
اسحاقی افزود: مسئله اصلی در طرح تشکیل «صندوق حمایت از پژوهشگران واحدهای پژوهشی» موضوع بودجه و محل تامین اعتبارات برای این صندوق است بر اساس مصوبه شورای عالی اعتبارات صندوق باید از منابع عمومی کشور به ویژه منابعی که درنهادهای دولتی برای حمایت از پژوهشگران اختصاص یافته است تامین شود.
وی در خصوص سایر منابع تعریف شده برای تامین اعتبارات این صندوق گفت: شورای عالی حوزه دیگرمنابع تامین اعتبار این صندوق را وقف مراکزی عنوان کرده است که ازمحل سودآوری آنها منابع صندوق تامین شود همجنین کمک های اشخاص حقیقی و حقوقی به عنوان یکی از منابع تامین اعتبار و بودجه این صندوق در نظر گرفته شده است.
اسحاقی افزود: در مصوبه شورای عالی حوزه به میزان بودجه مورد نیازصندوق و یا نحوه اجرای آیین نامه های اجرایی آن اشاره ای نشده است.
وی با اشاره به تصمیمات اخیر شورای عالی حوزه مبنی بر آغاز کار صندوق حمایت از پژوهشگران واحدهای پژوهشی گفت: به تازگی از سوی شورای عالی حوزه اعلام شده است که این صندوق کار خود را از سال 90 آغازمی کند و آیین نامه های اجرایی آن نیزابلاغ می شود. این در حالی است که ما امروز برای اجرای طرح ها و برنامه های پژوهشی خود به خصوص در استان ها و شهرستان های مختلف کشور به حمایت های این صندوق بسیار نیاز داریم.
مدیر ساماندهی تحقیقات عمومی حوزه علمیه خواهران تشکیل و راه اندازی بانک اطلاعات پژوهشی حوزه های علمیه، تشکیل بانک اطلاعات پژوهشگران و راه اندازی سایت فارغ التحصیلان حوزوی را از دیگز برنامه های این معاونت برشمرد که اجرای آنها معطوف به میزان و نوع حمایت های صندوق حمایت از پژوهشگران واحدهای پژوهشی است.
پایان پیام/
نظر شما