آنچه ابتلای عملی جامعه است باید مورد ابتلای علمی حوزه‌ها قرار گیرد

آیت‌الله جوادی‌آملی گفت: آنچه محل ابتلای عملی نظام اسلامی چه دولت و چه ملت است باید محل ابتلای علمی ما باشد و حوزه ها باید آنچه را که نظام نیاز دارد ایجاد کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت‌الله عبدالله جوادی‌آملی در همایش صاحب عروه که امروز (24 اسفند) در قم برگزار شد، گفت: یک فقیه باید سهم الارث خود را بشناسد و طلب کند و در روایات آمده است که بکوشید تا چیزی بفهمید و سید یزدی این را متوجه شد و در راه رسیدن به آن کوشید و از وارثان رسمی انبیاء شد.

 

وی بیان داشت: سید یزدی با توجه به آنچه در شرح زندگی ایشان خوانده‌اید لیاقت پیدا کرد که وارث انبیا شده و با آثاری که از خود برجای گذاشت به آن جایگاه مطلوب برسد.

 

آیت‌الله جوادی‌آملی افزود: راه میراث‌بری مشخص شده و انزار معین است و برای رسیدن به این درجه باید تلاش کرد که طلاب ما باید به این موضوع توجه داشته باشند.

 

استاد برجسته حوزه علمیه قم تصریح کرد: وظیفه فقها این است که بفهمند که وارث انبیاء هستند و مهمترین میراث هم انزار مردم است که گاهی به موظه و گاهی به جدال می باشد و صاحب عروه در همه این موضوعات حضور داشتند.

 

وی با اشاره به موضوع فقه گفت: فقه جایگاه عظیمی دارد و باید علمای ما به آن توجه خاص داشته باشند چراکه از طریق مسایل فقهی به آن جایگاه مطلوب می‌رسیم، رییس علوم عملیه فقه است و سهم سید یزدی در این بخش بسیار بود و ایشان عمری را در این بخش گذرانده است.

 

آیت‌الله جوادی آملی افزود: ایشان در حوزه نجف علما را با تعلیم و تدریس و مقلدان را با اعلام فتوا انذار کرد و جلوی به گودال افتادن مردم را با فتواهای خود گرفت.

 

وی بیان داشت: محتوای کتاب عروه هم لفظ خوب و هم محتوای خوب دارد که در بین کتاب‌های حوزوی نشست.

 

استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: سید یزدی تولید علم داشت و مطالب دیگران را بیان نمی‌کرد و حرف تازه‌ای برای گفتن داشت و ایشان در تولید علم روش شیخ انصاری را در پیش گرفت.

 

آیت‌الله جوادی آملی افزود: هوشیاری سیدیزدی و آشنا بودن وی به مسایل قضا هم یکی از ویژگی‌های ایشان بود که برگرفته از روش صاحب جواهر است.

 

وی عنوان داشت: یکی از فتواهای به روز سیدیزدی این است که اگر با کسی وعده داشتید و قرار شد به قرار بروید واجب است که بروید که این امری مهم است و باید به آن توجه داشت.

 

استاد برجسته حوزه علمیه قم افزود: اگر کسی بخواهد بماند و عالم بشود راه این است که از بزرگان حوزه استفاده کند که نمونه آن امام خمینی(ره) است که با این روش رهبر نظام اسلامی شد.

 

آیت‌الله جوادی‌آملی تصریح کرد: آنچه محل ابتلای عملی نظام اسلامی چه دولت و چه ملت است باید محل ابتلای علمی ما باشد و آنچه نظام نیاز دارد باید در حوزه ها آن را ایجاد کنیم و مکررات را بیان کردن روا نیست.

 

وی گفت: کسی که بتواند حکم کند و این کار را انجام ندهد این خطر است، بر ما واجب است تا مراکزی داشته باشیم تا مشکلات فقهی نهادهای نظام را برطرف کند.

 

پایان پیام/ 
 

کد خبر 238016

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha