به گزارش خبرگزاری شبستان، رییس دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز به همراه جمعی از معاونان، اعضای هیات علمی، روسای دانشکدهها و هنرمندان این دانشگاه، پیش از ظهر امروز دوشنبه با رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیتالله خامنهای دیدار کردند، در این دیدار از قرآن نفیسی که بر روی فرش بافته شده بود، رونمایی شد.
در این اثر هنری بسیار ارزنده، تمام 30 جزء قرآن در 76 ورق به صورت دورو با 62 میلیون گره، بافته شده است. هنرمندان تبریزی 6 سال زیر نظر دانشکده فرش دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز وقت صرف کردند تا چنین اثر هنری ماندگاری، خلق کنند.
حضرت آیتالله خامنهای، این فرش قرآنی نفیس را افتخاری ماندگار و یادگاری بسیار عظیم برای نظام جمهوری اسلامی دانستند که از عشق هنرمندان این سرزمین برخاسته و تا قرنها یاد و نام بافندگان آن و هنر فرش بافی را زنده نگه میدارد.
رهبر انقلاب اسلامی ضمن تشکر از تمام هنرمندانی که در این کار هنری برجسته نقش داشتند، خاطرنشان کردند: این قرآن، به موزه آستان قدس رضوی اهدا خواهد شد تا ماندگار و زوالناپذیر، برای استفاده همگان باقی بماند.
ایشان مساله هنر اسلامی را موضوعی بسیار مهم دانستند و با اشاره به تفاوت هنر اسلامی با هنر غیراسلامی خاطرنشان کردند: روح هنر اسلامی نقطه تفاوت آن با هنر غیراسلامی است چراکه هنر یک پدیده انسانی است و از الهام درونی و تراوش معنویت انسان خلق میشود و هنگامی که این هنر از "دل و باور ایمانی به معنای حقیقی آن" برخاسته باشد، هنر اسلامی ایجاد خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی در همین زمینه افزودند: با دستور نمیتوان، هنر اسلامی خلق کرد بلکه هنگامی که "روح، دل و نگاه هنرمند" تصحیح شد، نتیجه نگاه چنین هنرمندی، "اثر هنری اسلامی" خواهد بود.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب، توجه به هنرهای دستی در مناطق مختلف ایران را ضروری برشمردند و توصیه کردند با تشویق اساتید و پیشکسوتان، هنرهای دستی را که معمولا با رنج و زحمت همراه است، استمرار و تداوم بخشید.
در ابتدای این دیدار دکتر کینژاد رییس دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز، با بیان گزارشی از فعالیتهای این دانشگاه گفت: دانشگاه هنرهای اسلامی در 22 رشته کارشناسی، 10 رشته کارشناسی ارشد و دو رشته دکتری دانشجو میپذیرد و در مدت 11 سال فعالیت خود توانسته بسیاری از اساتید خبره را به کار بگیرند و از تواناییهای آنان در احیاء هنرهای سنتی استفاده کند.
پایان پیام/
نظر شما