به گزارش خبرگزاری شبستان، مسجد در دین مبین اسلام از جایگاه رفیعی برخوردار است. در ایات نورانی قرآن کریم 28 مرتبه به مسجد اشاره شده است. در سند چشم اندازی که برای مساجد ترسیم شده است مسجد نهادی فعال، اثر گذار، مسئولیت پذیر در صحنه تعاملات فرهنگی، برخوردار از روحیه تعاون، سازگاری اجتماعی، پویایی، توانایی، کارآمدی، توانمند در ترویج آموزش و تبلیغ فرهنگ دینی، مشارکت مردمی، تعهد به انقلاب اسلامی توجه به وحدت ملی و .... تعریف شده است.
سؤال اساس که در این اثر به آن پاسخ داده شده عبارت است از: مدیریت اثر بخش مسجد دارای چه عوامل و عناصری است و ارتباط بین این عناصر از چه الگویی پیروی می کند؟
در این نوشتار به منظور تدوین الگوی تحقیق از مطالعه منابع دینی- اسلامی خصوصاً آیات و روایات، منابع علم مدیریت، جامعه شناسی، روان شناسی دین، مدیریت اسلامی، منابع فقهی مسجد، بررسی تطبیقی در حوزه مطالعات سازمان های داوطلبانه و سازمان های دینی و فنونی همچون مصاحبه اکتشافی، مشاهده و نظرخواهی دلفی از متخصصان استفاده شده است.
کلیات، سازمان های داوطلبانه غیر انتفاعی و اثر بخشی سازمانی، نهادهای دینی، سوابق پژوهشی، مدیریت اثر بخش مسجد و چارچوب نظری پیشنهادی، و نتیجه گیری فصول ششگانه این کتاب را تشکیل می دهند.
واژه سازمان داوطلبانه، مدل عمومی اثر بخشی سازمانی، سازمان ایمان محور، جماعت، رهبری در سازمان های دینی و ایمان محور، شایستگی های امام مسجد، قابلیت اطمینان برگزاری نماز، جذب حداکثری، ملجأیت مسجد(هدایت و تعالی) و... از جمله مباحث مطرح شده در این کتاب هستند.
"الگوی مدیریت اثر بخش مسجد» برای نوبت اول در تابستان 91 در220 صفحه و شمارگان 1000 نسخه از سوی انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما