چرا شهرری شورای جداگانه ندارد/شهرری و تهران از هم جدا نیستند

در بررسی کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها در مجلس شورای اسلامی یک موافق و یک مخالف پس از ارایه گزارش نماینده کمیسیون شوراها اعلام نظر کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها صبح امروز پیش از حضور رییس‌جمهور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در کلیات‌اش مورد بررسی قرار گرفت که پس از ارایه گزارش کمیسیون شوراها از این طرح و اظهارنظر یک مخالف و یک موافق بررسی کلیات به دلیل حضور رییس‌جمهور در مجلس به پس از رأی اعتمادگیری برای وزیر پیشنهادی بهداشت موکول شد.

در بررسی کلیات این طرح، ابتدا حجت‌الاسلام دخیل عباس زارع‌زاده، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور به ارایه گزارش کمیسیون طرح اصلاح مواد 26 و 73 قانون تشکیلات وظایف انتخابات شوراهای کشور پرداخت.

در ادامه، مهدی کوچک‌زاده، به عنوان اولین مخالف کلیات طرح مذکور ابتدا بر اساس قانون اساسی تذکری را متوجه این طرح دانست و گفت: طبق اصل یکصدم قانون اساسی که می‌گوید برای پیشبرد سریع برنامه‌های عمرانی، آموزشی، اجتماعی، فرهنگی و ... از طریق همکاری مردم با توجه به مقتضیات محلی اداره هر روستا، بخش، شهر و شهرستان با نظارت شورای آن روستا، بخش، شهر و شهرستان صورت می‌گیرد که اعضای آن را مردم آن محل انتخاب می‌کنند باید بگویم ما برای طرح اصلاح مواد 26 و 73 قانون انتخابات شوراها آورده‌ایم که در محدوده شهری تهران که شامل ری و شمیرانات می‌شود و همچنین کلان‌شهرهای دیگر که شامل 2 یا 3 شهر می‌شوند شورای شهر منتسب به همان کلان‌شهر مانند تهران است و این در صورتی است که در اصل صدم قانون اساسی به کلان‌شهر اشاره‌ای نشده و این‌ درست نیست که ما بگوییم یک یا 2 یا 3 شهر با هم ادغام شوند و یک کلان‌شهر باشند و یک شورا داشته باشند، این خلاف قانون اساسی است.

وی افزود: این تذکر من است.

لاریجانی در پاسخ به وی گفت: این تذکر بود، مخالفت‌تان را اعلام کنید.

کوچک‌زاده در ادامه گفت: اگر این تذکر وارد دانسته شود مخالفت من هم حل می‌شود اما بنا به اصرار شما می‌گویم مخالفتم به دو دلیل بود که دلیل او را در قالب تذکر عنوان کردم و دلیل دوم مخالفتم این است که از همین مجلس شورای اسلامی و کمیسیون اصل 90 مکررا به وزارت کشور مکاتبه شده است که باید برای شهرری شورا تشکیل شود. به نظر من یا آنچه که در این 30 سال انجام می‌شده غیرقانونی است یا اگر قانونی بوده چرا می‌گویند شورای شهرری تشکیل شود.

پس از سخنان کوچک‌زاده، کمال علیپور، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به عنوان اولین موافق کلیات طرح اصلاح مواد 26 و 73 قانون انتخابات شوراها اظهارنظر کرد و گفت: تبصره یک این قانون که تمام نمایندگان مجلس رأی قاطع به آن داده‌اند در رابطه با کلان‌شهرها و خصوصا موضوعات شهرری و تهران است.

وی افزود: طرح جامع مصوبه سال 86 در رابطه با تهران ابلاغ شد که در این طرح شورای عالی معماری کشور که حداقل 11 وزارتخانه در آن عضو هستند تصمیم گرفتند که تهران را یکجا بدانند، ما هم به این موضوع رأی دادیم و به تعبیر آقا نیز ری قبله تهران است و جدا از تهران نیست، پس نمی‌شود آن دو تا را از هم جدا کرد.

نماینده قائم‌شهر اضافه کرد: قاعدتا تهران را به عنوان کلان‌شهری می‌بینیم که شمیرانات و شهرری نیز عضو آن هستند.

علیپور با بیان اینکه در تبصره یک اصلاح این قانون مشکل نداریم، افزود: نگاه ما در رابطه با انتخابات آتی شوراهای شهر است و فقدان هرگونه ابهام در اجرای این قانون باعث می‌شود که از تعابیر مختلف جلوگیری شود، البته در موضوع قانون شوراها ما اشکالات اساسی داریم.

وی به اشکالات مدنظر خود در خصوص انتخابات شوراها اشاره کرد و اظهار داشت: امروز اگر یک مصوبه شورای شهر را فرماندار آن شهر ایراد بگیرد در شورای حل اختلاف باید بررسی شود که پس از به نتیجه رسیدن شورای حل اختلاف دیگر نتیجه قابل اعتراض نیست و ممکن است خیلی از موضوعات در شورای حل اختلاف مطرح نشود و طرح مورد نظر ما جامع‌تر است و مرجع بالاتری را به عنوان شورای عالی استان‌ها برای رسیدگی به مشکلات بین شورای شهر و فرمانداری معرفی می‌کند.

علیپور در پایان خاطرنشان کرد: نکته دیگر این است که تجربه در شوراها مفید است و برای اینکه بتوانیم از تجربه افرادی که سال‌ها در شوراهای شهر فعال بوده‌اند، استفاده کنیم می‌توان تجربه هر شورا را به یک دوره مقطع تحصیلی تبدیل کنیم.

پایان پیام/

 

کد خبر 238652

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha