به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، مهندس حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، به مناسبت 29 اسفند سالروز ملی شدن صنعت نفت، گفت: پیشینه ایجاد و تکوین صنعت عظیم نفت اگرچه به دهه های قبل از انقلاب اسلامی برمی گردد، اما به جرأت می توان گفت این صنعت بیشترین تأثیر را در پیروزی انقلاب اسلامی و مهم ترین نقش را در تحقق آرمان های بلند خودکفایی، عبور از بحران های ناشی از جنگ تحمیلی و استقلال اقتصادی کشور داشته است.
وی افزود: خلع ید از مهندسین و پیمانکاران خارجی و راهبری این صنعت در غیاب خارجی ها مهم ترین دستاورد ملی شدن نفت است که پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی جامه عمل به خود پوشیده و غیر قابل انکار است و پایان دادن به سیطره 70 ساله بیگانگان بر مدیریت میادین و مخازن نفتی و کنترل تولید به مقتضای صرفه و صلاح کشور و آینده ملت بزرگ ایران نخستین طلیعه و تأثیر انقلاب بر تحقق آرمان های بلند ملی بود که در حقیقت 30 سال پس از ملی شدن صنعت نفت حاصل شد.
وی تصریح کرد: اما این فقط یک بخش از فرایند طولانی قطع وابستگی به بیگانگان در صنعت نفت محسوب می شد؛ گام بلند بعدی خودکفایی و بی نیازی به کالا و تجهیزات خارجی است که برخلاف انتظار دشمن با وجود تنگ تر شدن حلقه تحریم ها، دستاوردها در این زمینه فوق العاده چشمگیر بوده و انشاالله در حال منتهی شدن به نتایجی درخشان است.
مهندس بورد، اضافه کرد: به مقتضای حرکت تکوینی انقلاب اسلامی در بخش های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و عرصه های بین المللی، در صنعت نفت نیز همواره تهدیدها به فرصت تبدیل شده و امروز ما در این صنعت عظیم شاهد رشد چشمگیر تولید کالاهای استراتژیک و ورود همه جانبه سازندگان ایرانی در بازار بزرگ کالای نفت هستیم.
وی عنوان کرد: اگر چه در سال 1329 واقعه ملی شدن صنعت نفت رخ داد اما تا سال 1357 مدیریت این صنعت استراتژیک در دست بیگانگان بود و اشغال پست های کلیدی مرتبط با تولید نفت و گاز توسط کنسرسیوم آمریکایی-اروپایی نشان دهنده این واقعیت است.
وی با بیان اینکه حاصل و نتیجه حضور بیگانگان تولید غیرصیانتی از میادین نفتی بوده که به عنوان نمونه به دو میدان مارون و کوپال می توان اشاره کرد و ادامه داد: مخزن آسماری میدان مارون از نظر ویژگی های زمین شناسی یکی از مخازن پیچیده کشور و جهان است که در 1345 در مدار تولید قرار گرفت و بهره برداری از میدان کوپال نیز از سال 1349 آغاز شد.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، اذعان داشت: برداشت نفت از این مخازن تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بدون اجرای برنامه تزریق صورت گرفته که کاهش شدید فشار نفت و افت تولید را به دنبال داشته، پس از انقلاب به منظور جبران کاهش فشار این مخازن و سایر مخازن نیازمند تزریق، اجرای طرح های تزریق گاز به دست متخصصان کشور در دستور کار قرار گرفت.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: به این ترتیب ایستگاه های تزریق گاز مناطق نفت خیز جنوب از نخستین سال پس از پایان جنگ یکی پس از دیگری راه اندازی و در مدار عملیات قرار گرفت و برنامه تولید از مخازن متناسب با حجم گاز تزریقی تهیه و اجرا گردید.
وی ابراز کرد: از سوی دیگر با گذشت بیش از سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی کشور ما در تمام بخش های صنعت نفت به ویژه تربیت نیروی انسانی متخصص در زمینه های مهندسی، نفت، حفاری و مدیریت مخازن استقلال کامل داشته و توان انتقال دانش فنی به سایر کشورها نیز وجود دارد و هم اکنون توان و دانش فنی متخصصان ما در بالاترین حد خود قرار دارد و گواه آن راهبری پیچیده ترین عملیات حفاری، استخراج، بهره برداری و انتقال نفت خام و گاز بدون حضور متخصصان خارجی است.
وی اظهار کرد: این نکته باید مورد توجه قرار گیرد که مخازن هیدروکربوری کشور به ویژه در مناطق نفت خیز جنوب از لحاظ عمق؛ فشار پیچیدگی سازندها قابل مقایسه با کشورهای منطقه نیست و در کمتر نقطه ای از جهان چنین شرایطی وجود دارد، کشورهای صاحب نام صنعت نفت و حفاری نیز ضمن اذعان بر این موضوع، براین باورند که عملیات حفاری در ایران به مصداق توانایی حفاری در هر نقطه از جهان است و این دانش اکنون در دستان توانمند جوانان این مرز و بوم قراردارد.
مهندس بورد، یاد آور شد: در بحث پروژه ها نیز هم اکنون طرح هایی در صنعت نفت کشور اجرا می شود که شاید نمونه آن در کشورهای معدودی یافت شود مانند توسعه مخزن مارون خامی، بزرگترین طرح تزریق گاز در میدان آغاجاری، نخستین طرح تزریق گاز امتزاجی در میدان رامشیر و مانند آن که همه به دست متخصصان داخلی طراحی و اجرا شده و از برکات پیروزی انقلاب اسلامی است.
وی توضیح داد: در بحث ساخت کالا و تأمین تجهیزات نیز برنامه های جدی از چند سال قبل آغاز شده و اکنون اکثر کالاهای استراتژیک صنعت نفت مانند توربین های گازی، دکل های حفاری، لوله ها، تجهیزات سرچاهی و درون چاهی و مته های حفاری در داخل کشور تولید می شود.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، تأکید کرد: به طور کلی تولید صیانتی از مخازن، توسعه میادین جدید، مدیریت یکپارچه منابع هیدروکربوری، بومی سازی تجهیزات و قطعات کاربردی صنعت نفت، توجه به عمران و آبادی شهرها با اجرای پروژه های عام المنفعه؛ جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه و رعایت الزامات زیست محیطی را می توان از جمله شاخص ترین دستاوردهای پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی برشمرد.
وی اظهار داشت: دستیابی به شاخص 102درصدی اهداف تولید در سال تولید ملی و عبور سرافرازانه مجموعه صنعت نفت به ویژه مناطق نفتخیز جنوب از عوارض و پیامدهای تحریم دشمنان، بیانگر پیشرفت چشمگیر ایران اسلامی و صنعت عظیم نفت در تبدیل بحران ها و تهدیدها به فرصت ترقی و پیشرفت و رویین تنی و آسیب ناپذیری مردمان دین باور و ولایت مدار این سرزمین در عبور از گذرگاه های صعب و شرایط دشوار است.
پایان پیام/
نظر شما