جواد آرین منش، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، همزمان با فرارسیدن 18 اسفند سالگرد تاسیس ستاد عالی کانون های مساجد، به خبرنگار شبستان گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور از جمله نهادهای هستند که به دلیل مشارکت جدی مردم در اداره آنها با کمترین هزینه بالاترین بازده را دارند.
مشارکت جدی مردم سبب بازده تصاعدی کانون های مساجد
وی افزود: استفاده بهینه از فضاها و امکانات موجود در این کانون ها موجب شده که دولت با کمترین سرمایه گذاری بیشترین بازده و بهره وری را داشته باشد و در عرصه فعالیت های فرهنگی در رشته های مختلف هنری، آموزشی، فرهنگی و ... در کشور تاثیر بسزایی داشته باشند.
تاکید بر توسعه کانون های مساجد درمناطق روستایی و کم برخوردار خراسان رضوی
وی در پاسخ به این سوال خبرنگار شبستان که توسعه کانون های فرهنگی و هنری روستایی را با توجه به تاکیدات استاندار محترم در توجه به روستاها چگونه ارزیابی می کنید، گفت: با توجه به اینکه تاکنون این کانون ها در شهرها بوده و روستاها بهره زیادی از این مراکز نداشته اند، توسعه این مراکز در روستاها و مناطق محروم کشور در دستور کار ستاد عالی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: انتظار ما این است که این چراغ پر فروغ، مناطق روستایی را نیز تحت پوشش خود قرار داده و روستائیان نیز از خدمات آنها بهره مند شوند.
تاسیس کانون های مساجد در روستاها برطرف کننده خلاهای فرهنگی
رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی، با پرداختن به گوشه ای از نیازهای فرهنگی روستاها اظهار داشت: به دلیل عدم امکان ایجاد مجتمع های فرهنگی و کتابخانه های دولتی در مناطق روستایی ایجاد این کانون ها در روستاها می تواند این خلاء را پر کند.
آرین منش، تصریح کرد: کارآمدی هرچه بهتر کانون های فرهنگی هنری مساجد بستگی به آموزش نیروها، حمایت مستمر دولت و میزان مشارکت مردم در اداره هر چه بهتر این مراکز دارد.
توسعه فرهنگ اسلامی در توجه به ظرفیت های بالقوه کانون های مساجد
وی گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد با توجه به ظرفیت های بالقوه و بالفعل خود می توانند در عرصه توسعه فرهنگ اسلامی نیز تاثیرات فراوانی داشته باشند.
آرین منش، در ادامه در پاسخ به این سوال خبرنگار شبستان که آیا گسترش فعالیت های کانون های مساجد همان تحقق بازگشت به کارکرد مساجد در زمینه های مختلف اجتماعی، فرهنگی ، سیاسی و ... در صدر اسلام است، اضافه کرد: مساجد علاوه بر رسالت دینی خود دارای کارکردهای آموزشی، سیاسی ، بسیج نیروها، اقتصادی و ... نیز هستند، که شکل گیری بسیج اقتصادی از نمونه های بارز کارکردهای اقتصادی آن در ابتدای پیروزی انقلاب است.
وی با بیان اینکه امروز توسعه فرهنگ اسلامی بدون بهره گیری از پتانسیل بالای مسجد امکان پذیر نیست، گفت: توسعه فرهنگ اسلامی کاری مردمی بوده و امری دولتی نیست و فعالیت های مردمی نیاز به پایگاه های دینی و مردمی دارد.
آرین منش مساجد را بهترین، بزرگترین، گسترده ترین و فراگیر ترین مراکز دینی در کشور دانست و اظهار داشت: وجود این مراکز در هر کوچه و برزن ارتباط میان مردم و حاکمیت را برقرار کرده و حضور مردم در صحنه را فراهم می کنند.
وی با تاکید بر توجه به پیام های مقام معظم رهبری به اجلاس های نماز در سال های گذشته برای ارتقای جایگاه و افزایش جاذبه در مساجد و جذب جوانان به این اماکن، گفت: متاسفانه تاکنون این رهنمودها عملی نشده است.
آرین منش، عنوان کرد: توجه به فضای فیزیکی، امکانات جانبی، و کانون های فرهنگی هنری و فرهنگی ورزشی و وجود هیات امنا با انگیزه در مساجد از جمله مواردی است که می تواند در ارتقای جایگاه این اماکن و جذب جوانان به آنها نقش آفرین باشند.
نقش کلیدی ائمه جماعات درجذب نوجوانان و جوانان به مساجد
وی در راس همه این امور نقش ائمه جماعات مساجد را بسیار کلیدی و مهم دانست و ادامه داد: ارتباط میان جوانان و روحانیت می تواند رمز جوانان و نوجوانان به مساجد باشد.
به گفته وی مساجد می توانند به عنوان سنگرهای کلیدی، در بحث مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمن نقش آفرین باشند و با بهره گیری از ظرفیت های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و ... این مراکز، جامعه را بیمه کرد.
پایان پیام/
نظر شما