به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی کامل وزنی روز دوشنبه (5 فروردین) در مصاحبه با پرس تیوی تصریح کرد درد و رنج کنونی مسلمانان روهینگیا حاصل «سکوت جامعه بینالمللی در قبال آنچه که در میانمار روی میدهد» است.
کامل وزنی افزود :«سازمان ملل با انتشار بیانیههایی ضمن اذعان به حوادث میانمار آن را محکوم میکند اما در زمینه اتخاذ اقدام مقتضی در این باره کوتاهی میکند.و حالا این مسئولیت سازمان ملل است که مجازاتهایی بر ضد این کشور به اجرا درآورد.»
سخنان وی پس از حملات اخیر بودائیهای افراطی به دهها خانه و مسجد در شهر میکتیلا در مرکز میانمار مطرح شد. در یک دوره 3 روزه اعمال خشونت بر ضد مسلمانان روهینگیا در شهر میکتیلا که از 20 مارس آغاز شد دستکم 40 نفر کشته و حدود 12 هزار نفر نیز آواره شدند.
این تحلیلگر سیاسی افزود بوداییهای افراطی «همه قوانین و معاهدههای بینالمللی درباره آزادی و منزلت انسانها را زیر پا گذاشتهاند. در حالی که ما در اینجا شاهد نوعی نسلکشی هستیم آقای بان کی مون یک جای دیگر در حال مهندسی جنگی در خاورمیانه است.»
بودائیهای افراطی اغلب به مسلمانان روهینگیا حمله میکنند و خانههای آنان را به آتش میکشند. دولت میانمار به ناتوانی در حفاظت از اقلیت مسلمان در این کشور متهم شده است. گفته میشود در اثر حملات بودائیهای افراطی تاکنون صدها مسلمان روهینگیا کشته و هزاران نفر دیگر نیز از خانه و کاشانه خود آواره شدهاند.
بر اساس گزارشها، نیروهای نظامی میانمار نیز با فراهم کردن ظروف حاوی بنزین برای بوداییهای افراطی، زمینه به آتش کشیده شدن منازل روستاییهای مسلمان را فراهم و آنها را مجبور به فرار میکنند.
مسلمانان روهینگیا دارای اصلیت پارسی، ترکی، بنگالی و پشتون هستند که اوایل قرن هشتم میلادی به میانمار مهاجرت کردند.
سازمان عفو بینالملل و دیده بان حقوق بشر با انتشار بیانیههای جداگانهای از میانمار خواستند برای حفاظت از جمعیت مسلمانان روهینگیا در برابر بوداییهای افراطی اقداماتی اتخاذ کند.
نظر شما