علی ابراهیمی، رییس اداره امور عشایری شیروان با اعلام این خبر به خبرنگار شبستان گفت: سال گذشته برای آبرسانی به مناطق عشایری این شهرستان 350 میلیون ریال اعتبار هزینه شده است که این امر به عشایر در مناطق ییلاقی و میان بندهای اطراف شیروان با شش دستگاه تانکر آبرسانی اعم از دولتی و خصوصی انجام شده است.
وی اعلام کرد: اکنون 95 درصد آب آشامیدنی خانوارهای عشایری این شهرستان از طریق چشمه ها تامین می شود.
وی در خصوص تامین علوفه موردنیاز دام های عشایر در این شهرستان نیز همچنین خبر داد: سال گذشته سه هزار و 150 تن جو، کنسانتره، سبوس و تفاله خشک توسط شرکت تعاونی عشایری این شهرستان بین دامداران توزیع شده است.
ابراهیمی بیان کرد: سال گذشته برای بازگشایی، ساخت و ساماندهی راه های عشایری این شهرستان 800 میلیون ریال اعتبار اختصاص یافته بود.
وی طول راه های عشایری در این شهرستان را 600 کیلومتر اعلام و بیان کرد: اکنون مهم ترین نیاز عشایر این شهرستان، توسعه و ایجاد راه ارتباطی و امکان دسترسی آسان در محل استقرار خود در ییلاق های اصلی شامل ˈشاه جهانˈ، گلیل، کوه باغان، ˈدره بردرˈ و کوه ˈفاطمه خانمˈ است.
ابراهیمی از بازگشایی و ساخت 12 کیلومتر و 500 متر راه جدید عشایری در این شهرستان در سال گذشته نیز خبر داد و گفت: برای اجرای این طرح، یک میلیارد و 200 میلیون ریال اعتبار هزینه شده است.
وی همچنین با بیان اینکه از محل مصوبات سفر رهبری به استان، 34 میلیارد ریال اعتبار به عشایر این شهرستان تخصیص یافته است، افزود: تخصیص این اعتبار برای برطرف شدن مشکلات عشایر شهرستان از جمله مرمت و نگهداری راه های عشایری است. اکنون عشایر شیروان شامل هزار و 864 خانوار با 9 هزار و 200 نفر جمعیت هستند و 220 هزار راس دام سبک را برای پرورش در اختیار دارند.
ابراهیمی با اشاره به نقش ویژه عشایر در تولید، گفت: اکنون 30 درصد گوشت قرمز و 35 درصد صنایع دستی در کشور توسط این قشر تولید می شود.
وی با اشاره به اینکه سالانه 500 هزار تن شیر و 20 درصد مواد مواد پروتئینی توسط عشایر تولید می شود، افزود: در برابر این میزان تولید، ارائه خدمات به این قشر ناچیز است و انتظار می رود دستگاه های مرتبط در این بخش بیشتر تلاش داشته باشند.
شایان ذکر است؛ عشایر شیروان هزار و 864 خانوار مشتمل بر 9 هزار و 200 نفر هستند و 220 هزار راس دام سبک را برای پرورش در اختیار دارند.
پایان پیام/
نظر شما