به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی این اظهارات پس از آن مطرح شد که کره شمالی اعلام کرد پیونگ یانگ در صورتی که از جانب امریکا و یا کره جنوبی، همسایه جنوبی اش، هدف حمله قرار گیرد، از تسلیحات اتمی »کوچک تر، سبک تر و متنوع» علیه آنان استفاده خواهد کرد.
روزنامه لس آنجلس تایمز روز پنج شنبه (15 فروردین) نوشت که بیانیه روز پنج شنبه پیونگ یانگ ظاهرا با هدف رد ارزیابی های اطلاعاتی اعلام شده امریکا منتشر شده است. پیش از این امریکا گفته بود که تسلیحات هسته ای کره شمالی برای نصب بر روی موشک های بالستیک بسیار بزرگ و سنگین هستند.
براساس این گزارش، با وجود این که امریکا همچنان اعتقاد ندارد که برد موشک های کره شمالی به خاک ایالات متحده یا حتی جزیره هاوایی برسد، استقرار سامانه پدافندی موشکی این کشور در گوام نشان گر «نگرانیهای فزاینده»ای است، مبنی بر این که کره شمالی طی سال های اخیر توان موشکی خود را افزایش داده است.
این روزنامه به نقل از «یک مقام ارشد امریکا» که خواست نامش فاش نشود، استقرار سامانه ضد موشکی در گوام را با نگرانی های عمیق امریکا از این که پیونگ یانگ برد موشک های بالستیک خود را ارتقاء داده است و «احتمالا به توان هدف قرار دادن جزیره (هوایی) دست یافته» مرتبط دانسته است.
در همین خصوص، دونالد هلمن از دانشکده مطالعات بین المللی جکسون در سیاتل امریکا در گفتگو با شبکه پرس تی وی به بررسی این موضوع پرداخته است. آن چه در زیر میخوانید، متن گفتگوی دونالد هلمن با شبکه پرس تی وی میباشد :
سوال: آقای هلمن با تشکر از حضور شما در این برنامه، از یک سو خبرهایی میشنویم مبنی بر این که واشنگتن میگوید ما تهدیدهای کره شمالی را جدی میگیریم. از سوی دیگر شاهد هستیم که مردم کره شمالی خود را آماده مقابله با حمله احتمالی از سوی امریکا یا کره جنوبی میکنند. به نظر شما در اصل کدام طرف، طرف دیگر را تهدید میکند؟
هلمن : خب، مشخصا میزان جنگ لفظی میان دو طرف تا حد غیر معمولی بالا رفته است؛ مسئله ای که برای من جالب است، این است که آیا این جنگ لفظی در واقع به اقدام نظامی جدی (میان امریکا و کره شمالی) منتهی خواهد شد یا خیر.
تهدید درباره حمله مستقیم کره شمالی به امریکا اگر از نظر فنی غیر ممکن نباشد، در عمل غیر ممکن به نظر میرسد. تنها موشک کره شمالی که احتمالا به سواحل غربی امریکا میرسد، در حقیقت هرگز به عنوان یک موشک آزمایش نشده است؛ این موشک چند ماه پیش یک ماهواره را پرتاب کرد اما میتواند هم کره جنوبی و البته ژاپن را هدف قرار دهد و ممکن است با کمی دقت تا ایران نیز برسد.
واکنش امریکا به این موضوع، در حقیقت پرواز هواپیماهای بمب افکن رادار گریز بی 2 و ادامه رزمایش نظامیمشترک با کره جنوبی بوده است. البته باید گفت که این واکنش با هدف آرام کردن شرایط (در شبه جزیره کره) صورت نگرفته است.
این مسئله تا حدودی برای من جالب است که دو طرف این نوع اقدامات و لفاظی ها را در پیش گرفتهاند و از سوی دیگر این مسئله ممکن است محرک ژاپن و کره جنوبی برای اتمیشدن را به دنبال داشته باشد که مسلما این موضوع میتواند نگرانی چین را در پی داشته باشد.
سوال: خب، موضوع این است که بسیاری از مردم، امریکا را مسئول اقدامات تحریک آمیز به ویژه درباره به پرواز در آوردن هواپیماهای بمب افن بی 2 و همچنین ارسال تسلیحات نظامی بیشتر به منطقه (شبه جزیره کره) و رزمایش نظامی (با کره جنوبی) میدانند. آیا به نظر شما میتوان گفت که امریکا در واقع با این اقدامات به دنبال تحریک کره شمالی بوده است؟
هلمن : این موضوع تا حد زیادی اقدام تحریک آمیز به شمار نمیآید، بلکه کمپینی در تلافی کمپین جنگ لفظی کره شمالی میباشد. به نظر من امریکا تا حدودی در واکنش به جنگ لفظی کره شمالی، نمایش قدرت را انتخاب کرده است زیرا مشخص است که اگر امریکا بخواهد به کره شمالی حمله کند، این حمله از نظر نظامی کاملا یک طرفه و به سرعت صورت خواهد گرفت.
و بنابراین گسترش تنش و یا اقدام تلافی جویانه با پرواز هواپیماهای بمب افکن و ادامه تهدیدها در واقع ریختن بنزین روی آتش است که در واکنش به نگرانی های پیونگ یانگ مطرح میشوند و در واقع تنها بر شعله جنگ (در منطقه شبه جزیره کره) میافزاید.
نظر شما