به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد حاج رسولیها درخصوص تامین آب کشاورزی برای کشت بهاره گفت: به غیر از حوضه زاینده رود، امکان تامین آب کشاورزی برای کشت بهاره در سایر حوضه ها در حد سال گذشته و حتی بیشتر وجود دارد.
وی همچنین با اشاره به کم رغبتی کشاورزان برای همکاری درخصوص اجرای طرح چاه های فاقد پروانه، گفت: چند مشکل جدی در این موضوع وجود دارد که باید برطرف شود.
به گفته وی، این اعتقاد است که در مناطق ممنوعه ظرفیت آبی وجود ندارد اما وزارت نیرو با مباحثی که داشته، ظرفیت هایی را اعلام کرده است.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران نخستین دلیل عدم استقبال از طرح را نبود هیچ اهرمی برای اجبار کشاورزان خواند و گفت: به دلیل محدودیت ها، اعمال حاکمیت برای پر کردن چاه ها وجود ندارد.
وی ادامه داد: کشاورزان برای تعیین تکلیف موظف به نصب ابزارهای اندازه گیری، احداث شبکه، سامانه تحت فشار، گرفتن تسهیلات و دریافت کنتور با هزینه خود هستند که هزینه بر بوده و یک بار مالی را برای کشاورز به وجود آورده است.
حاج رسولیها سومین علت در عدم استقبال از اجرای طرح را بحث مالکیت زمین های کشاورزان دانست و گفت: بسیاری از کشاورزان برای زمین ها سند ندارند و تا زمانی که مدارک آنها درست نباشد، تکمیل پرونده امکان پذیر نیست.
وی افزود: این سه عامل کافی است تا کار با سرعت مطلوبی پیش نرود.
وی درخصوص برنامه های وزارت نیرو برای تسریع در اجرای این طرح گفت: پیشنهادهایی برای اصلاح بخش هایی از قانون به دولت فرستاده شده است تا آیین نامه اصلاح شود (مثلا کنتور را با هزینه خودمان بدهیم و مباحث مالکیت تعدیل شود) و استانداران وقتی را در این موضوع بگذارند.
پایان پیام/
نظر شما