به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، کیهان هاشم نیا، استاندار گیلان امشب (20 فروردین) در جمع خبرنگاران در فرودگاه رشت، با اشاره به نتایج کارگروه کشاورزی استان، گفت: مهمترین مصوبه این کارگروه تفویض اختیارات دولت و وزارت جهاد کشاورزی مطابق اصل 128 و 138 قانون اساسی به استاندار گیلان جهت رفع مشکلات چای بود.
وی با بیان اینکه با ابلاغ این مصوبه همه اختیارات چای در استان متمرکز میشود، تصریح کرد: تنها در مورد بودجه چای است که استان دخالتی ندارد اما توزیع بودجه نیز توسط استاندار انجام میشود و باید حداکثر استفاده از این فرصت برده شود.
وی ادامه داد: در همین راستا نخستین جلسه راهبردی ستاد چای گیلان، پنجشنبه هفته جاری در استانداری برگزار میشود.
تدوین سند خودکفایی برنج در کشور
وی با اشاره به تدوین سند خودکفایی برنج در کشور، تاکید کرد: این سند ظرف دو هفته آینده جهت تصویب توسط وزارت کشاورزی به مجلس ارائه میشود.
وی اظهار کرد: سند مذکور توسط مرکز تحقیقات برنج کشور و کانون هماهنگی صنعت و دانشگاه در گیلان تهیه شده است و تولید هفت میلیون تنی برنج گونه گوهر میتواند در این زمینه بسیار کمکدهنده باشد.
تاسیس مرکز توسعه نوغانداری کشور در گیلان
وی با اشاره به وضعیت ابریشم در استان، بیان کرد: در گذشته تمام فعالیتهای مربوط به نوغان و ابریشم توسط شرکتها انجام میشد و دولت در این مورد هیچ دخالتی نداشت.
وی تصریح کرد: در کارگروه امشب قرار شد، با مصوبه شورای عالی اداری و زیر نظر وزارت کشاورزی مرکز توسعه نوغانداری کشور در گیلان احداث شود.
کاهش 4 درصدی عوارض گمرکی ماشین آلات کشاورزی
وی به با اشاره به عوارض گمرکی ماشین آلات کشاورزی از جمله تراکتورهای سبک، خاطرنشان کرد: همچنین در این کارگروه مصوب شد تا عوارض گمرکی مربوط به خودروها از تراکتورهای شالیزاری حذف شود.
وی یادآوری کرد: بر این اساس حقوق گمرکی مربوط به تراکتورها به 4 درصد تقلیل مییابد.
تشکیل مرکز تحقیقاتی محصولات زراعی در گیلان
استاندار گیلان با انتقاد از عدم وجود مراکز تحقیقات محصولات زراعی در کشور، اذعان کرد: در خصوص محصولاتی مانند بادام، حبوبات و ...، مرکز تحقیقاتی در کشور وجود نداشت و ما از نتایج تحقیقات سایر کشورها در این زمینه استفاده میکردیم.
وی تاکید کرد: بر اساس مصوبات کارگروه کشاورزی، مقرر شد تا ایستگاه محصولات زراعی با مرکزیت گیلان تاسیس شود.
هاشم نیا درادامه به مطالبات چایکاران اشاره و بیان کرد: مطالبات مربوط به سال 91 چایکاران در حال پایان استو بر اساس قول وزیر جهاد کشاورزی و سازمان چای کشور تا خرداد پایان می یابد.
وی اظهار کرد: پرداختهای مربوط به سال زراعی جدید نیز در قالب همان اختیارات بررسی شده و اقدام می شود.
استاندار گیلان با اشاره به مرکز تحقیقاتی شهرستان لاهیجان که چند سالی است تعطیل میباشد، بیان کرد: پیشنهاد دادیم تا این مرکز به شرط حفظ گونههای موجود در آن به روی مردم باز شود که این پیشنهاد در تهران بررسی میشود و نتیجه به استان ابلاغ خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما