به گزارش خبرگزاری شبستان، مهدی ابویی،معاون پیشگیری و هماهنگی امور سازمانها و استانهای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ارزش ریالی کالاهای قاچاق مکشوفه (مربوط به سازمانهای کاشف) را یک هزار میلیارد تومان اعلام کرد وگفت: این میزان نسبت به سال 90 حدود 15 درصد افزایش داشته است.
به گفته وی، تعداد پروندههای قاچاق سال 91 نسبت به سال 90 به میزان 30 درصد افزایش داشته است.
معاون پیشگیری و هماهنگی امور سازمانها و استانهای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز آمار ارایه شده را حاکی از موفقیت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در کنترل قاچاق مواد سوختی در سال 91 و کاهش قاچاق نسبت به سال 90 دانست.
وی یکی از هدفگذاریهای ستاد مرکزی مبارز ه با قاچاق کالا و ارز در سال 91 را کنترل و کاهش کالاهای ممنوعه به ویژه مشروبات الکلی و تجهیزات دریافت از ماهواره اعلام کرد و ادامه داد: با برنامهریزی و اقدامهای انجام شده به ویژه در استانهای مرزی روند ورود این اقلام به ترتیب نسبت به سال 90 به میزان 20 و 10 درصد کاهش داشت.
ابویی یکی دیگر از هدفگذاریهای سال گذشته ستاد را مهار و کاهش قاچاق کالاهای هدف از جمله چای، لوازم آرایشی و بهداشتی، پارچه، سیگار و تلفن همراه دانست و افزود: با اقدامهای پیشگیرانه مانند اصلاح و منطقی شدن تعرفه واردات، اجرای طرح کد رهگیری و تشدید کنترل در سطح عرضه، شاهد افزایش 30 تا 100 درصدی حجم واردات قانونی این کالاها و کاهش حجم قاچاق نسبت به سال ماقبل بودیم.
وی گفت: حجم واردات قانونی و تولید داخلی سیگار در سال 91 از 42 میلیارد نخ به 50 میلیارد نخ رسید و حجم قاچای سیگار از 18 میلیارد نخ در سال 90 به 10 میلیارد نخ در سال 91 کاهش پیدا کرد.
به گفته ابویی، میزان کشفیات سیگار قاچاق در سال 91، 4 میلیارد و 320 میلیون نخ بود ه است.
معاون پیشگیری و هماهنگی امور استانهای ستادمرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز خاطر نشان کرد: واردات قانونی گوشی تلفن همراه نیز در سال 91 نسبت به سال ماقبل افزایش 150 درصدی داشت؛ و در مقابل حجم قاچاق این کالاها کاهش 30 درصدی را نشان میدهد.
وی گفت: در سال 91 نه تنها نیازمندی چای داخل از محل واردات قانونی و تولید داخل تأمین شد بلکه صادرات چای هم افزایش پیدا کرد در نتیجه قاچاق چای به حداقل ممکن رسید.
وی خاطر نشان کرد: حجم واردات قانونی لوازم آرایشی و بهداشتی نیز در سال 91 نسبت به سال ماقبل حدود 20 درصد افزایش داشت و در عین حال بر اساس برآوردهای صورتگرفته، حجم قاچاق این کالا حدود 10 درصد کاهش پیدا کرد.
به گفته ابویی، میزان کشفیات لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق شده به کشور در سال 91 به یک میلیون و 200 هزار قلم رسید که 70 درصد حجم واردات از طریق ورود مسافری و مرزنشینی بوده است.
معاون پیشگیری و هماهنگی امور استانهای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، یکی دیگر از اقدامهای مهم ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال گذشته را برنامهریزی برای پیشگیری و تشدید مبارزه با قاچاق فرآوردههای نفتی اعلام کرد و افزود: با توجه به اجرای عملیات هدفمند در استانهای مرزی به ویژه در استانهای ساحلی جنوب، میزان کشفیات فرآوردههای نفتی قاچاق به 85 میلیون لیتر رسید.
به گفته وی، میزان فرآوردههای نفتی قاچاق در سال 1390 حدود 80 میلیون لیتر بود.
پایان پیام/
نظر شما