به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، معاون سیاسی امنیتی استاندار در افتتاح نخستین جشنواره ملی موسیقی حماسی خلیج فارس در سخنانی با استناد به آیات قرآنی، حضرت داوود(ع)را پایه گذار موسیقی در جهان دانست و گفت: آن حضرت از چنان صوتی برخوردار بود که همه پرندگان و حیوانات گرداگردش جمع می شدند تا از صوتش بهره ببرند.
مهندس جواد کمالی با بیان اینکه امروز دنیا به دنبال کشف صوت آن حضرت است؛ افزود: همه فن آوری های جدید می خواهد صدای زیبای آن حضرت را بیابد.
وی با افزودن اینکه عده ای می خواهند موسیقی را امری ضد دینی و ضد مذهبی و با تعاریفی از این دست معرفی کنند؛ خاطرنشان کرد: موسیقی در متن فرهنگ و عقاید اسلامی است اما تعریفی دارد که شما هنرمندان به عنوان پرچمداران آن نباید اجازه آسیب به آن بدهید.
این مسئول به سازگاری موسیقی با فطرت انسان اشاره و تصریح کرد: قاریان قرآن بهترین کار موسیقی را در جهان ارائه می دهند و علت ماندگاری قرائت عبدالباسط و.. در این است که آنان با علم موسیقی قرائت می کنند.
وی در این بخش از سخنانش نظر بزرگان و علما را راجع به موسیقی یادآوری کرد و گفت: امام راحل خرید و فروش آلات موسیقی را جایز می دانستند/ رهبر معظم انقلاب هم موسیقی را حرام نمی دانند بلکه "غنا" را حرام می دانند/شهید بهشتی هم می گوید: هنوز به صورت علمی نتوانستیم متوجه شویم که با چه جرأتی قرنها بی نشاطی را به مسلمانان تزریق کردند و جلوی موسیقی را گرفتند؟ / علامه حسن زاده آملی هم خود استاد کامل علم موسیقی است.
کمالی با تصریح به این مطلب که جمهوری اسلامی ایران مخالف موسیقی نیست زیرا بسیج عمومی ملت برای دفاع و اساساً دفاع مقدس ما، تعزیه خوانی و مداحی ها با موسیقی است، ادامه داد: امروز از موسیقی حتی در گلخانه ها و مراکز کشاورزی نیز استفاده می شود و تأثیر آن در رشد گیاهان را علم به تدریج ثابت می کند.
وی با بیان اینکه افراطی هایی که علم و عشق موسیقی ندارند و الفبای آن را نمی دانند، جو نادرستی در این حوزه ایجاد کرده و آن را به نام اسلام تمام می کنند که پیشگام آن امویان و عباسیان بودند؛ بیان داشت: متأسفانه در آسیب پذیری موسیقی کم کاری شده است.
معاون سیاسی امنیتی استاندار کرمان ضرورت پژوهش در حوزه آسیب های موسیقی برای جلوگیری از لطمه به موسیقی ارزشمند کشور را مورد تأکید قرار داد و آن را برای توسعه موسیقی کشورمان که قطب موسیقی دنیا(قطب دیگر موسیقی جهان، یونان است) است بسیار مؤثر خواند.
وی با اذعان به این مطلب که کسی که موسیقی اصیل و الهی را با تعاریف خدایی ارائه می کند در حقیقت عبادت کرده است؛ بر ضرورت پاسداری و حمایت از موسیقی سنتی با تمام توان تأکید کرد و گفت: یکی از راههای دفاع از موسیقی سنتی و بومی کشور، برگزاری همین جشنواره هاست.
پایان پیام/
نظر شما